Man Tattooed Praying

De Kracht van Gebed: Van Ongemak tot Vreugde en Hoop

Vroeger had ik altijd een hekel aan bidden, wanneer we vroeger op kring zaten kreeg ik al de kriebels als het kringgebed startte. Wanneer de anderen baden zat ik nog te stressen over wat ik in hemelsnaam moest zeggen tegen God. En het dan ook nog vloeiend uitspreken. Nu een jaar of twee later geniet ik van gebed. Met vrienden onder elkaar met God kletsen. Super toch! Dat je op zo’n gemakkelijker “tool”met God kan communiceren. En woorden hebben kracht. Het is zo krachtig wanneer we voor elkaar bidden.

“Belijd daarom elkaar uw zonden en bid voor elkaar,opdat je genezing ontvangt.”Jakobus 5:16

Hoe relaxt is het wanneer je samen als vrienden onder elkaar God mag zoeken. Ik merk het nu al met mijn gebedsbroeder Mark. Iedere maandag avond komen we twee uurtjes bij elkaar. We praten over onze wekelijkse bezigheden, belijden onze zonden aan elkaar en bemoedigen en sterken elkaar in het christelijk geloof. We bemoedigen en helpen elkaar weer overeind als één van ons is gestruikeld.

Wanneer twee vrienden samen zijn en een van beiden valt, helpt de ander hem weer overeind, maar wie alleen is en ten val komt is beklagenswaardig, want hij heeft niemand die hem op de been helpt.
Prediker 4:10

Maar ook vind er iedere maandag ochtend een bidstond plaats in de fuik in Zwolle van 5.30 tot 6.30.
Ik vind het helemaal te gek om mijn week te beginnen op deze manier met God.
We komen met zijn zessen iedere maandag ochtend bij elkaar en bidden voornamelijk voor de jeugd. Dat staat in ons gebed centraal. Uit gebed komt zo veel kracht. Hier een aantal bijbelteksten die dat bekrachtigen.

Wie geloof heeft, krijgt alles waar hij in het gebed om vraagt Matteüs 21:22 

De HERE houdt goddelozen op een afstand, maar het gebed van rechtvaardigen zal Hij verhoren. Spreuken 15:29

Ik weet dat er jongeren zijn die leven in moeilijke thuissituaties en die hun hoop op God op een betere thuissituatie zijn verloren. Na tien jaar geen verbetering en alleen maar ruzie thuis is het ook best begrijpelijk dat jij je hoop op God bent verloren. Maar toch vraagt God van ons dat we blijven vertrouwen op hem. God vraagt van ons dat we blijven geloven in hem. Blijven vertrouwen op God dat hij nog steeds situaties kan veranderen. En blijven vertrouwen op Gods doel. Maar wat is geloven dan?

Wat is geloof? Het is de absolute zekerheid dat onze hoop ook werkelijkheid wordt en het is het bewijs van dingen die wij niet kunnen zien. Hebreen 11:1

Op de bidstond van maandag ochtend bidden we ook voor de gebroken gezinnen. Iedere week volharden wij in dit gebed. Omdat ik geloof dat God nog steeds wonderen doet.

Hier heeft God ook na jaren van ruzies, woede en verdriet een gebed verhoort. De volledige rust is in het gezin teruggekeerd en God staat in dit gezin weer centraal. Ik heb dit van zo dichtbij mogen meemaken dat ik alleen maar een groter geloof heb gekregen dat God nog steeds ook in dit soort situaties wonderen doet. Het is zo lastig je in te denken hoe deze jongeren zich moeten voelen. Vooral als je zelf altijd bent opgegroeid in een vredig en gelukkig gezien. Toch blijf ik dagelijks gericht bidden voor de jongeren die dit soort leefsituaties moeten doormaken., Gebed heeft kracht, woorden hebben kracht. Amen?!

Mijn verlangen is dat we met meer jongeren bij elkaar komen om God te zoeken en te bidden voor elkaar. Elkaar te bemoedigen en te sterken in het christelijke geloof.

God kan oneindig veel meer doen dan wij ooit kunnen bidden of beseffen. Dat blijkt uit de kracht die in ons werkt. Efeziërs 3:20

 Groeten Rob

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    In doorbraak moet je wandelen!

    Deze overdenking heb ik geschreven naar aanleiding van een studie van Edgar Holder. God wil dat je nadenkt.. Je moet leren denken.....