God is wel bij machte..

Een paar dagen geleden zat ik s’ avonds rustig mijn mail te bekijken, toen ik opeens bruut gestoord werd door geschreeuw. Wat bleek, de leiding van de watertoren was gesprongen. Een enorme waterhoeveelheid spoot de lucht in. Na een korte inspectie bleek dat er niets aan kon worden gedaan. Door achterstallig onderhoud aan de watertoren waren we genoodzaakt machteloos toe te kijken hoe een watertoren vol met grondwater met een inhoud van 20.000 liter leegstroomde.

In de zomermaanden in Suriname is gratis drinkwater schaars.. En nu stroomde er voor mijn ogen 20.000 liter drinkwater weg. We konden alleen maar de watertoren laten leeglopen en de volgende dag de leidingen en de kraan repareren.

God kijkt ook naar ons, Zijn oog rust op ons. Wanneer we zwak zijn en er op los zondigen, wanneer we bewust niet Gods weg bewandelen. Wanneer we het wel kunnen uitschreeuwen door tegenslagen in ons leven, en God de schuld geven en/ of God niet betrekken in ons leven, dan staat Hij naar ons te kijken vol liefde en bewogenheid. Ik was niet bij machte om die leeglopende watertoren te stoppen. God is wel bij machte om voor de mens de keuze te maken Hem lief te hebben. Maar Hij doet dit niet! Liefde voor elkaar moet van twee kanten komen, niet waar?

Jij en ik moeten zelf de keuze maken of we God willen liefhebben en Hem willen volgen, of dat we onze eigen weg bewandelen. Wat betreft die keuze kijkt God machteloos toe. Hij lijkt ons te zeggen door de Heilige geest, Ik ben dicht bij je, ik ken je pijn, Ik weet wat je dwars zit, Kom asjeblieft bij Mij, volg Mij! Maar als we Zijn nabijheid niet willen/ niet zoeken, dan kijkt God machteloos toe. God dringt zich niet aan je op. Hij wacht op jou 🙂

Ik stond machteloos te kijken hoe het water werd verpest. Ik kon het water dicht bij me houden, ik kon het omarmen, maar ik had er geen controle over. Het water ging zijn eigen gang en ik kon er niets tegen doen. Wanneer jij je afzondert van God, wanneer je Hem niet zoekt als je in de problemen zit, wanneer je zondigt zonder daarvan spijt te hebben tegenover God.

Dan wacht God nog steeds vol liefde op jou! Verpest je leven hier op aarde niet, het leven heeft zoveel meer te bieden! Misschien heb je ook een onderhoudsbeurt nodig, net als die watertoren. Misschien is het nodig om opnieuw een keuze te maken om voor God te leven. Om afstand te doen van zonden die je beheersen en om weer te gaan werken aan je relatie met Jezus Christus. Zoek Hem, en Hij zal zich door je laten vinden. Hij wacht zelfs al op je, Yeah 🙂

Gods zegen, Rob

Reacties

 1. Beste Rob,

  Wat erg dat dat kostbare water zomaar verloren ging. En wat nu, en wat zijn de gevolgen voor de komende zomer.
  Wat betekent dit voor de mensen in jouw omgeving, komt er een nieuwe watertoren en wanneer?

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees.

 2. he kees, de watertoren is voorlopig gemaakt. Er is te weinig geld om hem in 1 keer helemaal goed te maken… Maar goed, inniddels is te watertoren weer helemaal gevuld. Jij ook Gods zegen

 3. Beste Rob,

  Ik was erg geschrokken van alles over de watertoren, ik hoop dat er iets is te doen waardoor hij in een keer goed gemaakt zou kunnen worden.
  Is het niet mogelijk om hiervoor geld te krijgen vanuit Nederland?

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *