Gods stem verstaan

Vannacht kreeg ik een droom dat ik op klaarlichte dag in een vrachtwagen reed.
Ik reed door een stadje en moest met mijn vrachtwagen door een smalle poort zien te komen. De auto’s en vrachtwagens voor mij reden zonder moeite door de poort, maar Ik bleef twijfelen voor die poort. Ik probeerde het een aantal keren maar het lukte me niet. Plotseling besloot ik het gewoon te doen. En reed ik door de smalle poort heen…

Deze droom kreeg ik drie dagen geleden, het was een voor mij een heldere droom, een duidelijke boodschap. Ik had het gevoel dat te maken had met keuzes maken, twijfels en vertrouwen.

Een dag later(gisteren) kreeg ik een e-mail van een jongeman die werkzaam is binnen het jongerenwerk van een kerk in Hardewijk. Hij vertelde over zijn werkzaamheden en vertelde over een jongerendienst die over een aantal weken plaatsvond en in het teken stond van geloofsvrienden, gebedsduo’s /trio’s en hoe je met christelijke vrienden je geloof kunt delen en beleven. Mét daarbij de vraag of ik samen met Victor wilde zorgen voor een invulling van deze studie, twintig a dertig minuten spreken voor deze groep jongeren en hen vertellen over onze ervaringen rondom gebedsduo’s.

Toen ik zijn email las kreeg ik er kriebels van en begon ik te twijfelen of dit wel voor mij was weggelegd.

Wilde God echt wel dat ik daar op het podium ging staan en zou het wel goed gaan met spraak. Gebruikte God wel écht deze jongen om het ons te vragen en was het überhaupt wel van God?

“God spreekt (…) maar men let daar niet op. In een droom of in een nachtgezicht, wanneer diepe slaap op de mensen valt, dan opent Hij het oor van de mensen.” (Job 33: 14-16)

Net als in die droom die ik een paar dagen geleden kreeg. Ik twijfelde aan mijzelf; “pastte ik daadwerkelijk door die poort?, kon ik het wel?”

Ik besef dat God dit voor mij heeft klaarliggen, Hij heeft mij voor deze taak uitgekozen. Ik kan voor een groep spreken (ik kan door die poort in mijn droom) als ik vertrouw op God.

Geloof jij dat God ook door middel van dromen tot ons spreekt?

Groeten,  Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. He Elise!

  Thanks voor je aanvulling, ben het helemaal met je eens. En inderdaad er zijn heel wat dromen die nergens opslaan. Maar God kán ook spreken door de meest opmerkelijke dromen hoor.

  Groetjes Rob

 2. Hey Rob,
  ik zag dat je al een aantal stukjes had geschreven over dromen enzo, en dat sprak me best aan, want ik heb ook wel eens dromen van God gehad.

  Wat ik moeilijk vind is dat ik niet altijd weet wat ik ermee moet doen.
  Zo krijg ik soms dromen waarin ook demonen in voorkomen enzo, en in eerste instantie maakte me dat juist bang, of ging ik het zelf interpeteren wat het zou betekenen.

  Nou ik heb geleerd dat dat dus erg gevaarlijk kan zijn, omdat je dan vaak je eigen draai eraan geeft, zonder dat je direct God erbij betrekt.

  Maar nu weet ik, dat ik speciale dromen aan God moet geven en ervoor gaan bidden. Naarmate ik meer naar God toegroei merk ik ook dat dromen geen losstaande dingen zijn, maar dat dat te maken heeft met dingen die al verweven zijn in je leven.

  Zo leer ik er steeds meer over en ik weet nu, dat ik het vaak om moet zetten naar voorbede.

  nog even een ding: een droom is gewoon 1 van de vele manieren van God om te spreken. Niet iedereen hoeft het te krijgen, want God kan ook anders werken!
  Daarnaast zijn er natuurlijk ook dromen die niks met goddelijke boodschappen te maken hebben, lijkt mij.. toch?;)

  bless elise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

De Heer geeft het antwoord

Afgelopen weekend las ik de volgende tekst in het Bijbelboek Spreuken: “Een mens stelt zich veel vragen, de HEER geeft het antwoord”...