‘God schiep de aarde niet, hij scheidde haar’

Maar, Daniël, houd deze profetie geheim. Verzegel wat u hebt opgeschreven, tot de eindtijd. Velen zullen zich erin verdiepen en men zal veel meer inzicht in deze zaken krijgen. Daniël 12:4 (Het Boek)

U moet alles wat gezegd en gedaan wordt, op zijn echtheid beproeven en alles wat goed is, vasthouden. 1 Thessalonisenzen 5:21

Op identieke wijze zal er nu een massale slachting plaatsvinden. Het grootste slachtoffer zal de mens zijn, omdat hij de hele aarde overheerst. Er is geen ontsnappen mogelijk. Zo schokkend zijn mijn bevindingen. Machteloos zullen we dit moeten ondergaan. Zulke kennis is moordend voor een gestel. Zeker als je niets kunt.

 • God schiep de aarde niet, hij scheidde haar

De eerste zin van de Bijbel klopt niet. God was niet de schepper van de Aarde, stelt hoogleraar Ellen van Wolde van de Radboud Universiteit. “God schiep wel de mens en de dieren, maar niet de Aarde zelf”

Wie onnozel is, hecht aan ieder woord geloof, wie verstandig is, let op elke stap. Spreuken 14:15

Deze Card zal binnen een paar jaar worden opgevolgd door een microchip op het voorhoofd of op de rechterhand. Het is nauwelijks te geloven maar ook deze chip (Verichip) bestaat inmiddels. De firma Applied Digital Solutions (ADS) uit Palm Beach Florida, presenteerde reeds eind 2000 een prototype van een minieme chip die bij mensen onderhuids geïmplanteerd kan worden. Men heeft deze chip de naam “Digital Angel” gegeven. De naam is afgeleid van Guardian Angel (beschermengel) en is ongeveer even groot als een dubbeltje. De chip werkt op kinetische energie die opgewekt wordt door de beweging van de menselijke spieren of temperatuursverschillen in de huid. Het geheel is gevat in zogeheten biocompatibel glas, dat ervoor zorgt dat het lichaam de chip niet afstoot en dat de chip niet in het lichaam aan de wandel gaat. De levensduur van de Digital Angel wordt geacht langer te zijn dan die van de drager: minstens 99 jaar.

De chip kan informatie over de drager opslaan, zoals banksaldo, rijbewijs of strafblad en alle andere persoonlijke gegevens van de houder. Zelfs de bloeddruk of hartslag kan worden opgeslagen in het geheugen en via een satelliet worden doorgegeven aan de computer van de huisarts of het ziekenhuis. Ook al het betalingsverkeer kan via de DA geregeld worden.

De Joden in Berea waren welwillender dan die in Tessalonica, want ze luisterden vol belangstelling naar de verkondiging van het evangelie en bestudeerden dagelijks de Schriften om te zien of het inderdaad waar was wat er werd gezegd. Velen van hen aanvaardden dan ook het geloof, evenals een groot aantal Griekse mannen en vooraanstaande vrouwen. Handelingen 17:11,12

Er zijn vele duizenden schokkende onbegrijpelijke, angstaanjagende en ongeloofwaardige artikelen te vinden in dagbladen, op televisie en radio en op het internet. Wat is Waarheid en wat is Dwaasheid.

Ik ben mij ervan bewust dat deze post meer vragen dan antwoorden zal opleveren. Toch heb ik gekozen voor deze vorm. Het is stimulans, een aanzet tot verdieping in Gods woord. Toets het aan Gods Woord.  En een aanmoediging tot waakzaamheid.

Zorg ervoor dat je voorbereidt bent op Zijn komst.

Wacht op de HEER, wees dapper en vastberaden, ja, wacht op de HEER. Psalmen 27:14

Veel zegen en ik zie uit naar al jullie reacties. Schroom niet 🙂

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Als de bijbel niet het Woord van God is ,bestaat een alternatief .

  Schepping of Evolutie,Waarheid of Leugen

  een ander optie is er niet,dat is i.d.d radicaal

  Licht moet niet komen bij de duisternis,
  maar moet worden gemaakt volgens de Imitator,
  De schepping is niet volmaakt geschapen,maar dat het goed komt,vertrouwen op god,elke dag opnieuw.

  LEUGENAAR.

  Imitator van God
  Dood
  Darwin
  Evolutie
  Werelds
  Zichtbaar
  Materialistisch
  Vergankelijk

  Ontkenning van de éénmalige 6 daagse schepping,
  Wel meerdere Ontstaans perioden,continue scheppingsproces.
  de ene creatie na de andere in drievoudige duisternis.
  De hemel was rook/vuur (hel)
  Begin is het Einde,Onzin en niets
  Mens is niet naar God’s Beeld geschapen
  Ontkenning van de geest,
  Ontkenning van de vrije wil,
  Ontkenning van de zondeval,
  Ontkenning van de zondvloed,
  Ontkenning van de 7e rustdag,
  Ontkenning,dat de mens heerser is op aarde,
  Ontkenning van de verboden vrucht van Adam en Eva
  De plaatsvervanger is heerser op aarde,
  Het kwaadschiks uit het vuur,
  kwam goedschiks op aarde.(wolf in schaapskleren)
  die niet de zonde haat,maar de mens
  De mens is niet drie-enig.
  Oorsprong is uit het water

  herhaling:
  Een andere optie is er niet.
  Je bent er voor of er tegen.

 2. Goedenavond Jan-Paul,
  Wat Esther wilde vertellen was het verschil tussen Christendom en Messiaans Jodendom. Zij citeerde onderstaand artikel.
  Toen in 1934 de Joodse Rebecca de Graaf – van Gelder in het openbaar beleed dat Yeshua (Jezus) de Messias is, ging zij naar een Bijbelschool om méér over G’ds Woord te leren. Bij een vertaling over één van de profeten zei het schoolhoofd tegen haar: “Rebecca, ik ben zó blij dat jij bij ons gekomen bent!” Toen antwoordde Rebecca: “Pardon, juffrouw, ú bent bij òns gekomen!”.

  Ik heb een korte uitleg over Messiaans Jodendom voor jou op papier gezet met een paar goede homepages erbij. Graag zou ik dit naar je willen mailen via gebedsbroeders. Laat mij weten of je hier belangstelling voor heb.
  Hartelijke groet,
  Jacqueline

 3. Hoi Jacqueline, waakzame gebedszuster, je hebt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Ik heb die reactie van Esther niet gelezen, maar omdat jij eraan refereert denk ik dat ik misschien iets gemist heb. Esther zou je je bericht nogmaals kunnen plaatsen zodat ik er alsnog kennis van kan nemen, maar in iets gewijzigde vorm misschien zodat het niet verwijderd wordt?
  Of Jacqueline, kun je het samenvatten wat Esther geschreven heeft?
  Wat de eindtijd betreft, vergelijk ik die graag met een groot meer waarin zich op de bodem een ondergelopen stad bevindt, denk aan Atlantis. Om de contouren van die stad duidelijk te krijgen zal het meer leeggepompt moeten worden. Het water zakt maar langzaam, zoals ook de tijd maar langzaam verstrijkt. Naarmate meer boven water komt van de verdronken stad, krijg je meer duidelijkheid, maar zolang het water nog hoog staat, zul je toch alleen maar blijven steken in fantasieën en speculaties. Nutteloos. Er was toen nog geen duikapparatuur.
  Ik volg exact de betreffende bijbelteksten en probeer ze te linken aan wat zich in de wereld voordoet, waarbij ik steeds erg goed de tekst van het allerlaatste bijbelhoofdstuk in acht neem: Op. 22:18: voeg aan deze profetie niks toe en haal er ook niks vanaf, want dan ben je nog niet jarig.
  Dus je moet heel goed kunnen lezen en vooral niet fantaseren. Niks erbij verzinnen en niks overslaan.
  Voorzichtig aan maar en gewoon afwachten tot het water zakt, ofwel tot de tijd de dingen aan het licht brengt. Als ik zie dat de wereldvoedselsituatie verslechtert denk ik wel aan het zwarte paard ja. En ik let o.a. op de Eufraat. Die combineert het zakken van het water met het aan het licht brengen van de dingen. Op. 16:12. En op mezelf, ‘word heilig’ zegt God in beide verbonden, ‘want IK ben heilig’.
  Leviticus 11:44 en 1 Petrus 1:16. Dan kan je niets meer gebeuren.

  Goede en vrome zondag allen. Koopzondag? Nee toch!!??

 4. Hè Rob,

  Er stond hier toch ook een reactie van Esther bij? Waar is die gebleven?

  Groet,
  Jacqueline

 5. Beste Rob,

  Voor mij persoonlijk denk ik dat jouw generatie het bovenstaande nog mee zal maken, maar of dat binnen 9 jaar zal zijn dat weet ik niet.

  Wat betekent voorbereid zijn, leven naar Gods wil, of iedere dag denken dat vandaag de laatste dag kan zijn.

  Ik blijf met heel wat vragen zitten, maar een ding weet ik zeker “Alleeen de Vader kent dag en uur”.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees

 6. Hoi,

  Kun je mij dit artikel mailen, want ik kan het niet afdrukken.
  Alvast bedankt en God’s zegen met jullie website. Ziet er strak uit!

  Edwin Pera.

 7. Ik heb net de post in een documentje naar je toegestuurd. Veel zegen toegewenst 🙂

  Groetjes Rob!

 8. ah oke,

  Is goed ik zal jullie ook dan wel een persoonlijk bericht sturen :P.
  Ik wil je zeker niet kwetsen hoor, en ik loop ook wel tgen dingen aan in andere kerken zeker weten.
  Maar in sommige kerken meer dan in andere kerken.

  Groetjes

  Groetjes

 9. Beste Joshua,

  Ik wil even kwijt dat ik als Rooms Katholiek best moeite heb met jou reaktie, maar omdat ik de discussie daarover op deze site wil voortzetten, zal ik volgende week naar jou persoonlijk reageren.

  Groetjes,
  en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 10. Heel goed, Rob, dank je, zeker vat ik het niet op als aanval, ik vroeg er toch zelf naar? Het is goede sturing en stroomlijning van de site!
  Trouwens als ik aangevallen word, wil God me beproeven of ik weerstand ga bieden aan het kwade, maar daar trap ik niet in hoor. Hahaha!

  Groetjes terug, JP

 11. He Jan Paul,

  Om op je vraag in te gaan, hoe je daar mee moet omgaan. Ik wil je aanmoedigen, om Joshua een persoonlijk berichtje te sturen. Dat doe je door op zijn naam te klikken en dan rechtsboven op stuur bericht te klikken.

  Zo kun je vragen over de kerk, e.d. onder 4 ogen behandelen en blijft de discussie on-topic.

  Geen aanval, gewoon een tip 🙂

  Groetjes Rob

 12. Hoi, zal er later proberen uitgebreider op in te gaan. Intussen vraag ik me steeds vaker af of de Gebedsbroeders het niet als storend ervaren dat meer en meer er gesprekken ontstaan n.a.v. dingen die in reacties gezegd worden, maar niets meer met de post te maken hebben, zoals dit hier nu ook een voorbeeld is. Hoe moet ik daar mee omgaan?
  Wat je vraag betreft: vanuit de overtuiging dat God me naar de Rkkerk geleid heeft, bedek ik bepaalde dingen waar ik vraagtekens bij zet met de mantel der liefde. Het gaat toch om je relatie met Jezus, waar je ook zit. En wat jij zegt: noem mij 1 kerk waar je NIET tegen bepaalde dingen aanloopt.
  En misschien kom ik niet zo RK over omdat ik het ook van huis uit niet ben. Ik ben een domineeszoontje, zoals je misschien al elders op de site gelezen had, want daar maak ik geen geheim van. Dus ik sta niet in de RK traditie. Verder ben ik een vrijbuiter, qua karakter en door die godservaring die me op een geheel eigen spoor gezet heeft. Maar dus niet een spoor dat botst met dat van andere christenen. Dat bewijst de echtheid. Dat het echt uit God geweest is, bedoel ik. Snap je?
  Ik heb wel eens de neiging aan katholieken te vragen: wat ben jij eerst, katholiek of christen? Voor mij geldt dat ik eerst christen ben en dan katholiek. Christen zijn betekent voor mij: leven met je roots in het nieuwe testament. Al je keuzes bepalen op basis van de leer van Jezus, 24 uur dus.

  Groeten en zegen weer, JP

 13. @Jan Paul, oh maar dan nog kan je niet weten dat hun er heen zouden gaan.
  Maar maakt niet uit, 1 ding vraag ik mij wel af.
  Het verbaast mij dat jij rooms katholiek bent, terwijl jij mij niet zo over komt zeg maar.
  Niks tegen rooms katholieken hoor, je hebt ook charismatische katholieken haha.
  Maar loop jij niet tegen dingen aan in die kerk?
  Me pa kent een man die ook best wel geestelijke kennis heeft, maar ook rooms katholiek is, dit vind ik best apart.
  Misschien kan je mij meer uitleggen.

  Fijne dag broeder!

 14. @Joshua, op je vraag hoe ik aan die gemeente kwam: kans. Het is verreweg de grootste pinksterclub hier. Of dacht je dat ik een beetje helderziende begin te worden? Af en toe wel. Eergisteren dacht ik heel vroeg in de ochtend: ineens weet ik wat ik wil worden, want dat heb ik nooit geweten, mijn hele leven niet: Visser van mensen.
  En je gelooft het misschien niet, een paar uur later zit ik in de mis en blijkt dat de evangelielezing van de dag te zijn! Mijn mond viel een beetje open, geestelijk dan.
  Typisch hè? Ik had absoluut geen voorkennis hoor.
  Fijne dag met de Heer, JP

 15. Heey Rob,

  Ja je hebt gelijk, mijn foutje, ik nam de tijd niet om het goed te lezen.
  Ik dacht ja dit filmpje is onzin, dus de rest lezen had ik geen zin aan.
  Oooopsiiiieee.

  Groeten.

 16. Hey Rob,

  Ik ben blij dat je juist deze post geplaatst heb. Het is wel eens goed om met de neus op de feiten geplaatst te worden. Struisvogelpolitiek schiet niet op.

  Groetjes,
  Jacqueline

 17. Hej Joshua,

  Thanks voor je reactie. Ik hoop dat je de moeite hebt genomen mijn post goed door te lezen. Onderaan staat waarom ik deze post heb geschreven, ik zal het speciaal voor jou opnieuw herhalen;

  Ik ben mij ervan bewust dat deze post meer vragen dan antwoorden zal opleveren. Toch heb ik gekozen voor deze vorm. Het is stimulans, een aanzet tot verdieping in Gods woord. Toets het aan Gods Woord. En een aanmoediging tot waakzaamheid.

  Van mijn part reageerde er niemand, het ging me erom dat een ieder gewaarschuwd is, dat er gerommel plaats vind in de (geestelijke) wereld. en dat we waakzaam moeten zijn. 🙂

  Groetjes

 18. Jan Paul,

  Ik weet even niet meer waar ons gesprek was, daarom doe ik het maar hier.
  Ja die ouders van hun gaan naar die pinkster gemeente toe, heb er alleen wel dingen van gehoord die niet zo positief zijn.
  Maarja tof.
  Hoe kwam jij in eens op het idee om die op te noemen?

  Groetjes

 19. Rob,
  Hoe kan je nou zoiets posten?
  Ben jij er op uit dat wij onderling gaan discussieren of houd dit je bezig?
  Want wat voor boodschap hebben wij hier aan?
  Is het niet de bedoeling dat wij met God wandelen, inplaats van ons bezig houden met die onzin.
  Hier bedoel ik echter mee, van die maya kalender en die trailer, voor de duidelijkheid.
  De rest ja dat is niet zo erg :P.
  Groetjes Joshua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Vergaat de wereld?

Al een tijd ben ik er van overtuigd dat we in de eindtijd leven. Ik geloof zelf dat ik de terugkomst van...