Het bloed van het Lam

Boven de deur van mijn kamer heb ik een stukje schildersplakband geplakt. Ik heb er vijf woorden opgeschreven. Ze moeten me helpen herinneren. “Het bloed van het Lam” staat er.

Exodus 12: 21-28
21 Toen riep Mozes de oudsten van Israël bij elkaar. ‘Elke familie moet een lam of een bokje kiezen,’ zei hij, ‘en dat moet worden geslacht als pesachoffer. 22 Laat ieder daarna een bos majoraantakken nemen, die in de schaal met bloed dopen en het bloed aan de bovendorpel en aan de beide deurposten strijken. Ga dan tot de morgen de deur niet uit, 23 want de HEER zal door Egypte heen gaan om het te straffen. Maar ziet hij bij een deur bloed aan de bovendorpel en aan de posten, dan zal hij die deur voorbijgaan, hij zal de doodsengel geen toestemming geven om uw huizen binnen te gaan en u te treffen. 24 Dit voorschrift blijft voor u en uw kinderen voor altijd van kracht. 25 Ook als u eenmaal in het land bent dat de HEER u zal geven, zoals hij heeft beloofd, moet u dit gebruik in ere houden. 26 En als uw kinderen dan vragen: “Wat betekent dit gebruik?” 27 antwoord dan: “Wij brengen de HEER een pesachoffer omdat hij de huizen van de Israëlieten voorbij is gegaan toen hij de Egyptenaren strafte; ons heeft hij gespaard.”’ Toen knielden de Israëlieten en bogen ze zich diep neer, 28 en ze deden wat de HEER aan Mozes en Aäron had bevolen.

De woorden moeten me helpen herinneren aan mijn tijd in Suriname. Wat ik daar met mijn bloedeigen ogen heb gezien kan ik met mijn boerenverstand nu nauwelijks meer begrijpen.

Om een enorm verhaal in te korten; satan viel herhaaldelijk met zijn demonen de kinderen lastig die ik in mijn klas had. Ik zag kinderen waarvan de ogen draaiden. Creoolse schoolmeisjes die trilden en sloegen. Meisjes met mannenstemmen. De duivel wilde bezit nemen van iedereen op de school. Totdat alle leeraaressen terugvielen op het bloed van het Lam. Ze begonnen voor de kinderen te bidden. Een enorm gebedsfront ontstond. Kinderen werden gezegend en bemoedigd. Als de kinderen een weggerend bezeten kindje terugbrachten naar school, hielden ze het kind vast. Ze gingen massaal en vastberaden zegenen: “Het bloed van Jezus.” Boven elke deurpost van het gebouw schreven ze: “Het bloed van het Lam.”

De duivel gaat voorbij aan alle deurposten waar het bloed van Jezus is gebruikt. De doodsengel herkende de huizen van de kinderen van God. De duivel erkende de lokalen van de Godenzonen. Het bloed is machtig. Je kunt er altijd op terugvallen.

Groetjes Jos 

Reacties

 1. Obey,

  Oh oke, ja snapte niet wat dat keurig zingen van die liedjes er mee had te maken, maar ik was toen moe.
  Ik zie het nu wel 😛

 2. Obey,

  Ik volg je niet helemaal, maar ik weet dat Suske en Wiske en Donald Duck geen goede achtergrond hebben.
  Disney sowieso is heel slecht.
  Maar goed.
  Je kan die vervloekingen verbreken in Jezus naam.

 3. Ja christenen zijn tegenwoordig vergeten wat geestelijke strijd inhoud.
  Ik heb op het gebied van demonie verschrikkelijke dingen mee gemaakt.
  In Suriname word veel aan occultisme gedaan, ze gaan daar naar een soort van tover dokter om het leven van de buren zuur te maken, dan kopen ze een kippen botje die vervloekt is en dan leggen ze die in de tuin van de buren, zo valt er bijvoorbeeld de hele dag alles kapot.
  Zo zijn ze daar.
  Maar vergis je niet hoe occult Nederland bezig is hoor.
  Satanisme is enorm in opmars, en als je denkt dat die niks doen dan heb je het mooi mis.

 4. Hoe weten jullie dit zo zeker?

 5. Hé Jos,

  Ik moet nog regelmatig aan je post denken, hier op gebedsbroeders.nl .

  Zou iedereen dat nou moeten doen: zo’n sticker met het bloed van het Lam op de deur 😉 ?

 6. Inderdaad angstaanjagend. Toch moet ik de Heilige Geest nageven dat ik wel erg veel rust kreeg. Ik had gewoon steeds in mijn achterhoofd dat de strijd al gestreden was. We hadden al gewonnen met alle engelen en onze God van de 100den demonen.

  Maar de demonen deden voorkomen alsof ze alleen-heerschappij hadden. Daar moesten we dus wel doorheen prikken.

  Check ook:
  hummel.waarbenjij.nu
  en http://www.klaskehummelen.nl

 7. Inspirerend… maar vooral ook wonderlijk, onvoorstelbaar, maar ook angstaanjagend lijkt me…

 8. Zulke verhalen hoor je niet vaak.
  Inspirerend…

  Groet,

  Victor

 9. Beste Jos,

  Het Bloed van het Lam, het beschermt ons, bedekt ons en reinigt ons.
  En daarom wordt de boze tot staan gebracht.

  Het is een heilige plicht om als je verantwoordelijk bent voor kinderen om ook die geestelijke autriteit te nemen. En gezegend zijn die leraressen die deze heilige plicht ook op zich hebben genomen. En jij bent gezegend dat je met deze vrouwen hebt mogen ontmoeten en met ze hebt mogen samenwerken.

  Gods beloften dat Hij voor ons zal strijden hebben ook vandaag nog evenveel kracht en waarde als voorheen, Hij is immers onveranderlijk. Het enige dat Hij vraagt is geloof

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees

 10. Indrukwekkend verhaal, Jos! Dank voor het delen.

 11. nou omdat dat in de bijbel staat en aangezien de bijbel het woord van God is ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *