Een broekzakgod

Veel christenen en niet-christenen hebben een broekzakgod. Wanneer hun leven voorspoedig gaat verblijft God jaren op de achtergrond, in hun broekzak. Maar wanneer iemand ernstig ziek wordt of wanneer er iets tragisch gebeurt dan wordt God opeens weer uit hun broekzak getoverd. Na een aantal dagen wanneer de persoon weer beter is geworden of uit zijn tragische situatie is gekomen dan is God allang weer vergeten en is God weer in hun broekzak verdwenen.

Die grote ontzagwekkende God die krijgt een achtergesteld plekje in hun broekzak. Wanneer je Hem nodig hebt dan haal je Hem tevoorschijn en wanneer je misstappen begaat of dingen wilt ondernemen die op het randje zitten, dan stop je God nog iets verder weg in je broekzak en haal je hem na een aantal dagen als het kwaad al is geschied weer tevoorschijn.

Heb jij je hart voor God volledig geopend, geef jij God de ruimte om te werken door jou? Of Houd je het liever zelf in controle en bepaal je zelf wanneer God door jou en je omgeving mag heen werken.

Kortom, geef jij jezelf alleen over aan God in moeilijke situaties of geef jij jezelf iedere dag aan God?

We mogen op God vertrouwen iedere dag op elk moment. We mogen erop vertrouwen dat God het in Zijn hand heeft. We hoeven het niet meer allemaal op ons eigen houtje te doen, maar we mogen het overgeven aan Hem. God verlangt er naar om zelf door jou heen te werken. Niet alleen wanneer jij Hem uit je broekzak haalt. Durf/wil jij met heel je hart op God te vertrouwen en niet te vertrouwen op je eigen inzichten? Want als je God alle ruimte geeft, pas dan kan hij écht door je heen werken, dan zal Hij de weg voor je vrijmaken.

Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Spreuken 3: 5-6

Een broekzakgod; hoe denk jij erover?
Groetjes Rob

Ps.: omdat er al een heel aantal posts op gebedsbroeders.nl gaan over vriendschap heb ik besloten om een bestaande blog te gebruiken voor het onderwerp; ‘vrienden van God’. Als je deze post wilt zien klik dan op deze link.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *