Blijf in Mij, dan blijf ik in jullie

Hoe blijven Zijn woorden in jou? Gods woorden blijven in jou, wanneer jij Zijn woorden in je oren knoopt, Gods woorden overpeinst en je dag en nacht verdiept in de Bijbel. Dit klinkt extreem hé? Dag en nacht Gods woorden overdenken, klinkt belachelijk. Ik heb het zelf niet verzonnen, je vind het terug in de Bijbel.

Leg dat wetboek geen moment terzijde en verdiep je er dag en nacht in, opdat je je aan alles houdt wat erin geschreven staat. Dan zal alles wat je onderneemt voorspoedig verlopen. Jozua 1:8

Gelukkig de mens (..) die vreugde vindt in de wet van de HEER en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. Psalm 1:1-2

Wat is het gevolg van het in je oren knopen van Gods woorden?

God zegt in Johannes 15:4: Blijf in mij, dan blijf ik in jullie. Een rank die niet aan de wijnstok blijft, kan uit zichzelf geen vrucht dragen. Zo kunnen jullie geen vrucht dragen als jullie niet in mij blijven.

Als we intimiteit met God hebben en ons verdiepen in zijn Woord dan zullen we in Hem blijven en veel vrucht dragen. Dit is wat we willen, toch? Dit is zelfs ten diepste onze opdracht.

In Johannes 15:16 staat: ‘Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven.’

Je zult gaan ontdekken dat wanneer je intimiteit met God hebt en je verdiept in zijn Woord je vrucht zal gaan dragen:  Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft. Galaten 5:22-23

Verdiep je in Gods woord en praktiseer het 🙂 (dit is hetzelfde als vrucht dragen)

Veel zegen, Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. Het is heel belangrijk om naar zijn Woord te
    luisteren,Hij is de weg,de waarheid en het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Een tiende van mijn tijd

Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...