Eenheid

Goedemorgen, ik ben Evan. Ik ben door Mark gevraagd om een stukje te schrijven voor deze website. Wat dingen over mij: Ik ga naar een huisgemeente toe in Zwolle en hoop voor de rest aankomend september de DTS te gaan doen in Heerde. Waar ik het graag met jullie over zou willen hebben is, eenheid.

Mensen, weten we nog wat het woordje 'eenheid' inhoud? De westerse wereld schijnbaar niet, maar daar maak ik me weinig tot geen zorgen over. Waar ik me wel zorgen over maak, is de eenheid onder de christenen, jij en ik.

1 Kor 12,12 Een lichaam is een eenheid die uit vele delen bestaat; ondanks hun veelheid vormen al die delen samen één lichaam. Zo is het ook met het lichaam van Christus.

Eenheid is van Christus en verdeeldheid van satan. Als ik de namen noem van bijvoorbeeld Todd Bentley, Benny Hinn of Jan Zijlstra, dan begint het rumoerig te worden. Ik geloof dat de verdeeldheid nu, meer dan ooit tevoren onder de kinderen van God aan het uitbroeien is. Neem bijvoorbeeld Lakeland. De één zegt dat het geweldig is, terwijl de ander van mening is dat het totale onzin is. Wat krijg je dan? Verdeeldheid.
Lieve kinderen van God, deze mensen hebben hun plaats ingenomen in het lichaam van Christus.
Neem jouw plaats in het lichaam van Christus. Doe het voor God en Hem alleen. Stel jezelf deze vraag: 'Am I standing in the spotlight or is Jesus standing in the Spotlight?

Ef 4,3 Span u in om door de samenbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft.

Als wij onze plaatsen gaan innemen, en het doen omdat we Jezus in 'the spotlight' willen zetten dan zullen we als een lichaam gaan functioneren. En dat, lieve mensen, is eenheid.

En als laatste. Dien elkaar in liefde. Vraag God hoe je Zijn liefde kan ontvangen en die vervolgens kan uitdelen aan de eerste de beste die je tegenkomt!

Kol 3,14 En bovenal, kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt.

Groeten, Evan

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *