Getuigenis van Vertrouwen: Door Stormen heen met Jezus

Hallo allemaal, ik ben Maria Veldman 17 jaar en kerk in de Vrije Evangelisatie Zwolle. In mijn jonge leven heb ik al aardig wat meegemaakt, ik heb namelijk taaislijmziekte, suikerziekte en ben chronisch vermoeid. Op dit moment zit ik zelfs aan het infuus omdat het momenteel niet echt goed met me gaat.

Mensen zeggen vaak; “waarom heb ik dit Heer?”daar heb je niet zo een antwoord op. ik zeg elke keer tegen God; “mijn verlangen is echt dat U het gaat gebruiken! En ik geloof ook dat U dat doet.”

De komende drie weken zal ik aan het infuus zitten, deze weken zijn echt super leerzaam voor mezelf. Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat het belangrijk is om geen zelfmedelijden te hebben, je wordt er namelijk ongelukkiger van. Kijk naar Jezus, Hij heeft echt zoveel geleden.. Alles wat er met mij is gebeurd heeft Hij Allang gedragen! Ik kan je ook zeggen dat God je op zulke momenten echt draagt, je last wordt echt zoveel lichter! Er staat ook in de Bijbel door zijn striemen zijn wij genezen, het is allemaal al volbracht en dat geloof ik ook echt. Alleen is het misschien nog niet zichtbaar, maar dat komt nog wel!

Laat Jezus je doel zijn. Het leven brengt beproevingen op en als je faalt ga dan niet bij de pakken neer zitten maar bedenk wat je er van kunt leren.         

Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, de Vader die zich over ons ontfermt, de God die ons altijd troost en ons in al onze ellende moed geeft, zodat wij door de troost die wijzelf van God ontvangen, anderen in al hun ellende moed kunnen geven. 2 Korintiërs 1:3-4

Als je in een situatie zit waarin je niet meer weet wat je moet doen, houd goede moed! Leg het in Gods handen en weet dat het allemaal al gedragen en volbracht is! Laat Jezus je trooster zijn.    

Wij zijn de wierook die Christus brandt voor God, zowel onder hen die worden gered als onder hen die verloren gaan. 2 Korintiërs 2:15   

Weet dat Hij je in alles graag wilt helpen.

Groetjes, Maria

Like deze blog!


Reacties

 1. Erg mooi en goed om te lezen Maria! Mooie teksten ook.
  Erg mooi dat jij je ondanks alle tegenslagen echt op God blijft richten!
  Veel zegen en sterkte!

  Greetz!

 2. Echt mooi dat je zo getuigt. God gaat je echt zeker gebruiken en Hij gebruikt je al, zoals je zelf ook gelooft! Geen leven is hetzelfde, maar ik weet wel 1 ding: het eigen leven overgeven aan Gods vertrouwen is soms moeilijk maar tegelijk ook zo wonderlijk! Echt tof dat je getuigt van je leven met God! Je bent een zegen (ik vind het echt bemoedigend om dit te lezen). Gods zegen toegewenst!

 3. Het grappige om te lezen is dat Maria zelf het antwoord geeft op haar niet makkelijk te beantwoorden vraag waarom zij de dingen doormaakt wat zij allemaal door maakt. Dat antwoord is namelijk juist dat God jouw ziekten gebruikt om jou door jouw ziekten een geloofsgetuige van Hem te laten zijn naar de omgeving.

  De Kerk is kunnen groeien omdat Jezus door lijden en kruis heen de Kerk heeft kunnen funderen: Hij heeft het voorbeeld gegeven om niet bang te zijn voor alle mogelijke ellende, HIj leert ons dat we door onszelf op te offeren anderen kunnen motiveren altijd op God gericht te zijn.

  Juist doordat je veel te lijden hebt én blijft geloven en vertrouwen op Jezus, kun je voor je omgeving de alter Christus – de andere Christus – zijn. De genade is je gegeven om voor de wereld mee te mogen lijden met Christus, beste Maria! En daarbij ben je ook nog gezegend met een prachtige naam: de naam van de Moeder van Jezus zelf.

  Groetjes!!

 4. Bedankt voor jullie reacties!
  @Matthew, dankje, God is echt de rots in de branding! een rots die niet wankelt
  @Joram ik ben echt blij dat je bemoedigd bent! dat bemoedigd mij ook weer. We snappen niet altijd Gods wegen maar de Zijne zijn achteraf wel altijd het beste!
  @ Rudy Kinds, bedankt voor je reactie.
  God heeft mij ook die naam gegeven, in de periode dat ik geboren werd was ik al heel ziek en was het al een wonder dat
  ik het overleefd had en God had tegen me moeder gezegd dat ik Maria moest heten en daar ben ik God echt dankbaar voor !
  veel zegen op jullie weg met de Vader!

 5. ik vind het een heel mooi stukje en bemoedigent om te weten dat als ik er even niet uitkom hij het al gedragen heeft en volbracht. en dat God je gebruikt ook in mijn leven! en je bent een fijne vriendin en een steun als ik even wil praten, en dan mag weten , God heeft ook mij lief.
  Liefs Nilka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...