Goed gezelschap (1)

Dag allemaal, ik ben Rutger, 23 jaren jong en student Regional Development and Innovation te Wageningen. Ik ben lid van studentenvereniging Navigators, waar ik Jarik ontmoet heb. Hij heeft me gevraagd om een stukje te schrijven.

Sinds een jaar of zeven ben ik een wandeling aan het maken met God. Dat is makkelijk zo gezegd, maar een wandeling met God! Dat is niet niks als dit werkelijk het geval is. God die alles gemaakt heeft, heeft de interesse om overal waar ik heen ga, met mij mee te gaan! Onvoorstelbaar, ik lig in m’n bed terwijl ik dit schrijf en Hij is hier bij me in deze rommelige kamer, ik ga naar school (zeker niet altijd even interessant) en Hij zit er ook! Dit weet ik zeker, want Hij belooft meerdere malen in de bijbel dat Hij ons: Nooit zal afvallen of verlaten (o.a. Hebreeën 13:5).

Misschien vind je het bedreigend klinken en heb je het idee dat God die je de hele tijd op de vingers kijkt. Het tegendeel is waar, Niets beter te weten dat waar je ook bent dat God bij je is, dat Hij je wilt vertellen hoe je verder moet lopen.

Natuurlijk ben ik vaak zo dom en eigenwijs om niet van Gods aanwezigheid te genieten en Hem werkelijk te vertrouwen. In plaats van dichtbij Hem te wandelen, Zijn hand vast te houden zodat Hij me leiden kan, blijf ik achter en laat me zelf afleiden door (relatief) onbenullige zorgen en zaken in dit leven. Soms ren ik juist keihard een paar kilometer vooruit omdat ik grote plannen heb en niet kan wachten om ze uit te voeren, zonder dat het ook maar in me op kwam om het aan Hem te vragen.

Als ik achterblijf of weg ren ga ik geheid een paar keer keihard onderuit en dat doet pijn. Gelukkig staat God toe dat ik val, zodat ik leren kan van mijn fouten. Dan zal Hij me weer inhalen en me weer op laten staan zodat we weer rustig hand in hand verder kunnen lopen.

Dan kan ik zeggen: Wees niet blij over mij, mijn tegenstandster; want hoewel ik ben gevallen, zal ik toch weer opstaan! Al zit ik in het donker, de HERE zal voor mij een licht zijn.– Micha 7:8

Walk on,
Rutger

Like deze blog!


Reacties

  1. Geweldig! Rutger… Zo zou ons leven moeten zijn, een wandeling met God… maar helaas, ik maak dezelfde fouten als jij, maar een ding weten we!! God laat ons nooit vallen!!!

    God’s zegen en bedankt!

    Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...