God verhoort

 Ik ben Dave, 18 jaar oud en woon in Zwolle. Ik hou heel erg van uitdagingen en extreme dingen, zoals je misschien ook al kan zien op mijn foto.
 

Mij werd gevraagd een stukje te schrijven voor op de site. Ik wil graag een stukje met jullie delen over het verhoren van gebeden. Ik ben gelovig opgevoed waardoor ik vanaf heel jong al veel in aanraking kwam met gebed. Als kind geloof je heel snel dingen en zijn dingen al heel snel logisch. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer je gaat nadenken over dingen voor je ze gelooft.

Zo had ik dat eigenlijk ook met God. Op een gegeven moment twijfelde ik zelfs zo erg dat ik gewoon niet meer geloofde dat God bestond. Maar toen ik steeds meer in de bijbel ben gaan lezen en meer met mijn ouders ging praten om vragen die ik had te beantwoorden, kwam het geloof eigenlijk vanzelf weer terug, maar wel veel sterker dan daarvoor. Ik vond het in het begin ook heel moeilijk om te bidden, omdat ik niet eens wist of er wel iemand was die naar me luisterde. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft, momenten tijdens het bidden waarin het voelt alsof je tegen een muur aan staat te praten. Daarom vroeg ik gewoon aan God of hij wilde laten zien dat hij er was en dat deed Hij. Ik vroeg telkens om kleine dingen, zoals: Als U bestaat, laat er dan vandaag iemand zijn die aan mij vraagt of ik in U geloof.

Ik heb bijvoorbeeld heel lang verlangt naar een gebedsmaatje. Ik wou echt zo graag een goede vriend hebben waar ik echt alles mee kon delen, en daar heb ik ook echt heel lang voor gebeden.

Tot 2 weken terug, toen er tijdens een jeugdkamp van de kerk opeens een jongen naar mij toe stapte, die ik eigenlijk niet zo goed kende, en aan mij vroeg of ik zijn gebedsmaatje wou worden. Ik was zo verbaasd, ten 1e omdat het een hele toffe kerel was, en ten tweede omdat ik nooit verwacht had dat het zo makkelijk zou gaan. We zijn afgelopen week nog bij elkaar geweest, en het voelt nu al alsof ik hem 3 jaar ken.

Ik heb hiervan zoveel geleerd. Met name dat je echt compleet moet vertrouwen op God, en daarbij dat je voor alles hulp mag vragen en dat Hij je daarbij ook helpt.
Vraag het God, en Hij zal geven. Maar wel op Zijn tijd en niet wanneer jij het wilt.

Groet,

Dave

Reacties

 1. kemmel jou ofcourse 😉

 2. Ik ben hier niet om een discussie te hebben maar omdat ik een hart voor je heb weetje want bij mij zijn er ook allemaal erge dingen gebeurd ik ben niet iemand die helemaal christelijk is opgevoed. maar tijd bij tijd heb ik weer dingen geleerd.
  En als ik 1 ding heb geleerd is het dat het nooit gods bedoeling is geweest van elk kleine stukje wat er in jou leven is gebeurt hij hield van je toen je al geboren was en nu nog steeds niets minder zoals jij verdriet hebt gehad over de slechte dingen in je leven heeft hij dat ook gehad.
  En weetje God heeft de oplossing gegeven voor elk stukje leiden in de wereld maar als niemand de oplossing accepteerd zal de uitwerking nooit komen!
  God heeft zijn zoon gestuurd je kent het hele verhaal voor maar 1 rede en dat is om de scheiding die tussen ons en god was weg te halen zodat we weer in 1 heid konden leven met hem. Dat was de sleutel om de wereld te redden van leiden en dat is het nog steeds maar als jij ik en ieder ander die oplossing niet accepteerd en niet in 1heid met god gaat wandelen zal de uitwerking van de oplossing nooit komen op aarde.
  God gaf ons de vrije wil dus hij heeft geen robotjes en hij handelt niet vanuit zichzelf hij wil alleen alles samen met de mens doen.
  Hij wil de dingen samen met jou oplossen!
  Hij wil met je praten hij wil je hart veranderen hij wil je liefde geven open je ervoor:)
  Just because he loves you:D

 3. Ik ben hier ook niet om in discussie te gaan.
  Het is nooit Gods bedoeling geweest? Ja dat zal wel….Ik denk het van wel. Sorry, ik blijf er bij: Als God echt van mij houd, dan was ik (bijvoorbeeld) neit op het randje van de dood geweest. Misschien dat jij nu zegt van: Ja, maar je moet blij zijn dat je nog leeft blablablaa…
  En dat verhaal over dat God ons de vrije wil gaf, dat vind ik ook zo dom….
  God weet van te voren al wat je kiest, maar toch geeft hij je nog de keus….Waarom?

 4. Mooi uitleg Robin.

  Kamila,

  Ben jij niet blij dat je een vrije keuze hebt dan?
  Denk je dat God niet heeft gezien dat je op het randje van de dood bent geweest?
  Denk je dat je wel een gelukkig leven kan hebben zonder Hem?
  Blijkbaar niet, anders was je nu wel gelukkig.
  Als je Hem echt zoekt zal je Hem vinden.
  Zoals Robin al zei, de oplossing is er al.
  Het probleem is dat alleen zo weinig mensen daar op in gaan.
  En bid jij echt wel eens?
  Ik ken je al een tijd.
  En wat ik hoor is dat je bidden niet fijn vind.

  God’s zegen, ik bid voor je.

 5. Hallo Joshua,

  Jazeker ben ik blij dat ik een vrije keuze heb.
  Ik denk wel dat je een gelukkig leven kan hebben zonder hem…Jij kan dat zeker niet hea?
  En ik bid wel eens ja…..Verbazingwekkend hea? 😉

 6. Als hij ons geen vrije keuze had gegeven hoe zou hij dan een relatie met ons kunnen hebben.
  dan zouden we een stelletje robots hij wist dat sommige niet voor hem zouden kiezen maar weetje hij vecht voor ons elke dag om toch die relatie met ons te hebben hij vecht op dit moment ook voor jou =D om een relatie te kunnen hebben met je hij wacht nog steeds op je.
  Maar weetje ik vind het cool dat je zo eerlijk bent in wat je denkt en zegt je bent echt een bijzondere gast je mag echt blij met jezelf zijn man:) Maar weetje je kunt wel boos zijn op god en niet geloven in zijn werk maar is het niet satan die jou al dit onrecht heeft aangedaan is het niet hij die de zonde in de wereld heeft gebracht. satans werk is al het goede werk van God kapot te maken en wou dus ook elk goede stukje van god in jou kapot maken. Je kunt wel boos zijn op god maar hij heeft niets anders gedaan dan van je houden man;)
  God bless.

 7. Over wie heb jij het nou? (robin) over joshua?
  Ja, die is inderdaad heel coewl 😀 :$

 8. Robin,

  Kemmel is btw, een meisje.
  Geeft niet hoor, maar ik denk ik zeg het even.

 9. kemmel
  misschien wil god jou iest duidelijk maken probeer eens een stilmoment in te lassen tv uit pc uit bel draf telefoons uit en dan op je knieen gaan bidden en niet na 5min stoppen maar door bidden gooi alles eruit wat je dwars zit vertel Hem ook de leuke dingen en anders zou ik na een oudste gaan van je gemeente vraag hun om raad waant god houdt ook van jou maar ik denk dat hij je iets duidelijk wil maken en daar kom je alleen achter door te luisteren na God
  ook ik neem jou straks mee in mij gebed en hoop dat je de liefde van God en de rust weer terug kan vinden
  liefs daniella
  ps God is echt wel bij je

 10. Voor jouw is God misschien de beste vader op de hele wereld, voor mij zijn mijn vrienden het allerbelangrijkste. Als jouw God zo liefdevol is, waarom geeft hij mij dan nooit een knuffel? (Bij wijze van spreken)…Als God zo liefdevol is, waarom gebeuren er dan steeds nare dingen? Waarom zijn er dan zoveel nare dingen in mijn leven gebeurd? Liefdevolle God hoor! En kom nou niet aanzetten met het verhaal van: Ja, maar er is zonde in de wereld, blablabla….
  Als God echt van mij houd, dan zou hij goed voor mij zorgen, en zouden er geen nare dingen gebeuren. Zo is het hoe ik er tegen aan kijk!!

  Ben benieuwd naar je reactie.

 11. Heya

  kemmel het gaat er niet om hoe wij leven maar het gaat om god en zoals jij nu spreekt heb je een verkeerd beeld van wie god is:)
  Als jij nagaat dat God de beste vader op de hele wereld is en de meest liefdevolle persoon dus als je dat beeld hebt vastgesteld zul jij weten dat wat jij ook vraagt in de naam van zijn zoon(jezus) zal het je gegeven worden ofcourse maar het is maar op 1 voorwaarde en dat is of het in overeenstemming is van zijn wil dus als het in overeenstemming komt met wat een goede vader en een liefdevol persoon zal geven dan zul je het inderdaad krijgen!

 12. God verhoort gebeden? Owja? Waarom die van mij niet dan?

 13. Kemmel, lees de laatste zin van het stukje wat ik schreef,,
  ik heb soms zo lang om dingen gebeden, en dacht dat het niet zou gebeuren, maar uit eindelijk gebeurt het toch!
  en in de bijbel staat: Zet Mij (God) op de 1e plaats, en al het andere zal je gegeven worden!
  dus als jij God diep in je hart, en in je leven op de aller1e plek zet, ben ik er van overtuigd dat God jou gebeden gaat verhoren!

  Soms hebben dingen tijd nodig om duidelijk te worden, en om het nut van gebeurtenissen in te zien.

 14. Dus als ik God niet op de 1e plaats zet, verhoort hij mijn gebeden niet? Lekkere God zeg.
  (sorry, als ik zo hard overkom 😉 )

 15. nee zo zit het juist helemaal niet!
  Wat ik in mijn vorige berichtje typte, dat is een belofte van God, zoals het in de bijbel staat.
  maar dat wil niet zeggen dat het andersom ook gelijk van toepassing is!
  Maar als jij God vraagt om een auto en God geeft die niet, moet je niet raar opkijken!
  (tenzij God een groot plan met jou en die auto heeft, ook al denk ik het niet! xD)

  Maar! als jij God om een groter doel vraagt, zoals het bijstaan van een vriend, of het helpen van een zieke, en je gelooft dat God dat kan, dan doet hij dat ook!

 16. Right…Dus, pas als ik ergens om vraag, gaat ie dat beantwoorden? En hij komt niet uit zichzelf?

 17. Beste Dave,

  Als ik je stukje lees dan merk ik wel dat je een gezegend persoon bent met ouders die jou gelovig hebben opgevoed, en bij wie je met al je vragen over het geloof terecht kan. Maar als ik naar je foto kijk dan denk ik dat ze de laatste paar jaar van de schrik ook wel zo nu en dan een hartverzakking hebben gekregen.

  En nu ben je gezegend met een gebedsmaatje, een broer die samen met jou naar je Vader gaat, dat is echt te gek!
  Een gebedsmaatje helpt je om je gebed te verdiepen maar vooral ook om iemand in je leven te hebben die je gaat vertrouwen en die ook voor jou goede en minder goede kanten op de bres wil staan bij God en tegen God zegt “Vader mijn gebedsmaatje Dave heeft u zegen nodig, wilt U hem helpen”.

  God zal voor jou uit Zijn rijkdom voorzien al wat je nodig hebt zoals nu een gebedsmaatje.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 18. Haha dank jullie wel!
  klopt, het is al supervet om jezelf tussen christenen te begeven, maar samen bidden is nog vetter!

  Grtz,,!

 19. He Dave,

  Echt mooi voor je dat je nu iemand hebt gevonden om mee te bidden. ‘ Super vet’ om het met Turbotaal aan de duiden 😉

  Samen bidden is echt geweldig! Ik kan je ook wel aanraden om er regelmatig tijd voor op zij te zetten 🙂 Het is het waard.

  Groetuh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *