De kracht van hopen in God

Als ik denk aan het woord “hopen” Dan is het eerste wat erin mij opkomt het woord “verlangen”. Ik verlang er naar dat ik mijn school snel achter de rug heb ( over 2 maanden afgestudeerd ) En ik hoop dat God snel terug komt. Lijkt me fantastisch!

Wat is geloven zonder hoop?  Volgens mij kun je niet geloven zonder hoop. Hoe relaxt zou het zijn als je iedere morgen wakker wordt met blijdschap en weer vol verwachting uitkijkt naar wat God je deze nieuwe dag allemaal wilt gaan geven

Dit is de dag die de Here gemaakt heeft; laat ik juichen en mij daarover verheugen. Psalmen 118:24

Alles in ons leven is bezig met een proces en is in beweging. Er bestaat geen leven meer wanneer de processen zijn gestopt. Met andere woorden, we zijn altijd bezig ergens naartoe te leven, het is alleen nog de kunst om met blijdschap er naar toe te leven. God heeft ons allemaal op de wereld gezet met een plan. God heeft voor ons allen een doel, een visie. Als wij niet leven naar dat doel, worden we verveeld en hopeloos.

Waarom ben ik toch zo onrustig en terneergeslagen? Ik wil op God vertrouwen; eens zal ik Hem zeker weer loven, want Hij is mijn bevrijder en mijn God! Veel mensen die het leven niet meer zien zitten zijn hun hoop verloren. Hoop is iets wat veel mensen nog op de been houdt. En hoop maakt je gelukkig.

Een blij hart doet het lichaam goed, maar een ontmoedigde geest maakt ziek.  Spreuken 17:22

Kortom het is belangrijk dat jij je hoop niet verliest. Blijf op God vertrouwen. Leef je leven iedere dag weer met een vrolijk hart en ga met Hem.

“Bijbelse hoop is een broertje van geloof”

Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien. Hebreeuwen 11:1

Zijn er ook momenten dat jij je hoop op God even bent verloren? En hoe heb jij je hoop, je vertrouwen in God weer hervonden?

Gods zegen!

Groetjes Rob

Reacties

 1. wij kunnen uitkijken naar Christus Jezus zijn wederkomst. (Welke de Zoon van god is, maar niet God zelf) God komt echter niet terug want Hij is ook nooit weg geweest. God blijft ons omringen en hoopt dat wij Hem vinden. Ook hoopt Hij dat wij in Zijn Plan zullen passen en dat dit ook werkelijkheid wordt kunnen wij op onze beurt ook hopen.

 2. He! Ik lees jullie reacties nu pas.
  Over een klein aantal weken zullen blogs waarop gereageert wordt te zien zijn op de home pagina. Toch wil ik jullie nog even bedanken voor deze mooie reacties.

  Zegen,
  Rob

 3. Mooi stukje Rob!
  Tekst die in me opkwam:

  Jonge strijders worden moe en raken uitgeput,
  zelfs sterke helden struikelen.
  Maar wie HOOPT OP DE HEER krijgt nieuwe kracht:
  hij slaat zijn vleugels uit al een adelaar,
  hij loopt, maar wordt niet moe,
  hij rent, maar raakt niet uitgeput.
  -Jesaja 40:30,31-

  Groet!

 4. he dorinde
  die tekst houd mij altijd op de been als ik het niet meer zie zitten! ik kijk uit naar die tijd dat God terug komt dat is mijn hoop en mijn verlangen van het leven om bij God te zijn

  maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *