Egoïstisch

Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf. Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander. Filippenzen 2:3,4

Hoe zit dit met jou? Acht jij altijd de ander belangrijker dan jezelf? Een maandje of vier geleden hield deze tekst mij erg bezig. Het ging zelfs zo ver dat het mijn favoriete Bijbeltekst werd. Na een maandje of drie hield ik het niet meer uit, en verwaterde deze tekst in mijn leven. Nu ik pas deze tekst liet lezen aan een goede vriendin, besefte ik weer dat dit zo’n bijzondere tekst is.

Ik zelf probeer het steeds meer de laatste paar maanden, iets kleins doen voor me moeder, niet eerst tegenstribbelen. Niet direct mijn eigen willetje doordrukken, maar ook open staan voor andermans ideeën. Niet denken dat doet mijn moeder wel, maar simpelweg mijn eigen rommel achter me opruimen. Misschien heb je zelf weinig last van egocentrisch gedrag, en spreekt deze post je helemaal niet aan.
In dat geval ben je super op weg! Maar het is zoiets moeilijks om altijd de ander hoger te stellen als jezelf.

Voel jij je wel eens egoïstisch?

Bevrijd mij, o Jezus. Van het verlangen om geliefd te zijn. Van het verlangen om verhoogd te worden. Van het verlangen om geëerd te worden. Van het verlangen om geprezen te worden. Van het verlangen om de voorkeur van mensen te krijgen. Van het verlangen om geraadpleegd te worden. Van het verlangen om goedgekeurd te worden. Van het verlangen om populair te zijn

Van de angst om vernederd te worden. Van de angst om geminacht te worden. Van de angst om vermaand te moeten worden. Van de angst om gelasterd te worden,Van de angst om vergeten te worden. Van de angst om verkeerd begrepen te wordenVan de angst om belachelijk gemaakt te worden. Van de angst om verdacht te worden.

En, Jezus, geef mij de genade. Om te verlagen dat anderen meer geliefd zijn dan ik. Dat anderen hoger geacht worden dan ik. Dat volgens de opinie in de wereld anderen meer worden en ik minder. Dat anderen worden gekozen en ik opzij word gezet. Dat anderen telkens boven mij verkozen worden. Dat anderen heiliger worden dan ik. Terwijl ik heilig word zoals U heeft bedoeld.

Durf jij met een oprecht hart dit gebed te bidden?

Gods zegen!
Rob

 

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *