Grayscale Photography of People Worshiping

Bidden op school (2)

Ik quote uit mijn eigen post van 1 oktober 2007; “Op onze school (Gereformeerde Hogeschool) is er iedere donderdag middag een bidstond. Momenteel ga ik er niet heen omdat ik wekelijks vrij ben op donderdag. Maar in de toekomst wil ik hier wel heen gaan!”

We zijn nu ruim een half jaar verder. Geregeld heb ik het afgelopen jaar de gebedsgroep op school bezocht. De vorige vier leiders waren met het leiden van de gebedsgroep gestopt omdat ze waren afgestudeerd. Ze waren opzoek naar nieuwe leiders en drie maanden geleden heb ik besloten om samen met een meisje een doorstart te maken.

Elke donderdagmiddag bidden we ongeveer 20 minuten in een lokaaltje. We bidden voor de studenten en docenten van onze school. We merken alleen dat er nauwelijks belangstelling voor is. De afgelopen drie maand waren lastig voor ons. We baden geregeld met zijn tweeën, soms kwamen er één of twee studenten op de gebedsgroep af om mee te bidden. Het is een keer voorgekomen dat we met zijn vijven baden, en dat op een school met 1200 christelijke studenten.

Geregeld hoor ik dat studenten geen behoefte hebben aan het bezoeken van een gebedsgroep op school omdat ze ook al alleen bidden, op hun christelijke studentenvereniging of bij hun jongerengroep van de kerk. Fantastisch dat ze tijd met God hebben. Ik vind het alleen jammer om te zien dat er af en toe neerbuigend wordt gedaan over gebedsgroepen op scholen.

Is een gebedsgroep op school niet meer van deze tijd? Hebben studenten geen zin om met andere christenen gezamenlijk te bidden? Er bestaan honderden redenen om niet een gebedsgroep op school te bezoeken, om geen 20 minuten van je schoolweek te besteden aan gezamenlijk gebed voor je medestudenten en docenten.

Zoals je hebt gemerkt wil ik vandaag geen studie geven over de waarde van gezamenlijk gebed (op school) Ik wil alleen een vraag bij jullie neerleggen;

Heb je wel eens een gebedsgroep (op school) bezocht? Zo ja, wat zijn je ervaringen met gezamenlijk gebed op school? Zo nee, wat zijn je beweegredenen om niet de gebedsgroep (op school) te bezoeken?

Ik hoor het wel,

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Ik vond op internet een handig documentje, getiteld ‘Hoe start je een gebedsgroep?’ https://www.prayernight.nl/artikelen/Hoe%20start%20je%20een%20gebedsgroep1.doc.
  Verder worden alle schoolgebedsgroepen op MBO-, HBO- en WO-niveau vermeld op de website http://www.bedrijfsgebed.nl. Tenminste, als ze zijn aangemeld. Dat is bijvoorbeeld helaas (nog) niet gebeurd met de gebedsgroep van de Gereformeerde Hogeschool die hier genoemd wordt. Hopelijk wil iemand dat gauw even doen…

 2. Hej hallo,

  Bij ons op school is geen gebedsgroep. Wat ik eigenlijk wel erg jammer vind. Een paar maand/weken terug had ik echt zoiets van waarom begin ik geen gebedsgroep op school. Ik heb wat mensen om me heen gevraagt wat zij er van vonden maar verder schiet het niet echt.

  Ik heb geen idee hoe ik het aan moet pakken om een gebedsgroep op school te krijgen. Waar kan ik het beste beginnen, hoe moet ik beginnen enz enz. Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om een gebedsgroep op school te krijgen?

  Heeft iemand tips voor mij?

  Groetjes…

 3. Hej Rob,
  mijn ervaring met een gebedsgroep op school is dat het echt relaxed is 😀 Het is heel tof om midden in alle hectiek van huiswerk en toetsen bij elkaar te komen en tijd te nemen om te zingen en te bidden. Bij ons op school is er al heel lang een gebedsgroep. De laatste jaren leek het ‘bergafwaarts’ te gaan omdat grote groepen bovenbouwers van school gingen en er haast geen ‘instroom’ van onderbouw was, maar inmiddels zijn er elke week naar schatting 10 à 15 onderbouwers die er ook voor kiezen om hun pauze opzij te zetten. Dat is echt heel gaaf om te zien!

  Ik zou zeggen, laat je niet ontmoedigen doordat er weinig belangstelling is maar ga door met bidden, want het is echt heel gaaf.

  Groetjes,

  Marieke

 4. Je word inderdaad vaak afgeschrikt door het aantal. Iets waar je je focus niet op moet zetten. Maar op God. Kan wel lastig zijn als je samen een liedje gaat zingen en dat je dan afgeleid word doordat de ander vals zingt. Maar zet die dingen van je af zou ik zeggen.

  Kging ook naar een gebedsgroep, maar k had teveel op mijn agenda, dan moet je wat prioriteiten stellen;) Je hebt ook nog de God van het werk…

 5. Hee!

  Bedankt voor jullie reacties. We blijven inderdaad gewoon doorgaan met wekelijks bidden. We hebben het nu de grootte van de gebedsgroep op school in Gods handen gelegd. We blijven specifiek bidden voor studenten en docenten en God kent onze dromen.

  Thanks voor jullie bemoedigde reacties!
  Groetjes Rob

 6. Onno, ik ben eens gaan googelen maar ik kan niets vinden. Wel heb ik een homepage gevonden waarin je kunt vragen of dat kindergebedje iemand bekend voorkomt. Hierbij de homepage: https://www.seniorplaza.nl/Liedjes_zoek.htm. Wie weet, komt het gebed boven water :).

  Groet,
  Jacqueline

 7. Hallo
  Jullie weten zoveel van bidden dat ik maar zo brutaal ben om wat te vragen.
  Wie weet, of wie zijn ouders of opa of oma kan zich een kindergebedje herinneren waarvan de 2 en derde regel hier onder staan,

  in de blinde kan ik het vinden,
  als ik maar weet waar ik het leg.

  Het is uit mijn jeugd en ik ben van 1945 dus al een paar jaar geleden.
  Ik hoop van jullie te horen.
  Vriendelijke groet

  Onnno de Haan

 8. He Lianne,

  Acht maanden geleden ben ik gestopt met mijn studie en tevens (dus) ook met de gebedsgroep. Ik deed het samen met een ander meisje en zij heeft het (gelukkig) voortgezet.

  Ik zit namelijk alweer 6,5 maand in Suriname en doe daar vrijwilligerswerk. Lees mijn nieuwsbrieven maar eens 🙂 Zie rechts in de menubalk; Rob in Suriname.

  Jij heel veel geloof en volharding toegewenst bij je gebedsgroep. Vanuit een eenheid met 3 mensen op een school, kan iets geweldigs bloeien. Je kunt beter 3 studenten hebben die in Vuur en Vlam staan, dan 10 studenten die er eigenlijk maar bar weinig voor voelen en wel wekelijks braaf komen. Ik hoop dat je gebedsgroep zwaar gezegend mag worden en dat het langzaam mag uitgroeien tot een krachtige bijeenkomst. Overleg je plannen met Hem en ze zullen slagen.

  Fijne week toegewenst alvast,

  Groetjes Rob

 9. Hoi Rob,

  Jammer genoeg herken ik me helemaal in je verhaal. Ik heb namelijk op m’n school ook een bijbel/gebedsgroep opgericht. Maar bijna niemand komt en ik zit vaak maar met 1 of 2 jongens in het lokaal. Maar ik hoop dat je moed houdt en door wilt blijven gaan, ondanks dat er niemand komt. Ik vind het zelf ook lastig, maar hoop dat God aan het werk wilt gaan en wil laten zien hoe Hij wil dat ik gebruik wordt in Zijn werk.

  Succes!

  Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

In doorbraak moet je wandelen!

Deze overdenking heb ik geschreven naar aanleiding van een studie van Edgar Holder. God wil dat je nadenkt.. Je moet leren denken.....