Geniet van Genade

Ook al gaat ons uiterlijk bestaan verloren, ons innerlijke bestaan wordt van dag tot dag vernieuwd. 2 Kor. 4:16 NBV Als 73-jarige kan ik volledig instemmen met deze tekst.

Mijn uiterlijke mens vertoont tekenen van verval, maar gelukkig kunnen hulpmiddelen een deel van dit verval verbloemen. Het gaat om de innerlijke vernieuwing. Een proces wat dagelijks plaatsvindt en een werk wat de Heilige Geest in ons wil doen. Ik verbaas me elke morgen opnieuw over de geweldige genade van God. Leven vanuit de genade van God is geweldig.

In Psalm  16 (NBV) staat “ U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde is in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan uw zijde” In de NBG vertaling staat het voor mij nog mooier: “Gij maakt mij het pad des levens bekend: overvloed van vreugde is bij uw aangezicht, lieflijkheid is in uw rechterhand, voor eeuwig.”

David schreef  deze psalm  terwijl hij in gevaar was. De weg naar zijn koningschap was ook een andere dan hij gedacht had. Een lang en soms pijnlijk proces. Door alle gebeurtenissen werd David’s karakter gevormd. Zo vormt Gods genade ons ook.

Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. Ze leert ons dat we de goddeloze en wereldse begeerten moeten afwijzen en……( Titus 2:11 en verder)

Het zijn niet wetten en regels die ons veranderen. Zij leren ons alleen maar ons aan te  passen. Het gaat om de verandering van ons hart en dat is een werk dat de Heilige Geest in ons wil doen.  Beetje bij beetje. Dag bij dag. Het betekent tijd met en voor Jezus. Meer vervult worden van zijn Geest. Ik ben heel erg bemoedigd door het boekje van Michael Yaconelli “ Struikelend achter Jezus aan” Achter op het cover staat:

“Dit boek kan u bevrijden uit de dwangbuis van geestelijk perfectionisme. Het kan u leren genieten van de werkelijkheid dat God u liefheeft, ondanks uw tekortkomingen. Hij wil u ontmoeten en veranderen temidden van een rommelig en onvoorspelbaar bestaan”

Het is niet erg om fouten te maken als je er maar lering uit trekt. Ik merk ook dat ik nog steeds moet leren niet te snel met een oordeel te zijn. Geduld te hebben en goed te luisteren wat mensen zeggen of beter naar wat ze proberen te zeggen.

Terugziend op mijn leven  kan ik getuigen dat God alle dingen doet medewerken ten goede en dat al wie zijn geloof op Hem bouwt nooit beschaamt uitkomt!

Heel veel zegen toegewenst,

Joh

Like deze blog!


Reacties

  1. Bedankt voor dit bemoedigende stuk. Een leven met Jezus is niet een leven zonder tegenslag en verdriet. Maar Hij helpt je overal doorheen. Zijn trouw is overweldigend. Je kunt geen dag zonder hem. Veel zegen terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Never give up your dreams

Bijna heel christelijk Nederland is momenteel op de Pinkster conferentie in Biddinghuizen, in de volksmond uitgesproken als ‘Opwekking’.. Wellicht overdrijf ik ietwat,...