De Vuurproef

God bleef David steunen. Hij genoot van hem, ook in zijn periode van zwakte en ontmoediging. God zag het oprechte hart van David, dat een diep verlangen hart naar intimiteit met God.

In zijn boek Van God genieten schreef S.J. Hill:
 "Soms ga je door een zware beproeving. Het voelt alsof God je verlaten heeft. Je ervaart zijn aanwezigheid niet meer. Maar God houdt op die momenten nog evenveel van je. Hij wil simpelweg zien hoe sterk je naar hem verlangt. Hij wacht om te zien of je je naar hem uitstrekt, zelfs zonder inspiratie en kippenvel, en tegen Hem zegt. “Vader, U bent het waard om te zoeken ondanks al het gedoe met mijn zwakke vlees, de strijd in mijngedachten, de zeurende pijn in mijn hart en de demonische tegenstand die ik voel. U bent het waard om nagejaagd te worden!"

Soms heb ik ook van die momenten. Dan heb ik het gevoel dat God zijn aanwezigheid van me heeft afgetrokken. Het ontbreekt me aan enthousiasme en passie en op die momenten begrijp ik niet waar ik al die beproevingen aan te danken heb. Meestal heb ik snel in de gaten dat ik wordt aangevallen door satan en dat hij probeert een blokkade op te werpen tussen mij en God.

Hij schiet constant zijn pijlen van verdeeldheid, trots, onzekerheid, irritatie, twijfel etc. op ons af. En zeker als we vermoeid zijn of een baal dag hebben gehad, dan schiet hij extra veel pijlen op ons af. Hij observeert ons en weet wanneer we zwak zijn. Zorg dat je bent voorbereid op zijn aanvallen.

Jij hebt een plek gekregen in de gehemelse gewesten (Efe 2:4) Als je in je worstelingen opstaat in Jezus naam, in de kracht van de Heer, tegen de aanvallen van satan, dan is het rijk van de duisternis bang voor je en maakt het geen schijn van kans. Jij bent een gevaar voor satan, geloof je dat? 🙂

De verlossing van de vuurproef

God, de Vader heeft David tijdens deze periode van beproeving nooit verlaten. In psalm 18:17-20 beschrijft Davids uiteindelijke verlossing van Koning Saul: “Hij bood hulp van omhoog, greep mij vast en trok mij op uit de woeste wateren, ontrukte mij aan mijn machtige vijand, aan mijn haters,die sterker waren dan ik. Op de dag van mijn ondergang vielen zij aan, maar de HEER was mij tot steun. Hij leidde mij weg uit de nood en gaf mij ruimte, bevrijdde mij, omdat hij mij liefhad.”

Gods zegen

Reacties

 1. Hee, ik volg nu een aantal weken op gebedsbroeders.nl de Berichten en ik sta versteld van de kracht van de heilige geest! Geweldig! “en je verstand begrijpt het niet maar jevweet Mijn wil” dit was precies wat ik nodig had; te weten dat wat ik ook denk voel of hoe erg ik verward ben of bang ben om naar God te gaan onder de druk van zonden en schuldbesef, en ik ben de draad dan even helemaal kwijt: te weten dat God dan juist bij me is en juist kijkt hoeveel ik van Hem houd! Oo wat ben ik toch dwaas tegenover de liefde en het geduld van de Heer… Zoveel vragen, zo weinig antwoorden en zoveel tegenstand in mijn denken/ziel en zoveel aanvallen van de duivel… En dan te weten dat God de zon is achter de wolken: de zon blijft schijnen ook al regent het… Ongelooflijk… Bedankt voor de berichten en Gods Zegen gewenst!

 2. Mooie overdenking. Bedankt.

  Een vuurproef, een beproeving. Van wat? Ons geloofsvertrouwen. Dat niet op gevoel of zicht in het fysieke gebaseerd kan zijn. (Hebr.11)

  God: wat als Ik nu toelaat dat de satan vandaag heel veel pijlen op je af gaat schieten terwijl je al geen energie meer over hebt? Geloof en verlang/hou je dan nog steeds van Mij? Wat als Ik van je vraag om te doen wat jij niet kan begrijpen? Gehoorzaam je dan nog steeds? Wat als je gevoel het er echt niet mee eens is? En je verstand begrijpt het niet Maar je weet Mijn wil, je kent Mijn woord.

  “4 Uw strijd tegen de zonde heeft u nog geen druppel bloed gekost. 5 Bent u dan de vermanende woorden vergeten die God tot u als tot zijn kinderen richt:
  Mijn zoon, denk er niet te licht over als de Heer je straft,
  en verlies niet de moed als hij je terechtwijst.
  6 Want de Heer straft van wie hij houdt,
  en slaat ieder die hij als kind aanneemt.
  7 Het behoort bij uw opvoeding zoveel te verduren. God behandelt u als zijn kinderen en ieder kind wordt wel eens door zijn vader gestraft. 8 Als u nooit straf krijgt zoals alle andere kinderen, dan bent u bastaards en geen echte kinderen. 9 Bovendien, voor onze aardse vaders die ons straften, hadden we al eerbied. Des te meer moeten we ons onderwerpen aan God die in hogere zin onze Vader is. We zullen erdoor léven. 10 Want onze aardse vaders voedden ons op naar eigen inzicht met het oog op dit korte leven, maar God voedt ons op voor ons bestwil, om ons te laten delen in zijn heiligheid. 11 Niemand vindt straf prettig; op het moment van de straf zelf is er verdriet. Maar wie zich erdoor hebben laten vormen, plukken er later de vruchten van, de vrede die voortkomt uit een rechtvaardig leven.” Hebr. 12

  “Soms heb ik ook van die momenten. Dan heb ik het gevoel dat God zijn aanwezigheid van me heeft afgetrokken. Het ontbreekt me aan enthousiasme en passie en op die momenten begrijp ik niet waar ik al die beproevingen aan te danken heb.”

  Wees blij dat je beproeft wordt aangezien het een teken is van je aanneming als zoon!

  Dankt God onder alles.
  “20 Breng God, de Vader, altijd voor alles dank in de naam van onze Heer Jezus Christus.” Efeze 5:20

  Als je dat kunt in dit soort situaties heb je echt wat geleerd. (tegen je gevoel en waarneming in God danken voor al die keren dat je wel blij en gezond mocht zijn bijv. – of danken dat God je een test geeft om te mogen overwinnen en te groeien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *