De touwtjes in handen

Veel mensen willen graag de touwtjes in handen nemen. Ze willen hun zaakjes volledig controleren, zijn er 24 uur mee bezig en denken er niet aan om het een dagje met rust te laten.

De laatste tijd hield het begrip controle mij bezig. Heb ik werkelijk alles aan Godover gegeven of zijn er nog bepaalde zaken die ik niet uit handen durfde te geven.

Vorige week kwam ik erachter dat er nog iets was wat ik niet los durfde te laten. Ik kijk iedere dag een aantal keer de statistieken van onze website; gebedsbroeders.nl. Ik ben altijd erg benieuwd hoeveel mensen wij met onze website bereiken. Hoe meer bezoekers hoe beter natuurlijk! Ik ben nieuwsgierig naar de gang van zaken rondom onze website.
Ik baalde ervan als de bezoekersaantallen tegenvielen en opgewekt als we weer een bezoekersrecord hadden verbroken.

In mijn achterhoofd wist ik wel dat de statistieken niet belangrijk waren maar toch bleef het mij bezig houden.

God maakte mij duidelijk dat ik de statistieken van gebedsbroeders.nl uit handen moest geven. Ik moest het loslaten en teruggeven aan Hem.
Het klinkt misschien opmerkelijk maar het was een knop die ik moest omzetten.

Ik besloot om radicaal te stoppen met mijn dagelijkse focus op de statistieken. Ik heb nu zeven dagen niet gekeken naar de statistieken.
Ik heb opnieuw aan God mijn website gegeven. Hij heeft het in zijn handen. Ik hoef mij geen zorgen te maken omdat ik weet dat God zijn werk nauwkeurig doet. De statistieken zijn bij Hem in goede handen. Gemiddeld wordt nu onze website bekeken door 75 mensen per dag.  Stel dat er morgen maar twintig mensen de website bekijken en er drie daarvan enorm worden bemoedigd.

Dan mogen we daar toch enorm dankbaar voor zijn?!

Waarin heb jij graag de touwtjes in handen en zijn er nog zaken die jij misschien zou moeten loslaten?

Kortom, durf jij de touwtjes los te laten en alles over te geven aan Hem of zijn er bepaalde zaken die je liever zelf controleert?

Zegen,

Groeten Rob

Reacties

  1. Mooi stukje, Rob. Heel herkenbaar voor mij ook. Ik ben ook een echte controlfreak. Ik plan vaak mijn hele dag in, waardoor het al een schok voor m’n agenda wordt wanneer God me vraagt om even tot Hem te praten buiten een vaste tijd om! 😛 De laatste tijd leer ik steeds meer om gewoon te luisteren naar wat God wil, wat zíjn indeling is voor mijn dag. Dan kan Hij me pas echt gebruiken!

    Grtz,

  2. Hallo Rob, hier ben ik echt ook mee bezig geweest pas geleden! Echt precies hetzelfde. Ik heb er ook iets over geschreven op mijn website http://www.lookbeyondwhatyoucansee.web-log.nl . Ik vind het altijd zo wonderbaarlijk hoe God mensen op dezelfde tijd soms dingen duidelijk maakt. Ik ben ermee bezig dat ik echt alles zal loslaten en in ZIjn hand leggen, wat ik nog wel eens moeilijk vind (b.v werk uit handen geven, school etc…) We mogen weten dat God goed met de control over ons leven kan omgaan 🙂 Zegen toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *