Bijbelteksten memoriseren

Zoals de meesten van jullie weten verblijf ik sinds 29 oktober in Suriname. Een land waar een enorme (zichtbare) geestelijke strijd is. Geregeld worden kinderen op scholen aangevallen door demonen, en ook in velen dorpjes wordt aan geesten- en voorouderverering gedaan.

Geregeld merk ik dat satan mij gedachten influistert, dat hij me op verkeerde gedachten probeert te brengen. Satan is slim genoeg om te weten dat zijn brandende pijlen doeltreffender zijn als wij zwak zijn, vermoeid en teneergeslagen.

Maar ondanks dat moet u de situatie goed inzien en op uw hoede zijn voor de grote tegenstander, de duivel. Hij gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi om te verslinden. Sla zijn aanvallen af door vast op de Here te vertrouwen. 1 petrus 5:8-9

Ongeveer vijf weken geleden ben ik begonnen met Bijbelteksten op te plakken op mijn muren. Bijbelteksten die bemoedigend waren, die mijn ogen opende, die confronterend waren en Bijbelteksten die mij waakzaam hielden. Het begon met een Bijbeltekst;

Ik heb geleerd met de omstandigheden waarin ik verkeer genoegen te nemen. Filippenzen 4:11

Na enkele weken had ik al tientallen Bijbelteksten op mijn muren geplakt. Ik werd gevoed met Gods woord wanneer ik mijn tanden poetste, mijn behoeftes op het toilet deed, achter mijn laptop zat, in bed lag, de afwas deed, etc. Na een paar weken kende ik de teksten uit mijn hoofd. Wekelijks schrijf ik een mooie bijbeltekst over en plak hem op mijn muur. Een eenvoudige methode om mijn zwaard te trainen en bijzonder effectief.

Wanneer je doordrenkt bent met Gods woord is het vreselijk moeilijk om toch te zondigen, om te geloven in de leugens van satan, om gehoor te geven aan de fluisteringen van satan. Maar ook in mijn dagelijkse wandel merk ik dat de Bijbelteksten terug komen in mijn gedachten. Ik mag mensen bemoedigen, mensen confronteren met Gods woord en tijdens gebeden komen de Bijbelteksten in mijn gedachten. Momenteel leer ik aan een aantal kinderen van de kinderclub en een meisje van de jeugd wekelijks een Bijbeltekst aan. Train je zwaard, leer hem effectief te gebruiken! Bied weerstand tegen de duivel!

Ik denk dat Jezus ook een grote waarde hechtte aan het Woord. Toen Hij verzocht werd door de duivel had Hij waarschijnlijk ook geen wetboek meegenomen. Toch versloeg Hij de duivel tot drie keer toe met een Bijbeltekst.

Ik heb vannacht een documentje gemaakt met alle Bijbelteksten die op mijn kamer hangen en nog een aantal andere gave Bijbelteksten. Klik hier om het documentje te downloaden.

Gods zegen! Rob

Reacties

 1. hahaa Amen broer!
  ik zelf schrijf ook vaak bijbelteksten over en neem ze mee naar werk, trein, waar dan ook zodat ik ze kan lezen tijdens bezigheden! En het Woord gaat als je het in je hart opbergt zo levend en krachtig word! 😀

  Ik wens je de genade van onze Heer toe!

 2. Goedendag,

  ik las in een paar reacties iets over een bestand met teksten, ik had gegoogled op memoriseren bijbelteksten om met mijn ki9nderen te oefenen.

  heb je daar een bestand van?

  Groeten Rutger Stegeman

 3. hallo,

  ik ben een meisje van 15. ik ben vaak depressief.
  god speelt een belangrijke rol in mijn leven ik heb een persoonlijke band met hem maar tog vergeet ik hem vaak. ik vind dit egt een geweldig idee om bijbel teksten over te schrijven en ze vervolgens op te hangen!!!

  ik heb dat document met bijbel teksten gelijk op geslagen!! heel erg bedankt daar voor!

  ik had nog een vraag, hoe werden die kinderen dan aan gevallen door demonen? ik bedoel hoe zag het er uit en hoe ging/gaat zoiets? niet dat ik het graag mee wil maken maar ik ben best niewschierig.

  gods zegen,
  groetjes marjan

 4. Hee Rob,

  Heel toevallig kwamen we terecht op je site. Wat een goed idee om bijbelteksten op de muur te hangen. Wij zitten nu ook in Suriname en hebben ons kale appartement helemaal volgeplakt..
  Top idee! Bedankt!

  Groetjes Petra en Elze
  (misschien ken je ons nog wel van de GH.. )

 5. Beste Rob,

  Allereerst bedankt voor je document vol met Bijbelteksten, en ik wil je Gods zegen toewensen bij je activiteiten om de kinderen te leren Gods Woord in hun hart op te bergen. Maak er bijvoorbeeld een leuke wedstrijd van wie de meeste teksten kent of iets anders wat ze blijft helpen om actief bezig te zijn met memoriseren.

  Wat mij ook vaak heeft geholpen als ik influisteringen kreeg was om hardop loliederen te zingen, God troont op onze lofzang, en waar God troont kan Zijn tegenstander niet zijn.

  Gods zegen toegewenst,
  Kees

 6. Beste Stefan K,

  Allereerst wens en bid ik om een gezegende doorbraak bij Chrsitelijk pension’t lichtpunt in het jaar 2009.

  Uit je reactie merk ik dat het je behoorlijk bezighoudt, logisch natuurlijk ook! Ik bid dat er snel oplossingen mogen komen.

  Super dat jij je vrijwillig inzet voor Christelijk Pension ’t Lichtpunt. God zal je daarin zegenen, Stefan! Ik bid wat er staat geschreven in Psalmen 90:17 je toe.

  Wij zijn inderdaad de Gebedsbroeders. Dus als je gebed zoekt, ben je hier op de juiste plaats. Over een aantal maanden krijgen we een nieuwe website, dan zal het makkelijker worden om te vragen om persoonlijk gebed. Er zal een gebruiksvriendelijke contactpagina komen, waardoor bezoekers eenvoudig een mail kunnen sturen naar het gebedsbroedersteam.

  Ik zal voor je bidden en ik wil je aanmoedigen om in de toekomst een mailtje te sturen naar ons e-mailadres; info [at] gebedsbroeders.nl

  Gods zegen toegewenst! Ik bid dat God de wensen en verlangens in je hart zal vervullen.

  Groetjes Rob

 7. Geacht bestuur….

  Ik ben stefan, en ben vrijwilliger in Christelijk Pension ’t Lichtpunt in Amsterdam oost, een huis met ong 38 bewoners, meeste zijn psychisch beschadigd en hebben problemen, we hebben momenteel veel problemen!

  Ik ben meestal boven in het lichtpunt, nu heb ik al twee douches geschilderd, en maak ongeveer twee keer per week alle wc schoon, en onderhoud alle douches.
  Binnenkort is de uitspraak van de rechter, over het verdere bestaan van het lichtpunt, eind januari begin februari,dus het is spannend voor lauwrens (de eigenaar) De buurt is tegen ’t Lichtpunt, de overlast en in het verleden lekages gehad.Het stilzwijgend huurcontract was al getekend dus we hebben nog recht op 4jaar huren, maar daarna moet het eruit.We gaan een doorstart maken in komende 4 jaar zoeken we een nieuw gebouw. Het schijnt dat we de rechtzaak winnen, want we hebben de GG&GD achter ons en nog meer instanties, en het schijnt een goede advocaat te zijn. Maar financieel gaat het zeer slecht hier. Daarom graag GEBED voor ’t Lichtpunt….we doen het werk uit ons hart voor de Heere, want onze spreuk is omzien naar wezen en weduwe…enz jacobus 1: 27

  Willen jullie bidden?

  snik…. snik…..

  http://www.tlichtpunt-amsterdam.nl

  mobiel 0652031414
  Stefan.

 8. Wat bijzonder Rob! Wat ik zelf doe is een briefje op de spiegel (want tja dat is toch DE plek om het op te hangen voor de vrouw) met daarop:

  Ik kies vandaag….

  En elke dag maak ik een andere keuze:

  om God te volgen,
  om anderen te dienen,
  om nederig te zijn,
  om iedereen boven mijzelf te stellen,
  om uw naam te verkondigen

  en ga zo maar door.

  Door heel bewust elke dag een keuze te maken, wordt je er vaker mee geconfronteerd in je gedachten. Plak deze briefjes ook in je portemonnee, agenda, je schoolboeken, klerenkast, (in de) koelkast, zodat je er de hele dag aan denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *