Discipline – saai, onzin of belangrijk?!

Deze week heb ik de eer om iets te schrijven op deze! Mijn naam is Eveline, ik ben 19 jaar. Ik kom uit Hattem en de VEZ is mijn thuisgemeente. Vanaf januari dit jaar woon ik in Sydney, waar ik de studie Worship and Creative Arts doe bij Hillsong.

Ik wil iets met jullie delen waar ik zelf de laatste tijd veel mee bezig ben. Het is iets wat je niet kan missen, als jij een effectief leven wilt leven, vol van God…het is Discipline. Ik weet het, niet echt een populair onderwerp. Maar weet je, discipline heeft niks te maken met grenzen of wetten…

“Omdat je betrouwbaar was in het beheer van een klein bedrag, zal ik je over veel meer aanstellen”.

Dit zegt Jezus in Mattheus 25, als hij de gelijkenis van de talenten verteld. Als jij betrouwbaar bent in de kleinste dingen, kan God jou ook vertrouwen in de grote dingen (lees ook Lukas 16:10). Dat betekent oa dat als je betrouwbaar bent in je dagelijks leven, God jouw ook de grote dingen kan toevertrouwen, de dingen waar jij nu misschien van droomt om te doen. En om betrouwbaar te zijn, heb je discipline nodig. Discipline om elke dag tijd met God door te brengen. Discipline om je afspraken na te komen. Discipline om op tijd te komen, af te rekenen met ‘kleine’ zonden (die niemand ziet – behalve God!), je kamer op te ruimen, je best te doen op school. Dit gaat niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken. Maar als jij ervoor kiest om ervoor te gaan, dan zul je zien dat het zijn vruchten afwerpt!!

Discipline zorgt ervoor dat je stevig blijft staan als er een storm om je heen is. Want jij bent voorbereidt door in je dagelijkse leven gedisciplineerd te zijn. Als jij hebt geleerd om elke dag tijd voor God apart kan zetten, kan je dat ook als het moeilijk wordt. Als het druk wordt, als je het niet meer ziet zitten. ..

…en dan kan God jouw de grote dingen toevertrouwen!

Groetjes,
Eveline
    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *