Geloof, van levensbelang..

IK ben een beetje misselijk, ik word vast ziek. Ik koop alvast keelsnoepjes want ik ben ervan overtuigt dat ik straks ook keelpijn krijg. Morgen is het vast erger. Waarom, Heer? Keelpijn is de voorbode op een verkoudheid.. Ik koop direct een pak tissues uit voorzorg. (Voordat je naar bed gaat..) Ik geloof niet dat ik morgen me weer helemaal gezond voel, ik bel alvast al mijn werkzaamheden voor morgen af.

Dagelijks spreken we met elkaar in tientallen situaties bergen vol negativiteit en ongeloof (over ons) uit. Werelds gezien zijn bovenstaande uitspraken de normaalste zaak van de wereld. Maar mijns inziens wordt het Bijbels gezien een ander verhaal. Jezus zegt dat wij dezelfde dingen zullen doen als Hij en zelfs nog meer dingen.

Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. Johannes 14:12

Jezus genas zieken, Hij sprak genezing uit en het geschiedde. De Bijbel staat er vol mee. Maar Jezus vroeg wel om twee dingen. Geloof en vertrouwen. In de Bijbel staat dat een keer Jezus geen wonderen kon doen, doordat het volk te weinig geloof had. Waar is de genezingskracht, christenen, die Jezus ons geschonken heeft?!

En hij verrichtte daar niet veel wonderen, vanwege hun ongeloof. Matteus 13:58

Wanneer we ongeloof uitspreken, dan blokkeren we de weg naar genezing. Maar wat als je zelf gelooft dat je de verkoudheid kan genezen, in Jezus naam. Wanneer we geloven dat God ons kan genezen van iedere kwaal, dan is de weg vrij. Of God ons ook wilt genezen op dat moment, of dat er andere dingen spelen op dat moment is een ander verhaal. Ik heb geen zicht op Gods plannen met een ieder van ons..

Ik vind het belangrijk om geloof uit te spreken, dit is sinds een jaartje een levenshouding geworden. Ik laat mij niet tegenhouden door een griepje, door een berg van vervelende omstandigheden, door stress, of door tegenslagen. Ik laat mij door niets laten tegenhouden of ontmoedigen. Ik geloof dat God me bij staat, en Hij zal mij beschermen.

Zelfs wetenschappelijk en psychologisch is het te onderbouwen dat mensen genezen door geloof. Op Internet vond ik een pakkend artikel over placebo’s (nep medicijnen) Als iemand maar hard genoeg gelooft dat hij zal genezen door het medicijn, dan zal hij ook daadwerkelijk genezen. Maar dit doet voor mij niets af aan de bijzondere wonderen die Jezus verrichtte!

Wanneer je niet gelooft dat Jezus je kan genezen, wanneer je er geen vertrouwen in hebt, dan is de kans dus ook verdraaid klein, dat Jezus je daadwerkelijk op dat moment zal genezen. Maar wanneer je overtuigd ben dat je niet ziek zal worden, dat Jezus je zal genezen (beschermen) en daar ook naar leeft… dan heeft Jezus in ieder geval alle ruimte om je te genezen.

Denk je niet? Of zie jij het anders?

Fijne week,  Rob

Reacties

 1. Pfoe, een lastig onderwerp snij je aan. Vooral de zin; “Wanneer we ongeloof uitspreken, dan blokkeren we de weg naar genezing”. Ik ben bij het bidden voor genezing van een zuster uit onze gemeente eerlijk geweest; Heere ik weet dat U het kan maar ik weet niet of U het ook doet. Nu vraag ik me af of iedereen die voor haar gebeden heeft ongeloof heeft gehad. Ik vind het erg lastig hoor…

 2. “Of God ons ook wilt genezen op dat moment, of dat er andere dingen spelen op dat moment is een ander verhaal. Ik heb geen zicht op Gods plannen met een ieder van ons..”

  Of iemand geneest of niet hoeft niet altijd te maken hebben met het ongeloof van de mens.

  Ik had het al aangegeven in mijn blog, maar wilde het op deze manier nogmaals benadrukken.

  Groetjes! Rob

 3. Hallo allemaal,

  Nog even een kort getuigenis, hoe ik op een onverwachste manier in één klap van een flinke griep was verlost.

  – Kwas 16, stevige griep/hoge koorts en bad samen met mijn vader die avond voor herstel/genezing. Ik viel in slaap en kreeg een droom: In die droom was ik in een kamer en nodigde God uit, omdat ik zo naar hem verlangde.
  Dat zelfde moment kwam er een groot licht uit het hoek van de kamer. Ik viel als dood neer op de grond. Ik wilde opkijken naar het licht, maar in mijn lichaam bevond zich geen kracht. Het enige wat ik kon zien was een vuur met daarin de contouren van een mens. Het strekte zijn hand uit en legde die op mijn keel. –

  Ik werd wakker en greep naar mijn keel en voelde op mijn hoofd. Ademde nog eens en ontdekte dat de griep totaal weg was. God stuurde een engel om mij aan te genezen van ziekte. God is goed!

 4. “Christenen moeten daarin precies zijn.”

  Wat mij betreft niet enkel Christenen hoor ;).

  Ik ben nu overigens wel nieuwsgierig waarom je expliciet vindt dat Christenen secuur op grammatica moeten letten :)?

  Opleidingsniveau zegt ook niet alles hoor, zoals je noemt bij de discussie over schepping en evolutie.

  Hoe vaak zie je niet grammaticale fouten gemaakt door mensen van wie je, n.a.v. hun opleidingsniveau, zou mogen verwachten dat zij die niet zouden maken? 😉

  Het zegt wel iets over je taalgevoel en hoe inspirerend de leraar Nederlands die je hebt (gehad) is/was. 🙂

 5. nog een toevoeging, gisteren ook gebeden voor tal van zaken oa deze site en de bezoekers. Ook heb ik een boekje gelezen waar de opwekkingprediker Finney gekenmerkt werd door een grote houding van gebed, zeer bemoedigend. Doordat hij dit deed en dicht bij God leefde bracht hij een onmiddelijke aanwezigheid van de Heer mee.
  Het voorwoord van dit boekje was geschreven door Wim Bouw, een gerespecteerd man van gebed in Nederland, alweer een aantal jaar overleden. Toen ik voor de voorbereiding van de dag van verootmoediging een band moest regelen die op het laatste moment had afgezegd, stond ik achter mijn laptop, vorig huis, stond op kast. Ineens hoorde ik iemand bidden en ik zag een kort beeld van mevrouw Bouw, geknield voor haar bed. Ze had al eerder verteld dat zij en een andere vrouw die daar woonden ook ´s nachts baden, zelfs in hun slaap. Voor zover mij bekend doe ik dat niet, het is me wel een paar keer voorgekomen dat ik heftig in tongen biddend wakker wordt, dat heb ik een enkele keer ook overdag of ´s avonds, zonder dat ik weet waarom, dat overkomt me dan.
  In ieder geval was het huis van gebed te Utrecht de plaats waar we een aantal keer hadden vergaderd om de dag voor te bereiden, dus dat was ook wel bijzonder. Uiteindelijk heb ik zelf gespeeld, cello, samen met DJ Groot, ook uit de VEZ en nog een zangeres. HGet middagprogramma was wel geregeld, oa door de zoon van Erik Abbink, die nu de love encounters regelt in de Kroeze Danne. Ook wel leuk om te zeggen is dat ik gisteren erachter kwam dat de ouders van mijn vriendin nog een aantal jaar als zendeling hebben gewerkt in Suriname. Dat mogen christenen allemaal wel. Precies.

 6. terwijl het hier 0-0 is, nog het volgende, ook te zien als een kleen wunder. Vanavond wilde ik ook een update over de vliegramp, keek naar Lingo en bad het ONze Vader, omdat ik sinds kort heb ontdekt dat daar ook kracht in zit (ben nu in mijn derde evangelie, met methode waar ik laatst over schreef, ken precieze openbaring niet uit mijn hoofd). Toen ik God aanriep (roep mij toch aan en ik zal u dingen laten zien waar u geen weet van heeft, Jeremia 33:3) hoorde ik 4. Daar zapte ik naar en op de Belg was een reportage van de ramp. Dank U Heer.

 7. Pas op.. want gij kent nog de dag nog het uur.
  Op zoek naar zijn leiding, zei God kijk wat Rob heeft geschreven. Het is veur mij dan altiet weer een verassing als ik God goed blijk te hebben verstaan en er is idd een post geschreven, je moet er dan natuurlijk geen spelletje van maken, niet teveul althans-
  Gisteren, weer in de trein, zta ik opnieuw naat sen vrouw, met een grote openheid veur het evangelie. Zei geloofde ook en haalde zelfs een gedeelte uit Lucas aan, het stuk over de laatste dagen. Ook kon ik getuigend at ik bij een andere vrouw te horen kreeg dat haar exman was overleden aan kanker en dat dit ook zo bleek te zijn. Er was een grote openheid voor het evangelie, bijzonder en ik had er niet voior gebeden, wle in tongen gebeden. Zegen!

 8. He Marijke Vogt,

  Allereerst bedankt voor je correctie. Het is inderdaad belangrijk om daarin precies te zijn. Ondanks dat we allemaal erg ons best doen goede (gramaticale) posts te schrijven, staan er hier en daar soms toch spelfouten of grammaticale onjuistheden in..

  Mijn excuses.. Ik heb het even aangepast, Bedankt voor je oplettendheid!

  Nog een fijne week!

  Groetjes Rob

 9. Rob, ik ben het met je eens. Ik moet je bekennen dat ik jaren geleden echt een groot genezingsgeloof had. Als ik een verkoudheidje, griepje had, voelde ik me zo dicht bij de Heer, door wat ik had gelezen of anders, dat ik alleen bad ´Heer wilt U in de ziekte komen´, ik geloof dat ik de woorden kreeg geopenbaard, want ik zie er ook achteraf geen logica in. Toen week de koorts.
  Ook herinner ik me een keer bij opwekking, waarbij ik me heel dichtbij God voelde. Er was ´s avonds een genezingsdienst, ik denk dat het zo in 1997, 1998, 1999 was. Ik weet niet of ik al gedoopt was in de HG. Je mocht je hand op de plaats van je lichaam leggen dat genezing nodig had. Ik had toen nogal last van mijn onderrug, dus ik legde mijn hand daar en was ook niet bezig met anderen wat me vinden, nu helaas ben ik me daar veel te veel bewust van. Het werd warm, dat vond ik niet bijzonder. Ik herinner me dat het me ging om het grootmaken van God en niet om het beter worden, ik had zeg maar geen prijskaartje op het hoofd van onze God gehangen, als het niet lukt dan..
  Ik las ongeveer twee jaar geleden een boek over genezingswonderen van pater Tardif, een katholieke priester, die in charismatische kringen binnen de katholieke kerk verkeerde. Stuk voor stuk werd in de verhalen geschreven over het warm worden van de plek vóórdat er genezing kwam.- Pas op dat moment herinnerde ik me weer mijn gebed in de dienst op opwekking, meer dan tien jaar later en realiseerde me dat ik nooit meer last van mijn onderrug had gehad. Prijs de Heer!
  Ik sliep een aantal jaar als kind op van die doorzakbedden en daar kwam het volgens mij van, ik was er niet voor gediagnosticeerd. Ik wens ieder het geloof toe en voor die het met mij tekort komt, bid ik ´Heer kom ons ongeloof tegemoet´.

 10. Het staat zo toch beter?
  Marijke

 11. Hoi Rob, die ene zin is zo in mijn hoofd blijven hangen dat ik jouw stukje niet meer bewust heb gelezen ;). Sorry maar bedankt dat je het nog even hebt gereageerd! Fijne dag!

 12. Hallo, Graag een beetje op je grammatica letten. Het is “Wie op Hem vertrouwt”, dus geen D en ….”we zullen dezlfde dingen doen als Hij”en geen Hem. Christenen moeten daarin precies zijn.

 13. voor de evt. niet-gelovige zwollenaren en omgeving die af en toe meelezen, morgenavond begint er een alphacursus, dit is de uitleg van de basis van het christelijk geloof, de contactpersoon is Hans van Eerde en zijn telefoonnummer is 038- 8520822.
  Meer info vind je op deze website:
  https://alphacursuszwolle.nl/voor_wie.html

 14. Haha die Jan Paul, ik moet wel vaak lachen om je reacties;)

 15. He Jan Paul,

  Thanks voor je reactie 🙂 Ik heb je reactie naarstig doorgelezen. Ik citeer; “als God niet wil dat jij verkouden wordt, word je het niet, Amen?” Ik ben het helemaal met je eens.

  God regeert in mijn leven, soms wijk ik af van de weg, dan probeer ik het op eigen kracht. Juist op die momenten ben ik vatbaarder voor een griep, mijns inziens. Maar als God wilt dat we herstellen/ genezen van die griep, en wij vragen om genezing, nadat we de stap hebben genomen de rechte weg te bewandelen, dan zal Hij ons ook genezen, niet waar?

  Om dan nu terug te komen op wat je zei in je reactie, het zijn verdraaid lastige situaties. Zelf ben ik iemand die zich niet uit het veld laat staan door een verkoudheid. Maar met een tante op leeftijd komen er andere factoren bij. Hangen onze keuzes af van de hoeveelheid geloof dat wij zelf hebben? In hoeverre moeten wij vertrouwen op ons eigen verstand, op ons eigen inzicht? en in hoeverre moeten wij vertrouwen op God? Spreuken 3:5-6 is er duidelijk over.. Hmmm

  Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Spreuken 3: 5-6

  Het klinkt misschien een beetje cliche, maar ik wil je aanmoedigen het bij God neer te leggen. Vraag nadrukkelijk om wijsheid en inzicht, en Geloof dat Hij je zal laten inzien welke keuzes je moet maken. Leg het in Gods handen, en Geloof dat Hij voor jou de weg zal banen, vrijmaken. Dat God de hindernissen, ( je griep?) zal wegnemen.

  Ik zie uit naar je verslag.

  Gods inzicht en wijsheid toegewenst.

  Een liefdevolle hug van je broertje in Christus,
  Rob

 16. Hallo Rob, jij denkt net als ik, dat zal dan wel de ene Geest zijn die in allen werkt en denkt. Naast de gehoorzaamheid aan Jezus’ geboden, teken van de echtheid van het geloof. Ik ben ook verkouden geworden. Gisterenochtend kwam het ineens opzetten als bewolking, onder de kerkdienst. ‘smiddags was ik al niet meer vooruit te branden met de hond. Ik heb het laatste rondje afgezegd en tegen zijn eigenaresse gezegd: hij moet maar even in de tuin iets doen vanavond. Ik ga extreem vroeg duiken. En ook ik vroeg aan God: waarom, want ik moet net vandaag naar het westen, naar mijn kinderen en kleinzoon, mijn oude moeder en mijn tante, die wil ik allemaal niet aansteken. Ook toen ik op 5 januari mijn auto in de prak reed, (oorzaak sneeuw) vroeg ik: waarom Heer? De antwoorden krijgen we vaak niet, soms ook wel. Als we maar blijven geloven dat God erbij was en een goede reden, die Hij ons niet aan onze neus hoeft te hangen (Hij is immers God, wij zijn slijk en stof, leg jij je cavia alles uit wat je doet? Of zeg je tegen je wandelende takken in hun bak: Papa gaat even naar de winkel?) had om het toe te laten, daar gaat alles om. En dat Hij het tegen had kunnen houden. Maar dat het dus een keuze was van Hem om dat niet te doen. Ik heb wel eens gedacht: al komen de virussen je neusgaten binnen in de bus of tram zoals 2 machinisten op een oude wedstrijdlocomotief de schoppen kolen het dubbele luik van de stookruimte onder de op springen staande ketel in staan te buffelen, (Lucky Luke, met die raderboten op de Missisippi) als God niet wil dat jij verkouden wordt, word je het niet, Amen? Dit geloof ik werkelijk. Zoals met die slang die Paulus beet. Maar je moet God nooit beproeven natuurlijk zoals sommigen doen, dan gaat het fout. Een man die op het water wilde lopen in Afrika, verdronk, door de duivel misleid en bedrogen. Anderen wilden zich door slangen laten bijten en kwamen eveneens om. Ik logeer altijd bij mijn tante van 90 in Maartensdijk als ik naar het westen ga (zit in Almelo), maar als die nu verkouden wordt? Dan zegt God misschien als ze overlijdt: Ik wilde haar wel in de hemel hebben, maar had Ik jou daarbij om assistentie gevraagd? Wat wil de Heer? Dat ik afzeg? Gebeurt hier komende week iets waarvoor ik hier moet blijven? Zo denken wij. Afwegend en ordenend in voortdurende samenspraak met de Heer van alle machten en zoekend zijn heilige Wil te verstaan en te volbrengen.
  Beste mevr. Vogt, ik zie ook regelmatig spelfouten. Ik ben leraar Nederlands (niet praktizerend, maar qua opleiding). Ik heb 1x iets verbeterd, helemaal in het begin toen ik voor het eerst, door God geleid in mijn surfgedrag, op deze heerlijke site van werkelijk serieuze Godzoekers kwam. Daarna bewust niet meer. Laten wij zelf op onze spelling letten en niet kijken naar de splinters in het schrijven van anderen. Laten we geen aanstoot nemen en de precizie die van ons christenen verwacht wordt vooral toepassen op de naastenliefde en op het bestrijden en uitroeien van onze eigen hartstochten en ondeugden. (Gal.5:24) Hoe schrijf je precizie? Ik weet het niet, geen zin om het op te zoeken. Maar snapt u wat ik bedoel? De fout ligt bij het basisonderwijs. Laten die meesters en juffen het eens wat beter uitleggen allemaal. Het is zo eenvoudig eigenlijk. Hier gaat het om andere dingen, al heeft iedereen altijd wel een beetje gelijk. Hopelijk rekent u mij mijn kritiek niet aan. In liefde en verbondenheid met de Heer van alle mensen, ook van de analfabeten, van wie nog nooit iemand verloren is gegaan, alleen omdat hij of zij niet kon schrijven. Jan Paul Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *