Gods woord kennen

Deze week gaat mij blog weer over een gedeelte uit het Bijbelboek Spreuken. Afgelopen week las ik het volgende: “De rechtvaardigen staan onwrikbaar geworteld” (Spreuken 12 vers 3b). Dit is weer een vet ware spreuk uit dit vet mooie boek.

Vorige week was ik in een dienst waar ik iemand hoorde zeggen dat we allemaal lelijk zijn. Ik kreeg de neiging om dit direct te weerleggen. God zegt namelijk het volgende over ons:
– We zijn geliefd (Johannes 15:9);
– We zijn mooi gemaakt (Psalm 139:14);
– We zijn kostbaar (Zacharia 2:8a).
Ook staat er in de Bijbel dat Gods woord ons sterk maakt en dat het leven voorspoedig zal verlopen als we ons leven leiden met het woord van God (Jozua 1:8). Daarom is het belangrijk dat we Gods woord kennen en hieruit leven. Mocht er iets gebeuren wat ons op het fundament in Christus aanvalt, dan kunnen we het direct weerleggen.
De spreuk spreekt over rechtvaardigen die onwrikbaar geworteld zijn. Ik denk dat het kennen van Gods woord een van de dingen is die ons onwrikbaar maken op het fundament in God. Zo kan je niet meer van je stuk gebracht worden.

Ook word er in de spreuk gesproken over “rechtvaardigen”. Dit zijn de mensen die Jezus hebben aangenomen als Redder en Verlosser. Je bent rechtvaardig omdat er geen zonde meer is die tussen jou en God in staat. Jezus droeg namelijk al deze zonde. Romeinen 6 gaat over wedergeboorte en de doop. In Romeinen 6 vers 6 en 7 staat: “Immers, we weten dat ons oude bestaan met hem gekruisigd is omdat er een einde moest komen aan ons zondige leven: we mochten niet langer slaven van de zonde zijn. Wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde”. In deze tekst staat dat we vrij van zonde zijn. Hier word heel duidelijk gesproken over zonde en niet over zonden. Jezus stierf voor elke zonde, zodat wij dood voor de zonde en door Jezus levend zijn voor God (Romeinen 6:11). Leef niet langer in dienst van de zonde, maar LEEF in dienst van God (Romeinen 6:13)!

Ik denk dat het belangrijk is om Gods woord te leren en vanuit deze waarheid te leven!

Het zal je helpen om onwrikbaar geworteld te zijn in God. Ik heb een lijst met Bijbelteksten die belangrijk zijn om te kennen. Als je deze lijst wilt hebben, mail dan naar info [at] gebedsbroeders.nl of reageer op deze blog. Dan stuur ik je deze lijst toe!

Groetjes, Gods zegen!

Adriaan

Like deze blog!


Reacties

 1. Waarheid!
  Ik zou graag die teksten van je ontvangen!

  En nu ik toch reageer: ga zo door, jullie blogs inspireren en bemoedigen mij.

  Zegen!

 2. mooie blog weer
  ik heb wel belang bij die lijst
  ga zo door met de blogs

 3. Hé Adriaan,

  Geweldige post. Ik zou ook graag die teksten willen ontvangen!

  Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Richt je aandacht (2)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

Richt je aandacht (1)

Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...