De Troon van Oordeel: De Kracht van Woorden en de Rol van Jezus

Afgelopen weken schreef ik over de kracht van woorden. We spreken vaak een oordeel over iemand uit. Hierover wil ik deze week graag mijn blog schrijven. 

In Zacheria 3 vers 1 wordt er gesproken over de het moment dat we voor Gods troon zullen staan: “Deze stond voor de engel van de HEER, met aan zijn rechterhand Satan, die tegen hem pleitte.”
Hierbij moet ik denken aan het beeld van de rechtbank. We hebben vier partijen: de rechter, de openbaar aanklager, de beschuldigde en de advocaat. Dit kunnen we vergelijken met de volgende partijen als we voor Gods troon staan: God als rechter, Satan als openbaar aanklager, wij als beschuldigden en Jezus als advocaat en vrijpleiter.
De satan zal het oordeel over ons uitspreken, dit is zijn taak. Als wij een oordeel uitspreken, gaan we naast hem op de stoel van de openbaar aanklager zitten. Dit is ook de taak van de satan, dus zeker niet onze taak!

Wil jij naast Satan op de stoel van de openbaar aanklager zitten?

In het tweede gedeelte van Zacheria 3, in vers 2 tot en met 5 staat het volgende: “De engel van de HEER zei tegen Satan: ‘De HEER zal je het zwijgen opleggen. De HEER, die Jeruzalem heeft uitverkozen, zal jou het zwijgen opleggen. Is deze Jozua niet een stuk zwartgeblakerd hout dat uit het vuur is weggerukt?’ Nu was Jozua in vuile kleren voor de engel verschenen. Deze zei tegen degenen die voor hem stonden: ‘Trek hem die vuile kleren uit.’ En tegen Jozua zei hij: ‘Hierbij reinig ik je van alle schuld en kleed ik je in een feestelijk gewaad.’ Ik zei: ‘Ze zouden hem een nieuwe tulband moeten omdoen.’ Ze deden hem een nieuwe tulband om en kleedden hem aan in het bijzijn van de engel van de HEER”.

De engel die in dit verhaal symbool staat voor Jezus is onze advocaat en hij was de vrijpleiter van Jozua. Jozua staat in dit verhaal symbool voor ons als volgelingen van Christus. De engel(voor ons Jezus) kreeg de opdracht van de rechter om Jozua vuile kleren, deze vuile kleren staan symbool voor zonde, uit te doen. Jozua werd door het offer van Jezus aan het kruis gereinigd van zonde. Hij kreeg een feestelijk gewaad aan en het feest des Heren mocht beginnen.

Ik wil jullie de woorden uit Matteus 7 vers 1 en 2 meegeven: “Oordeel niet, opdat er niet over jullie geoordeeld wordt. Want op grond van het oordeel dat je velt, zal er over je geoordeeld worden, en met de maat waarmee je meet, zal jou de maat genomen worden”. Oordeel niet, de satan zal dit tegen ons gebruiken!

Alvast goed weekend! Gods zegen!

Adriaan 

Like deze blog!


  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Andere blogs

  Goede tijden slechte tijden

  Op mijn werk kijken de clienten graag naar goede tijden slechte tijden. Het heilige half uurtje op de afdeling noem ik het...

  Brownies met poep op het menu

  Iemand vertelde eens  dat velen christenen heel leergierig zijn. Ze verslinden boeken, zitten op de voorste rijen in de kerk en bezoeken...

  Richt je aandacht (1)

  Vandaag wil ik een passage delen uit het boek ‘Moeiteloos veranderen – Het Woord is het zaad dat je leven kan veranderen’...

  Carry on – stop complaining!

  Vandaag een overdenking in het engels geschreven door Joyce Meyer. Geregeld plaats ik op Twitter, Facebook en Hyves krachtige uitpraken van Joyce...