Bidden op school (1)

Afgelopen vrijdag had ik een relaxed dagje op school. Ik was vrij om half één en was tevreden over de dramales die ik had mogen geven met twee klasgenoten aan onze klas. Aan het eind van de les kwam een klasgenoot binnen gelopen die een mededeling voor ons had. Ze moest helaas stoppen met haar opleiding; Maatschappelijk werk & Dienstverlening  omdat ze werd worden opgenomen  in een dagopvang voor mensen met een eetstoornis.

Het was allemaal best emotioneel en er hing een ongemakkelijke sfeer in de groep. Na een poosje met elkaar vragen te hebben gesteld besloot ik het voorstel te doen om voor onze klasgenoot te bidden met elkaar.
Iedereen vond het een prima idee en met elkaar mochten we bidden voor dit meisje, fantastisch toch!

Vervolgens kwamen een aantal klasgenoten nog met creatieve ideeën om haar een hart onder de riem te steken. We kennen elkaar pas drie weken. En tóch is er al zoveel naastenliefde, geweldig!
Ik vind het super dat we als klas mochten bidden voor haar.
Zelf heb ik nog nooit meegemaakt dat ik in een leslokaal voor een klasgenoot heb mogen bidden. Op onze school (Greformeerde Hogeschool) is er iedere donderdag middag een bidstond. Momenteel ga ik er niet heen omdat ik wekelijks vrij ben om op donderdag. Maar in de toekomst wil ik hier wel heen gaan!
 
Wie geloof heeft, krijgt alles waar hij in het gebed om vraagt Matteüs 21:22
Het is geweldig om te mogen bidden voor je klasgenoten, voor je docenten, voor je school. Wanneer er gelegenheid is om te bidden op je school, maak er dan gebruik van. Kom bij elkaar met christenen en bidt!

Hoe denk jij over een bidstond op school?

P.S.: Ter aanmoediging wil ik jullie uitdagen om op je school te informeren of er al een gebedsgroep bestaat op je school. Als er nog geen gebedsgroep bestaat kun je zelf een gebedsgroep opstarten op je eigen school. Je kunt hiervoor een gratis informatiepakket downloaden van www.Thecall.nl

Gods zegen,
Rob

Reacties

 1. Hey Rob
  Ik zou je op de hoogte houden. Ik heb drie meiden gevraagt of ze ervoor wouden bidden dat vonden ze een geweldig idee. Ik heb laatst met een van hun gesproken en het gevloek was echt heel erg op haar school. Ze heeft ervoor gebeden en vandaag op school heeft ze geen gevloek gehoord !! wat is dat toch geweldig dit is echt een begin ! Vervolgens belde een vriendin van me op, ik help haar met haar geloof. Ze vertelde me een droom en dat was precies hetzelfde van wat ik had gezien !! Ik zei meid je hebt me nu wel zo’n geweldig teken gegeven! Ik geloof dat God er echt mee bezig is !!
  Liefs Rosalie

 2. Hey Jarik,
  Nee ik zit niet in Buitenpost in de Christelijke gemeente maar ik ben wel eens in een Christelijke gemeente in Buitenpost geweest..Kun je een de naam noemen van die gemeente ? Ik zit in de Evangelise gemeente in Leeuwarden De Salvator kerk…
  Liefs Rosalie

 3. Hey Rosalie,

  Zit jij toevallig in een christengemeente in Buitenpost?

  Groeten, Jarik

 4. Hey rob
  Ik ben blij zon leuke reactie te horen weetje dat steund echt heel erg, en dat geeft me motivatie om door te gaan !!!
  Ik zit op het Lauwers college in Buitenpost.Ik zal je zeker op de hoogte houden! en jullie site is echt helemaal geweldig !!! Liefs Rosalie

 5. Heey Rosalie!

  Fantastisch stukje heb je geschreven!
  Super dat je zo’n beeld hebt gekregen, lijkt mij ook fantastisch; een school met allemaal biddende jongeren. Ik zal het tof vinden als je me op de hoogte kan houden. Op welke school zit je eigenlijk?

  Bedankt voor je reactie, Greetz Rob

 6. Hey Rob
  Dit stukje heeft mij echt bemoedigt. Afgelopen zondag kreeg ik een beeld en ik zag het volgende:Ik zag een school en in de aula waren groepjes leerlingen die met elkaar aan het bidden waren.Leerlingen die het moeilijk hadden zag je ook weer samen met andere leerlingen bidden…En overal kwam christelijke muziek weg,ik zag leerlingen een 1 keer knielen en huilen en God aanroepen het was duidelijk dat Gods Glorie over de scholen bekend werden gemaakt…Ik vond dit zo mooi ik liep naar mijn moeder toe en vertelde haar wat ik zag ze zei Rosalie dit kan werkelijkheid worden, als jij er maar in vertrouwd en God gelooft en er wat mee doet. Ik heb meteen een mail gestuurd naar drie vriendinnen van mij ik vroeg ze of ze met me wouden bidden en nu gaan we in een groep in de aula bidden we bouwen het op en hopen hier veel jongeren mee te helpen zodat ze gaan geloven in Jezus die voor ons aan het kruis stierf !!!

  Liefs Rosalie

 7. Hallo Rob,
  Ik vind het echt super voor je klasgenoot bidden met de hele klas!! Maar In de pratijk is het niet altijd even makkelijk vooral als je klasgenoten vloeken etc. Maar vind het wel super dat jullie dat gedaan hebben!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *