Groots avontuur

Gisteravond was ik op bezoek bij Reload, de jeugdgroep van de Vrije Evangelisatie Zwolle. Ik heb een fantastische avond gehad en wilde graag een gedeelte van de overdenking van de spreker met jullie delen en er mijn eigen draai aan geven.

Check dit filmpje (2:10 min) Storm Chasers, Jonge gasten die zo dicht mogelijk bij tornado’s willen komen. Op het filmpje proef je bijna de adrenaline die door het lichaam van deze gasten vliegt. Wat een spanning. Dit enorme avontuur trekt me direct twee kanten op. Enerzijds zou ik er graag bij willen zijn, anderzijds lijkt het me gekkenwerk, en veel te gevaarlijk. Met gevaar voor eigen leven volgen ze extreme tornado’s.

Deze gasten leven hiervoor, ze zoeken naar tornado’s, proberen er zo dicht mogelijk bij te komen, en genieten van het natuurgeweld. Ik leef ergens anders voor. Ik leef voor God. Ik ben niet een volgeling van tornado’s, maar een volgeling van Jezus Christus. Ik probeer zo dicht mogelijk bij Hem in de buurt te komen. Ik raak buitengewoon enthousiast als ik over Hem praat. Jezus volgen is een levensstijl. Het is een geweldig avontuur, ik ontdek steeds weer nieuwe dingen, en leer Hem steeds beter kennen.

In het boek van Yaconelli – Een avontuurlijk geloof – Leren luisteren naar het fluisteren van God staat het volgende: “Het christelijk leven is meer dan Jezus vinden – het is Jezus volgen. Volgen, zo blijkt, is geen eenmalige, spectaculaire daad van geloof, maar een dagelijks, gewoon, weinig spectaculair volgen – een dagelijkse daad van onbevreesdheid die ons meevoert door het meest angstaanjagende en ruwe terrein naar een plaats van vrede, vreugde en overgave“

Jezus volgen is levensveranderend. God, velen malen krachtiger dan extreme tornado’s wil een nietig mens als jij en ik ontmoeten. Hoe bijzonder! Wil/Durf jij Hem te ontmoeten? Durf jij bij God te komen en tijd met hem door te brengen? Ben jij bereid alles op te geven om God te volgen? God verlangt ernaar om een relatie met je te hebben, neem jij de tijd om Hem daadwerkelijk te leren kennen?

Come on! Ren achter Jezus Christus aan, ga recht op je doel af! En leer Hem  kennen.

12 Niet dat ik al zover ben en mijn doel al heb bereikt. Maar ik houd vol in de hoop eens dat te kunnen grijpen waarvoor Christus Jezus mij gegrepen heeft. 13 Broeders en zusters, ik beeld me niet in dat ik het al heb bereikt, maar één ding is zeker: ik vergeet wat achter me ligt en richt mij op wat voor me ligt. 14 Ik ga recht op mijn doel af: de hemelse prijs waartoe God mij door Christus Jezus roept. 15 Hierop moeten wij ons allen als volmaakte mensen richten. Mocht u er op enig punt anders over denken, dan zal God het u wel duidelijk maken. 16 In ieder geval, laten we op de ingeslagen weg voortgaan. Fil. 12-14, 16

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Beste Rob,

  Tornadovolgers, wat een avontuurlijk leven, in dit soort dingen blijft er altijd de vraag wat heben ze nog meer in hun leven wat waarde geeft, maar wat lijkt het me uitdagend om zo te kunnen leven op het puntje van je kunnen.

  De uitdaging van Jezus volgen iedere dag opnieuw, is een andere soort uitdaging het vraagt het uiterste van je, soms kan het je leven kosten, maar het is een uitdaging die het de moeite waard maakt om voorwaarts te zien en iedere dag een leven te leiden tot Zijn eer, en vol uitdagingen.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees

 2. Thanks voor je reactie, Kees! Nog een fijn weekend!

 3. He jongens,

  Mooie site hoor! Echt heel mooi.
  Het stukje "over ons" is echt leuk om te lezen ook.

  Zegen hier toegewenst.

  Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...