De handleiding

Ieder persoon, christenen en niet christenen wil een oplossing vinden voor hun specifieke nood, maar vinden keuzes maken riskant. Wij erkennen allemaal het risico van verkeerde keuzes maken, omdat de consequenties daarvan is dat wij ons hele leven met die gemaakte keuze moeten blijven leven, foute of goede. Wij houden er niet van om verantwoordelijk te zijn voor onze eigen beslissingen. Daarom moeten wij zeker weten dat het een goede keuze is en vragen ons dus af: Hoe kan ik weten dat het de wil van God is?

Wat christen vaak doen is het openslaan van de Bijbel en hun blik laten vallen op een bepaald Bijbelvers op de opengeslagen bladzijde, dat zij dan aannemen als een aanwijzing van God. Deze methode heeft kans op 40-60% van slagen. Het grote gevaar bestaat dat zij de Bijbel gaan gebruiken als toverboek, magische boek; het lijkt erop dat zij de Bijbel overleggen, maar in werkelijkheid doen zij dat niet! De Bijbel is gegeven om de hele inhoud ervan te bestuderen en te memoriseren en hun concepten, hun principes te begrijpen en is een grote hulp om beslissingen te nemen en keuzes te maken, maar het is geen magisch boek.

 

Wij misbruiken deze verzen als wij deze verzen gebruiken als een principe om beslissingen te maken. Als christenen de wil van God willen weten, om beslissingen in hun leven te maken, en zij gaan actief zoeken naar een bepaald teken als leidraad, dan maakt het teken de beslissing voor hen. 

 

Gebruik de Bijbelse waarheid om keuzes te maken in je leven! 2 Tim.3:16

"Elk woord van God ingegeven schriftwoord is nuttig om (1) te onderrichten, (2) te weerleggen, (3) te verbeteren, (4) op te voeden in de gerechtigheid, (waarom?) opdat de mens God volkomen zij, tot alle goede werken volkomen toegerust."

 

ALLE Schriftwoord is geïnspireerd door Gods Geest!

In de Bijbel geeft God ons alle informatie die we in ons leven nodig hebben, om ons te vertellen wat wij moeten doen, hoe wij moeten veranderen, hoe wij goed moeten leven, volgens Zijn normen en waarden. De Bijbel rust ons volkomen toe voor ALLE goede werk. Leven volgens de Bijbel is leven volgens de morele wil van God. De Bijbel verteld ons wat God wil dat wij doen en wat Gods wil is wat wij gaan worden! Bij het nemen van beslissingen in ons leven, moeten we ons afvragen:

 

Wat kunnen wij van de Bijbel leren dat ons kan helpen in een specifieke situatie, om te doen wat God wil dat wij het doen?

De Bijbel geeft het antwoord op ALLE factoren die wij nodig hebben om onze keuzes te kunnen bepalen. De Heilige Geest gaat nooit tegen Gods Woord in. Hij helpt ons om het Woord van God toe te passen in onze specifieke situatie en maakt dan de keuze voor ons die naar Gods wil is! Wij kunnen geen echt christelijke leven leiden als wij geen kennis van Gods Woord hebben. Dat is het fundament van Bijbel getrouwe christenen. De Bijbel helpt ons om de juiste beslissingen te nemen!

 

Wat is de grootste beslissing die je ooit in je leven hebt gemaakt?

Mijn grootste beslissing is het aannemen van Jezus Christus als mijn persoonlijke

Redder, Verlosser en Heer!

 

In de liefde van God,

 

Bastiaan

Reacties

 1. cool bericht,
  de bijbel is inderdaad geen toverboek maar een survival.
  Net als een survival boek kan je er in opzoeken wat te doen in wat voor een situatie, maar ook net als een survival boek is het beter de situaties te voorkomen, en al van te voren weten wat je moet doen, daarom is het belangrijk de bijbel goed te lezen.

  Ik ben het niet helemaal met je mening over openslaan. Oké, je hebt in een paar punten gelijk, je hebt groote kans dat je in het oude testament bij een een of ander geslachts register ofzo uitkomt, waar je niks aan hebt, maar aan de andere kant doe ik het af en toe, ik bid van te voren of God me wijsheid wil geven zijn woord te begrijpen en een goede tekst te vinden, alhoewel ik meestal op een rooster lees, bijv afgelopen dinsdag, ik zat met een probleem over vegatarisch eten, een kleine discussie wat ik laatst had met een vriend van mij, precies toen viel mijn bijbel open bij romeinen 14 vs 1, wat uitgebreid ging over onrein en rein eten, en je broeder vermanen als hij niet vlees eet etc.

  Het gaat mij vooral om het puntje God betrekken in het random bijbel lezen, dit helpt echt!! het is dan ook niet meer magisch maar Godelijk!

  Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *