Gods plan voor jou

Ik ben René, 24 jaar en woon in Zwolle. Ik ben net de opleiding leraar Aardrijkskunde begonnen aan het Windesheim. God ken ik nu zo’n 5 jaar en ik wil Hem elke dag meer en meer kennen. Want dat is toch het beste waar we naar kunnen verlangen elke dag? De onophoudelijke en onveranderlijke liefde van God. Ik bid dat je door deze blog niet mijn verhaal hoor of mij leer kennen maar dat je God meer en meer leert kennen. Dat je meer en meer de liefde van de Vader leert kennen.

Ik wil het met je hebben over Gods plan voor jou. Wist je dat God een plan met je leven heeft? Laten we kijken naar deze tekst:

Jeremia 29:11 NKJ Want Ik weet de gedachten, die Ik over u denk, spreekt de Here, gedachten van vrede en niet van kwaad. Om je een toekomst en een hoop te geven.

Dit zegt God tegen jou vandaag, God heeft voor jou een plan een plan van vrede en niet van kwaad. Een toekomst ook al zegt de wereld heel wat anders God zegt dat je een toekomst hebt en dan heb je dat! Laten we dit geloof wat God voor ons heeft. Laten we niet zijn zoals een kind zijn die van zijn vader een gloed nieuwe fiets krijgt en hem in de schuur laat staan omdat hij bang is dat er krassen op komen en zijn Vader dan boos wordt. Laten we met de dingen gaan rennen die God zegt. En dan vallen we maar een keer. Maar God beurt ons op elke keer, Hij veroordeeld ons niet als er een kras op zit! Hij gooit je niet meteen naar de hel. Hij is een Vader voor je die je helpt en altijd een goede toekomst voor je heeft! Ook als jij het even vergeten bent of er te bang voor bent. God is daar en Hij beurt je op door zijn Geest en laat je de goede weg zien. De weg van hoop en een leven in overvloed!

Philipensen 1:6 NKJ zegt ook dit: ik ben overtuigd van dit ene ding, dat Hij die in jou een goed werk is begonnen het zal afmaken (compleet maken) tot de dag van Jezus Christus.

Dit is een klein deel van het plan wat God voor je heeft liggen. Ik wil je aanmoedigen en zeggen, stap hier in en ga met Hem leven, ECHT leven! En haal alles er uit wat God voor je heeft in dit leven.

Like deze blog!


Reacties

 1. Op google.nl typte ik in; Gods plan voor jou en kwam ik op deze site en bij deze blog. Ik zit vlak voor mijn examens en ik ben bang dat ik het niet ga halen, ik wil Gods plan voor mijn leven te weten te komen. Ik vind het lastig om mijn leven in Zijn handen te leggen, omdat ik niet goed weet hoe dat moet.
  In deze blog lees ik weer dat God een geweldige vader is, die van mijn houd. Ik voel me gelijk een stuk beter, bedankt!

  Bless

 2. Mooie blog!

 3. Anna-Marie, mag ik nog iets vertellen, ik houd het kort.
  Het houdt me de hele dag al bezig vanaf dat ik je gelezen had en gereageerd. Nu ga ik toch iets over mezelf zeggen, dat wil René niet hebben eigenlijk, hoop dat hij het me niet kwalijk neemt.
  Hij heeft gelijk trouwens hoor, niet ik ben belangrijk maar God. Toch is het ook zo dat God vaak iets laat zien of doet in de concrete levens van mensen en dan praat je over jezelf om Hem groot te maken zeg maar.
  Magnificat. Mijn ziel maakt groot de Heer. Lukas 1: 46.
  Je praat wel over jezelf, maar je getuigt in feite van Hem.
  Of je moet net doen of je iets vertelt over iemand die je kent dat kan ook. Dat je dus niet zegt dat het jezelf betreft.

  Toen ik nog niet geloofde, ik geloofde nl. dat ik absoluut zeker wist dat er geen God bestond, geraakte ik langzaam maar zeker in een afgrondelijke morele crisis die ermee eindigde dat ik in voortdurende angst leefde en geen enkele beslissing meer durfde te nemen. Ik kon totaal geen keuzes meer maken, omdat ik niet zeker wist wat goed handelen was.
  En dat wilde ik toch. Want op een of andere manier besefte ik dat goed handelen de weg was naar angstvrij en harmonieus, evenwichtig leven.
  Toen bedacht ik een list. Ik dacht: God bestaat niet, maar wat ik over Hem vernomen heb, is dat Hij volmaakt, alwetend en volkomen goed zou zijn, als Hij bestond dus. Ik dacht verder: dan zou Hij altijd weten wat ik zou moeten doen, wat goede keuzes zijn. Dus als ik voor een of andere keuze stond, dacht ik bij mezelf: wat zou God me nu aanraden als Hij bestond.
  Zo probeerde ik dan tot een juiste keuze of beslissing te komen.
  Lang verhaal kort, wat denk je: een maand of wat later kom ik tot geloof en het is nooit meer weggegaan. Dat alles is nu ruim 29 jaar geleden.
  Vandaar dat ik zeg: God is eerder bezig met ons dan wij met Hem.
  Geprezen zij Zijn heilige Naam, de Ontfermer, de Gezegende, de Mensenminnaar vanaf de moederschoot.

  Groeten, JP

 4. Amen! Alleen al je geestelijke instelling zal alles goed doen verlopen, want ook dat komt allemaal van God, je staat door Zijn genade open voor Hem als een bloeiende zonnebloem die meedraait met het licht en de stand van de zon.
  Ik heb daar wel eens een versnelde filmopname van gezien. Een veld zonnebloemen wordt de hele dag gefilmd, dan versnellen ze dat en zie je dat hele veld open zonnebloemen met de stand van de zon meegaan, alsof ze met hun allen tegelijk het hoofd omdraaien, ongelofelijk. Wie ontvankelijk is zal ook ontvangen. Hij geeft veel meer dan wij kunnen vragen of bedenken. En Hij begint al voor het in ons is opgekomen, was bij mij ook het geval.

  Zegen, JP

 5. Hoi JP,

  Bedankt voor je reactie, het is goed om te weten dat God eerst mij zoekt en dan kom ik pas. Dat laat zien hoe groot God is en hoe geweldig hij is. Daarom ben ik er van overtuigd dat het met mij goed komt, omdat God mij de weg wijst. We zullen zien of mijn ook Zijn plan is, daar ben ik zeer benieuwd naar. Maar ik weet dat Zijn plan altijd beter zal zijn dan Mijn plan. Daar vertrouw ik op!

  Zegen, fijn weekend! Anna-Marie

 6. Hoi Anna-Marie, weet je wat mij nu zo fascineert?
  Voordat jij dat ging intypen op Google was God al begonnen je te verhoren. Hij kende dus al van tevoren je diepste verlangen, dat ik trouwens volkomen met je deel: Zijn plan te weten te komen voor ons persoonlijke leven. Als je dat inziet, dat Hij je al leidde toen je Hem begon te zoeken, dus eigenlijk als je inziet dat jij Hem begon te zoeken nadat Hij jou al eerst was begonnen te zoeken, zal je meteen meer van Zijn grootheid en Zijn ontferming beseffen, je vertrouwen is al gegroeid en je weet dat Hij, die je vingers op het toetsenbord geleid heeft en je hier bracht, Zijn werk in en met je zal voltooien. God laat niet los.
  Gelukkig is hij geen pittbull, want dan waren we nog niet jarig.

  Succes bij het verder ontdekken van Gods plan met je leven, want als je daar inzicht in hebt, staat de hemel al half open. Want je moet dat plan dan ook nog uitvoeren natuurlijk, maar ook daar zal Hij alle hulp bij verschaffen. René slaat de spijker op de kop: God beter leren kennen en beminnen is alles. En zeker zullen we met enige regelmaat en met de beste bedoelingen miskleunen en afwijken, maar Hij brengt ons terug en zo leren we geleidelijk Hem helemaal toe te behoren.

  Zegen en groeten, JP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...