Een factory tour

Soms dan lig ik in bed te malen over het feit waarom bepaalde dingen gebeuren.. Je kent het misschien wel, er is iets op je pad gekomen, en je hebt geen flauw idee wat je ermee aan moet. Vooral de laatste paar weken heb ik die gedachten.

Vroeger dacht ik goed te begrijpen wat ik zelf met mijn leventje wilden en wat God met mij wilde ondernemen. Ik kreeg de indruk dat ik een beetje begreep wat Gods plan met mij was. Nooit had God tegen mij vertelt dat ik maatschappelijk werker moest worden, maar toch kreeg ik jaren de indruk dat ik op deze plek was neergezet. Maar..

Sinds een week  ben ik officieel gestopt met de studie. De laatste vier maanden van de studie van het afgelopen jaar zat ik al met twijfels, en de afgelopen maanden in de vakantie zijn deze twijfels niet afgenomen. Ik miste een groot plezier in mijn studie. Telkens vroeg ik mij af, is dit werkelijk de studie die ik zou willen volgen.. En terwijl ik na maanden worstelen de keuze maakte om definitief te stoppen, vroeg ik mij het volgende af; “(Heer,) ik ben gestopt omdat ik geen goed gevoel (twijfels) had bij deze studie, maar wat moet ik nu dan doen?” Ik heb werkelijk geen enkel idee wat ik moet gaan doen komende jaren..

Zal ik de zending ingaan (voor een jaar of langer) of zal ik een bijbelschool gaan doen? Of zal ik eerst een tijdje gaan werken in het maatschappelijk werkveld, of zal ik weer een studie op gaan pakken? Ik heb velen vragen, en God weet (geeft) het antwoord.

Net zoals een autofabriek, wij zien alleen een gebouw, waar duizenden onderdelen ingaan en waar uiteindelijk een auto komt uitgereden. En als we in het gebouw waren geweest, dan had ik nog bij honderden onderdelen niet geweten wat het voorwerp was en wat het doel was van het voorwerp. Maar elk voorwerp heeft een speciale betekenisvolle plek in het geheel. Alles is gepland, alles dient ergens voor. Het ontwerp heeft een maker.

God ziet mijn (jouw) leventje en hij weet precies wat ik doormaak, wat mijn gedachten zijn, en wat mijn worstelingen zijn. En de laatste tijd heb ik geen flauw idee waarom alles gaat zoals het gaat en hoe het allemaal verder moet, maar God weet precies hoe het verder gaat. Want Hij heeft een doel met mij. God heeft een plan met mij. Hij is mijn maker.  Ik mag ook in deze ongemakkelijke periode op Hem vertrouwen, ook al is dat verdraaid lastig.

Psalmen 139:1-6
1 Voor de koorleider. Van David, een psalm.

HEER, u kent mij, u doorgrondt mij,
2 u weet het als ik zit of sta,
u doorziet van verre mijn gedachten.
3 Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op,
met al mijn wegen bent u vertrouwd.

4 Geen woord ligt op mijn tong,
of u, HEER, kent het ten volle.
5 U omsluit mij, van achter en van voren,
u legt uw hand op mij.
6 Wonderlijk zoals u mij kent,
het gaat mijn begrip te boven.

Like deze blog!


Reacties

 1. Beste Mark

  Niet de onzekerheid die je op dit moment ervaart is van belang, maar of jij bereid bent om je leven los te laten en in Zijn hand te leggen.

  Soms zie je als je terugkijkt pas hoe God je heeft geleid.

  Laat mij niet mijn lot beslissen;
  zo ik mocht, ik durfde niet.
  Ach, hoe zou ik mij vergissen,
  als Gij mij de keuze liet!

  Bovenstaande komt uit Opwekking 377, een lied van overgave en loslaten.

  Als de tijd is gekomen dan zul je weten hoe verder, en nu is het moment om je toekomst in Zijn hand te leggen, dag na dag.

  Broeder, God zal je leidden en zegenen, en ook schijnt Zijn weg nu duister, leg je hand in Zijn hand.
  Kees

 2. soms is het niet heel fijn om niet te weten waar je aan toe bent.. zoals met je studie ofzo.. Je wilt iets, maar je weet niet hoe, en of het Gods plan voor jou leven is. Niet altijd het meest makkelijke! Succes methet vinden van je ‘plekje’ bij een studie of een organisatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Echte levenshelden in beeld

In mijn werk in de psychiatrie komt het voor dat cliënten met suicidale gedachten zichzelf geregeld proberen van het leven te beroven....

Als de twijfel toeslaat

In mijn blog van vorige week heb ik een gedeelte uit de Bijbel besproken waarbij God Elia naar de Israëlieten stuurt om...