Een verantwoordelijk gezinslid van het gezin (lichaam) van Christus

Afgelopen zondag vertelde de voorganger een anekdote over de pubertijd van zijn zoon. Zijn vrouw en hij hadden de indruk dat hun zoon zich gedroeg alsof hij in een hotel leefde. Geregeld probeerde de voorganger zijn zoon duidelijk te maken dat ze met elkaar een gezin vormde. Dat ze zorg voor elkaar moesten dragen en een ieder een rol had in het gezin. Dus dat hij er niet van uit kon gaan dat hij lekker zijn eigen gang kon gaan en dat verder alles vanzelf werd geregeld.Wanneer je nog samen woont met je ouders vorm je een gezin en woon je in het huis van je ouders, niet in een hotel.

Zo zit het eigenlijk ook met de kerk hé? Want kunnen we in de kerk lekker onze gang gaan? Geregeld ‘smorgens de kerk overslaan omdat er ergens anders een betere voorganger komt spreken. En vaak een kwartiertje later komen, omdat je dan nog even iets langer in je bed kunt liggen. Iedere zondagmorgen zonder te schromen te genieten van de lekkere koekjes en de warme koffie zonder ooit iets in de collecte te stoppen. Misschien wat overdreven neergezet, maar ik hoop dat hierdoor mijn punt duidelijk is geworden.

 

Mensen, de kerk is geen hotel, we zijn met elkaar geen hotelgasten die allemaal wekelijks komen gebruik maken van een fijne kerk. Nee, we zijn een gezin, één grote familie én met zijn allen maken we deel uit van het lichaam van Christus. We mogen allemaal onze gaven en talenten ontwikkelen en inzetten in de kerk. We mogen elkaar beter leren kennen en vriendschappen opbouwen. Mijns inziens dragen we ook allen verantwoordelijkheid in de kerk, net zoals je binnen een gezin bepaalde verantwoordelijkheden hebt.

En wist je dat jij de kerk bent, want de kerk is het lichaam van Christus.. En Jezus Christus woont in ons hart 🙂 Gedraag jij je als een verantwoordelijk gezinslid van het gezin van christus? Of doe je waar je zelf in hebt en laat je je lichamelijk en geestelijk besmeuren?

De zoon van de voorganger, die puber, maakte er in huis een troep van. Hij deed waar hij zelf zin in had. De kerk is geen hotel, we zullen verantwoordelijk moeten omgaan met de kerk, met ons lichaam. We zullen moeten proberen om afstand te nemen van alles wat ons lichamelijk en geestelijk verontreinigd.

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u niet van uzelf bent? 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam. 1 Korintiërs 6:19-20

Vrienden, omdat God ons zulke geweldige beloften heeft gedaan, moeten wij ons afkeren van alles wat ons lichamelijk en geestelijk bevuilt. 2 Korintiërs 7: 1

Gods zegen, Rob

P.S.: Ik ben vanmorgen om 11.00 richting Paramaribo vertrokken. Ik hoop over 14 dagen weer een post te schrijven. Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden van mijn belevenissen? Stuur dan een e-mail naar  [email protected]  met als onderwerp; ‘Ik zou graag de nieuwsbrief willen ontvangen.’

Reacties

  1. mooi en wijs stukje! Geeft mij ook weer wat meer inzicht en een nieuwe kijk op het bijbelvers, of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de Heilige Geest. De kerk = mensen. Mensen = lichaam van de Heilige Geest.
    Mooi! 🙂 Ik wens je een gezegende reis in Paramaribo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *