Een verkeerd geplaatst plastic bekertje

Onlangs zag ik een stapel plastic bekertjes op mijn kamer liggen. Zo’n honderd bekertjes in totaal. Niet veel later zat ik fanatiek een toren te bouwen met de bekertjes. Ik was op dreef en met zorg plaatste ik de bekertjes op de juiste plaats. Soms leek alles te mislukken, maar ik hield mijn doel voor ogen. Een enorme toren met alle bekertjes..

Als je me zou hebben gezien, dan had je me vast voor gek verklaard. Op het hele terrein was de stroom en het water uitgevallen. Het was warm binnen en dertig graden buiten en al de hele dag geen mogelijkheid om je op te frissen. Maar kostte wat het kost zou ik mijn doel behalen. Na zweetdruppels, twijfel, angst, en onzekerheid behaalde ik mijn doel, de plastic bekertjes waren op.

Duizenden soortgelijke situaties doen zich voor in onze levenswandel. We worden gegrepen door iets of iemand en de wedloop is begonnen. Geef je het op of maak je de keuze om koste wat het kost de eindstreep te behalen.

Mijn leven is als het ware een grote toren, en elk plastic bekertje is net als een keuze die je maakt. Als je telkens verkeerde keuzes maakt, dan eist dat op een gegeven moment zijn tol. De toren zal instorten. Als je vervolgens opnieuw de zelfde verkeerde keuzes maakt, zal je toren blijven instorten en zul je nooit verder komen.
 
Je hebt een doel voor ogen, tot aan je dood wil je een zo’n goed mogelijke relatie met God opbouwen. Maar als je verkeerde keuzes maakt, dan belemmerd dat je groei, de toren zal wankelen en uiteindelijk instorten.
 
Niet zo lang geleden, een jaar of drie geleden besefte ik dat ergens in mijn jonge jaren een plastic bekertje verkeerd was geplaatst op die toren. Al die jaren belemmerde dat enorm mijn groei, maar pas rond mijn 18e kwam ik tot de ontdekking dat er een kronkel in mijn denken zat. Ik was van mening dat ik Gods liefde voor mij ontving door mijn daden en dat wanneer ik een poosje veel slechte dingen deed Gods liefde voor mij verminderde.
 
Toen ik tot die ontdekking kwam, heb ik met veel moeite en Gods hulp mijn denken mogen veranderen. De verkeerd geplaatste beker is recht en goedgezet. Keuzes zijn van levensbelang, ze hebben een grote invloed op je levenswandel (met Jezus Christus)
 
Is jouw toren stabiel? Of zijn er keuzes die opnieuw moeten worden gemaakt? Kom je er niet uit, vraag dan aan de Heilige Geest of hij je misplaatste plastic bekertjes wilt laten zien in jouw leven. En houdt bovenal je doel voor ogen. Waarom bouw jij je toren, waarom ben je Christen? En waarom wil je een relatie met Jezus Christus?
 
Denk er eens over na : )
 
Rob

Reacties

  1. Dit blijf hangen, heel mooi geschreven! In mijn zoekopdracht bij Google stond o.a. ‘plastic bekertjes’. Zo kwam ik bij dit stukje terecht en ik moest het uitlezen. Onverwachts een bezinnend moment, terwijl je eigenlijk met iets heel anders bezig was…! Dit is zoveel belangrijker, maar wordt zo vaak (ook door mij) veel minder tijd voor vrij gemaakt… (Vandaar ook mijn reactie, ondanks dat dit stuk al 4 jaar geleden is geschreven!;-))

  2. Hey Rob,
    Je tip om jullie site eens te bezoeken heb ik serieus genomen.
    En direct al een onwijs sterke ‘overdenking’. Goed man, wat een vergelijking! Confronterend en bemoedigend!

  3. een bekeerd verplaatst klassiek bekertje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *