Hemels rijbewijs

'Hallo allemaal, ik ben Nicol, 19 jaar oud en de vriendin van Rob. Na mijn VWO-diploma te hebben gehaald ben ik een Discipleship Training School gaan doen en nu studeer ik psychologie aan de Universiteit Utrecht. Mijn passie, doel, vreugde en bestemming ligt bij God en het is mijn diepste verlangen om zo dicht mogelijk bij Hem te leven. Iets wat een hele uitdaging is, maar meer dan de moeite waard!'

Afgelopen vrijdag moest ik afrijden (voor de derde keer). Toen het nog ver weg was had ik weinig zenuwen en zorgen, maar op de dag zelf zag ik het bijna niet meer zitten. De hele dag vloog ik door het huis heen om mezelf maar bezig te houden zodat ik er niet aan hoefde te denken. Natuurlijk ontkom je er niet aan en denk je er juist wel de hele dag aan! Op een gegeven moment dacht ik zelfs: waarom ben ik hier überhaupt aan begonnen?! Allerlei twijfel gedachtes gingen door mijn hoofd en ik begon aan mezelf te twijfelen. De ene minuut zat ik te fantaseren over hoe het zou zijn als ik het gewoon zou halen, en de volgende minuut zat ik die hoopvolle gedachtes naar beneden te halen met negatieve gedachtes. Ik wilde niet te veel hoop hebben en niet te verwachtingsvol zijn, anders zou ik mezelf alleen maar teleurstellen.

Maar waarom mogen we niet verwachtingsvol zijn en vol goede hoop?!

Als je niet slaagt dan doe je het gewoon nog een keer. Niemand die minder van je gaat houden daardoor. Bovendien heeft ieder persoon in zijn leven te maken gehad met afrijden en is het voor velen niet in één keer gelukt. De mensen die geen rijbewijs hebben, hebben nooit in die spanning hoeven zitten, maar die kennen ook niet het gevoel van slagen en de vrijheid die er bij komt kijken als je zelf kunt autorijden!

Ons leven als christen is niet veel anders. Regelmatig vraagt God aan ons of we bereid zijn uit te stappen in ons geloof en of we bereid zijn een hemels- rijbewijs te halen. Hemelse- rijbewijzen heb je echter in oneindig veel niveaus zodat je nooit klaar bent! Heb je je hemelse- rijbewijs gehaald dan ga je gewoon door naar het volgende niveau. Het halen van zo’n hemels- rijbewijs is spannend en soms zul je je afvragen waarom je er überhaupt aan begonnen bent. Je zult je afvragen of je wel goed genoeg bent en of je de durf hebt. Je stelt misschien je verwachtingen niet te hoog omdat je anders jezelf, anderen en God teleurstelt.

Wat hebben wij dan geluk met zo’n goede Instructeur met Zijn oneindige geduld!

God wilt juist dat we grote verwachtingen hebben van onszelf en van Hem. We mogen uitzien naar datgene dat Hij allemaal voor ons heeft. We kunnen er voor kiezen om niet uit onze comfort zone te gaan en niet voor dat hemelse- rijbewijs, maar daarmee komen we niet een niveau hoger. Je zult nooit het gevoel van slagen ervaren en de vrijheid die daar bij komt kijken!
De mensen die wel voor het hemelse- rijbewijs gaan zullen de kracht en genade van God ervaren. Faal je, gaat er iets mis, durf je toch niet…? Het geeft helemaal niets!! Probeer het gewoon nog een keer. God zal niet minder van je gaan houden. Hoe hoger je niveau wordt des te meer bewegingsvrijheid krijg je!

Heb jij je hemelse- rijbewijs al?

Reacties

 1. Hoi Nicol,
  Ik ben hard aan de slag voor mijn Hemelse rijbewijs. Maar wat ik even vragen wil, ben je nu geslaagd voor je aardse rijbewijs?

  Groet, Jacqueline

 2. Hey Jacqueline,
  Ja zeker, ik hem gehaald!:) En op het randje, want anders had ik mijn theorie opnieuw moeten doen. Je kunt je dus wel voorstellen hoe mega blij en opgelucht ik was! Ik weet niet of jij je aardse rijbewijs al hebt, maar datzelfde gevoel van slagen ga jij ook ervaren als je je hemelse rijbewijs hebt gehaald. Ga er voor met de volle 100%! Succes er mee!;)
  Groetjes, Nicol

 3. Gefeliciteerd!

  Probeer het gewoon nog een keer. God zal niet minder van je gaan houden.

  Lees ik hier: je uiterste best doen is genoeg?

  Het valt me wel op dat je een tamelijk aardse studie doet (psychologie). Hoe ben je tot die keuze gekomen?

 4. Hoi Nicol,
  Van harte gefeliciteerd! Wat een opluchting hè, je bent hem denk ik gelijk gaan ophalen bij het gemeentehuis. Ik heb mijn rijbewijs ook in 3x gehaald en inderdaad ….. bij de 4e keer had ik ook mijn theorie over moeten doen. In het begin nog een beetje onwennig achter het stuur (best spannend 😉 maar nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Wel goed uitkijken hoor voor al die wegpiraten die de regels verleerd (of niet willen leren) zijn. Geniet ervan!
  Ook veel succes met je Hemels rijbewijs en Gods zegen!

  Groet,
  Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *