Een onvoorspelbaar avontuur

Gistermiddag kregen Jaap (een goede vriend) en ik het spontane idee om bij een goede vriendin (Marissa) uit Emst langs te gaan om haar eens goed te verrassen. Onschuldig spraken we met haar af dat we woensdagochtend om 11:00 zouden langskomen. Wat ze niet wist was dat we eigenlijk zouden komen om 7:30 om haar wakker te maken. Jaap zorgde voor een leuk melodietje op zijn gitaar en een simpel zelfgeschreven liedje en ik zorgde voor een lekker ontbijtje. Vanmorgen vertrokken we om 7.00 vanuit Zwolle richting Emst. Haar ouders en broer speelden in het complot mee en deden voorzichtig voor ons de deur open. Toen we haar kamerdeur open deden speelden we een liedje voor haar. Wat was ze verbaasd, haha! Geweldig 🙂

Toen ik vandaag mijn post schreef, werd ik stilgezet bij de titel; “Een onvoorspelbaar avontuur…” Vanmorgen hadden wij geen enkel idee hoe ze zou reageren op onze verrassingsactie. We konden er met zijn tweetjes alleen maar over fantaseren, proberen te voorspellen hoe ze zou reageren en hopen dat ze onze verrassingactie kon waarderen…

Als ik denk aan Jezus volgen, dan moet ik denken aan een onvoorspelbaar avontuur. Ik weet dat ik na dit leven hier op aarde nog een ander leven heb wat eeuwig duurt. Dat is een ding waar ik zeker van ben. Maar waar uiterst onvoorspelbaar is hoe dit leven hier op aarde zal gaan uitpakken. Het is een groot onvoorspelbaar avontuur, net zoals het avontuur wat ik beleefde toen ik samen met Jaap de auto instapte om onze goede vriendin te verrassen.

Wanneer we Jezus volgen is het niet een voorspelbaar leven wat ons te wachten staat. Niet een voorspelbaar christelijk leventje van naar de kerk gaan, regeltjes en wetten naleven een christelijke (studenten) vereniging bezoeken, wekelijks je Bijbeltje bestuderen en praten met God.

Men denkt de goede weg te volgen, maar dan blijkt deze naar de dood te leiden. (Spreuken 16:25)

Het zou kunnen dat je denkt op de goede weg te zitten, maar eigenlijk mijlen ver van God bent verwijderd…

Ik bedoel, Jezus volgen is geen dagelijks, gewoon, weinig spectaculair gebeuren. Jezus is veel meer dan dat, het is een groot avontuur!

Durf jij werkelijk alles op te geven en in een groots onvoorspelbaar verrassend avontuur met Jezus te stappen?

Gods zegen, Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. GEWELDIG!!!!!!

  2. -and i saw the lord sitting upon a throne, high and exalted
    jesaja 6:1 (dit heeft er niets mee te maken, maar deze tekst komt in me op bij het lezen van de post)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...