Ik geef me over, God!

Come on! Gaan met die banaan 🙂 Ik verlang er al jaren naar om geheel afhankelijk te zijn van God. Ik herinner me al die momenten, dat ik al knielend op de vloer het uitriep naar God; “God, ik geef me over aan U, hier ben ik. Ik wil Uw dienstknecht zijn. Ik meld mij bij deze vrijwillig aan om te dienen in Uw leger. Zend mij, en ik zal gaan !!”

Niet mijn eigen wil volgen, maar Gods wil. En ik kan je vertellen dat God geweldige verlangens in de harten van velen mensen plant. God verlangt naar onze broze harten, naar onze kwetsbaarheid. Hij wil ons vormen, kneden en ons gebruiken voor een groots werk. Hij wil ons vormen naar mannen en vrouwen naar Zijn hart. Geef je over, en laat Hem aan je snoeien opdat je meer vrucht mag dragen.

We worden niet allemaal geroepen om als zendeling naar Afrika te gaan. Maar Ik heb een groots verlangen om met straatkinderen- jongeren te werken. Ik geloof dat God deze roeping in mij heeft gelegd. Niet iedereen heeft deze roeping, maar de vraag is wel voor jou en mij; ‘Wil jij je leven en alles wat je dierbaar is op het spel zetten om het belang van Gods koninkrijk. Mag een leven met God je alles kosten?’ De Bijbel spreekt ook over Jezelf overgeven, denkend aan;

Ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Mijn leven hier op aarde leef ik in het geloof in de Zoon van God, die mij heeft liefgehad en zich voor mij heeft prijsgegeven. Galaten 2:20

Durf jij alles aan Hem over te geven? God 100% volgen kost je tijd, energie, je ego, en ga zo maar door. Het kost je alles! Maar je krijgt er bijzonder veel voor terug, je krijgt er een eeuwig leven voor terug! Wat betekent God voor jou? Hoe graag wil je bij Hem horen?

‘’Hij riep Zijn discipelen en de vele mensen die waren toegestroomd bij Zich en zei: “Wie bij Mij wil horen, moet zijn eigen wensen opzijzetten. Hij moet zijn kruis opnemen en Mij volgen. Wie voor zichzelf wil leven, zal zijn leven verliezen. Maar wie zijn leven opgeeft voor Mij en voor Gods plan, behoudt het. Wat hebt u eraan de hele wereld te winnen en uw leven te verspelen? Wat kan een mens geven in ruil voor zijn leven? Wie zich in deze tijd van ontrouw en misdaad voor Mij en mijn woorden schaamt, voor hem zal Ik Mij ook schamen…’’ Markus 8:34-37 (Het Boek)

Wil jij werkelijk bij God horen en je bij hem vrijwillig, aanmelden als dienstknecht in zijn koninkrijk? Maak dan vandaag de keuze om jezelf over te geven.

“God verlangt naar onze broze harten, naar onze kwetsbaarheid. Hij wil ons vormen, kneden en ons gebruiken voor een groots werk.”

God wacht geduldig op je 🙂

Veel zegen,
Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Hey mooie tekst, mooie reacties.

  Ik kan niet anders dan me zelf overgeven.
  En het kost idd alles, daarom haken veel mensen af.
  Bij mij heeft het ook een tijd gekost, voor dat ik me pas echt helemaal wilde overgeven, ik mag blij zijn dat ik nu een leven in overgave kan hebben.
  God is zo bewogen met ons, Hij wilt ons heel dicht bij Hem hebben.
  En ons aanraken, zodat wij overstromen van liefde.

 2. wat een gaaf stuk!! dit trof mij ook erg: Durf jij alles aan Hem over te geven?… mooi dat je een roeping hebt gehad… ik herken dit bij mezelf…. ik wist iig niet wat voor vervolgopleiding moest doen.. dus ik vroeg aan God.. Wat wilt U dat ik doen zal? kraamverzorgster worden of wilt U dat ik op het zendingsveld ga werken? Toen zei er een stem tegen mij: Gij zult mijn Getuigen zijn!… dus dat lijkt me duidelijk;)

 3. He Johanna,

  Thanks voor je reactie! Hoe zie jij je roeping nu verder voor je? Ben je al bezig met de toepassing van deze roeping? Of zie je het meer als ‘iets voor de toekomst’? Ben benieuwd!

 4. Hoi, terwijl ik het stuk lees, haal ik er een paar kernwoorden uit: kneden. Mag een leven met God je alles kosten? Ego.
  Mooi stuk Rob, het bouwt erg op, het sticht en daar gaat alles om inderdaad. Ik heb vroeger (70er jaren) mijn eigen brood gebakken, we waren geitenwollensokken figuren, onbespoten enzo, op klompen lopen, tuinbroek, Afghaanse jas. Kneden is ook: stompen, smijten, persen, slaan, zweten, hengsten, knijpen. Ik denk aan de olijf die uitgeperst wordt en aan de graankorrel die sterft in de aarde en daardoor veel vrucht draagt. Willen wij geheel aan Hem toebehoren Die ons schiep voor Zich alleen in feite, dan zegt Hij dadelijk zoals het Evangelie leert: kun je de kelk drinken? Ego. Een vermorzeld hart zal God niet afwijzen. Hoever ben ik met de vermorzeling van mijn hart en mijn wil om van U te zijn zodat U geheel vrij in mij kunt wonen en handelen? Zodat mijn keuzes Uw keuzes zijn? Ik verlang dat ook Rob, ik bid ook op mijn knietjes op mijn zelfgetimmerde knielbank elke dag vele malen: allerbarmhartigste Schepper, Verlosser en Bruidegom, ik wijd mij volledig en voor altijd aan U toe in kuisheid, armoede en gehoorzaamheid en ik verlang U totaal en eeuwig te beminnen en Uw eigendom te zijn. Maak van mij een gewillig instrument van uw barmhartigheid en vervul mij van uw ijver voor de zielen. Maar ben ik wel echt bereid de kelk te drinken en geheel en al aan mezelf te sterven? Daar draait alles om. Ook dat moet God schenken, maar wij moeten er ernstig om bidden en naar verlangen. Uiteindelijk kunnen we alleen aan Jezus toebehoren door ons met Hem te laten kruisigen aan onszelf, aan de oude Adam en Eva in ons. Dat proces kan taai en lang zijn, een uitputtingsslag. God alleen weet of ik vorder op Zijn weg. Ik zoek Hem in een dicht Dante-woud vol slangen en valkuilen, maar Hij vliegt er boven en ziet of ik op de goede weg ben. Mag een leven met God mij alles kosten? Hoe zou ik iets achter kunnen of willen houden? Denk aan Ananias en Safira. God wil waar Hij het volste recht op heeft: alles. En hoe meer wij ons door genade weten te geven hoe meer we ook Zijn vriendschap zullen ervaren. De theorie ken ik wel, die ken ik heel goed, maar dan komt het moment waarop ik werkelijk moet afzien. En dan??

 5. Ik geloof dat dat komende 10 maanden soieso, een seizoen is van voorbereiding. Investeringen in mijn relatie met God. Hem beter leren kennen en mijzelf beter leren kennen. Slecht gesteente verwijderen en met goed gesteente bouwen aan mijn fundament in Christus. Hoe komend jaar eruit gaat zien, weet ik nog niet. Er komen wel dingen op mijn pad, maar we zullen zien hoe het loopt.

  God heeft voor een ieder een roeping. We zijn allemaal gemaakt om Zijn werk te doen met de talenten die we van Hem hebben gekregen. De een in zijn eigen omgeving, de ander ergens anders. De vraag blijft, wil je Zijn werk doen, Hem gehoorzamen of wil je eigen gang gaan. Dat is de vraag van vandaag 🙂

 6. Beste Rob,

  Van harte gefeliciteerd met de zekerheid dat je weet wat God met jou talenten en gaven wil gaan doen en hoe je Zijn Naam kunt verheerlijken en groot maken. Ik ben trots op je!!!!!!!!!!

  Geroepen zijn is het begin, nu moet je gaan zoeken naar alles wat je kunt doen om die roeping dichterbij te brengen, succes daarmee.

  Veel zegen en wijsheid toegewenst,
  Kees

 7. He R,

  Thanks voor je aanvulling. Helemaal Waar!

 8. Ik ben een maaksel van God, in Christus Jezus geschapen om zijn werk te doen. Ef 2:10

  ….

  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Wil jij meer…talenten?

Een tijdje geleden hoorde ik een preek over de talenten die God wil geven. Hij wil ons namelijk inzetten en onze talenten...

In nederigheid…

Afgelopen week was ik aan het bidden en ik zei tegen God dat ik met ootmoed en verootmoediging voor Zijn troon kwam....

Heb ontzag voor God (2)

Afgelopen week heb ik het boek gelezen van; ‘Is dit écht van u, Heer? Het gaat over het ontstaan van Youth with...