Ben jij een kerkganger of een discipel?

We zitten iedere zondag in de kerk, en veel christenen verwarmen alleen maar hun stoel in de kerk. Een leerling maakt aantekeningen en doet alles om op zijn leraar te lijken. Zijn wij wel toegewijd aan ónze “leraar”?

vol·ge·ling: persoon die iemands leiding volgt => leerling

Drijf jij in Jezus naam demonen uit? Spreek jij in tongen?(onbekende talen) Genees jij zieken door hen de handen op te leggen?

Wil jij Jezus volgen? Ben jij een volgeling van Hem?

Je neemt de ”grote opdracht ” serieus, maar ben je ook daadwerkelijk te herkennen aan de tekenen van een christen? Ik denk dat niet-christenen niet zo’n heel hoge pet van christenen hebben omdat we tegenwoordig in deze maatschappij bijna hetzelfde zijn als niet-christenen.

*Aanrader, zie de post van Mark; /blog/we-moeten-toch-anders-zijn-als-christen

Terwijl God duidelijk zegt in Zijn Woord dat christenen te herkennen zijn aan de volgende tekenen, demonen uitdrijven, zieken genezen etc. Tegenwoordig denken veel mensen bij “demonen uitdrijven”, dat is niet voor mij weggelegd. We bidden niet voor zieken omdat we denken dat de dominee dat veel beter kan doen.

God heeft ons een bovennatuurlijke kracht gegeven. We hebben het al in ons! We hebben de autoriteit!  Waarom doen we er niets mee? Wil jij werkelijk een volgeling van Jezus zijn? Ben jij werkelijk toegewijd aan Hem?

Neem een besluit om daadwerkelijk Jezus te volgen.

Maar doe dit niet zonder voorbereiding, bid en vast om je doelen te behalen. En stap vervolgens uit in je geloof.

Jezus vast en bad veertig dagen in de woestijn om zich voor te bereiden. Hij heerste in de woestijn een enorme geestelijke strijd, Jezus had veertig dagen nodig om die strijd te overwinnen. Pas na die veertig dagen was hij voldoende gesterkt om Zijn werk voort te zetten.

Wie zijn wij dan om te zeggen dat we zonder voorbereiding onze doelen wel kunnen behalen, dat we zonder bidden en vasten wel kunnen uitstappen in geloof?!

Nogmaals de vraag, ben je een kerkganger of ben je een discipel?

Gods zegen,  Groetjes Rob

Reacties

 1. Hi
  Iedereen praat over kerken, broeders en zusters en onze 10e geven dingen doen voor de kerk voor de mensen die komen Prediken gaat ook heel veel geld in om. Maar ik mis de wortels waarmee alles is ontstaan gewoon de harde waarheid van uit de Bijbel, Jezus kwam ook niet om vrede te brengen maar het Evangelie van zijn Vader, en ik denk ook dat wij dat als mensen moeten doen ons niet TE veel willen bijhoren bij een kerk of broeder of zuser schap. Maar willen horen bij Onze Vader de kerk zit zeker te weten in je zelf , en dat draag je uit naar mekander. Ik ga zelf al een tijd lang niet meer naar de Kerk want ik vindt het te veel binnenshuis en er is TE weinig buitenshuis gaande, het is natuurlijk mooi dat vele kerken vol zitten maar dat maakt het nog niet Godshuis God zegt immers dat hij naar de harten kijkt. Er zijn natuurlijk oprechte Predikers maar ja de rotte appels verpesten het.

 2. Hoi Rob,

  Laat ik mezelf liever een nederige en onwaardige dienaar van God noemen ipv mezelf te kwalificeren als kerkganger of discipel. Meer dan mijn best kan ik niet doen om Zijn koninkrijk hier op aarde te onderhouden met de talenten die Hij mij gegeven heeft.

  Dan wil ik zeggen dat ik niet alleen maar op zondag in de kerk kom, ik kom er dagelijks meermalen. En niet alleen om de bank warm te houden, maar om in kracht, sterkte, wijsheid, inzicht, ontzag, en bovenal in geloof te mogen groeien. De enigste vreemde taal waar ik vaardig in hoop te worden is de taal van Liefde, Jezus’ Liefde. En dat is een taal waar velen geen weet van hebben of willen hebben óf domweg niet verstaan. Dagelijks vraag ik Jezus of ik gebruikt kan worden als Zijn instrument om mensen helpen die taal der Liefde te leren spreken en verstaan door een voorbeeld en getuigenis van Zijn Liefde af te geven en daarmee de mensen te genezen van de blokkades voor de ontvankelijkheid van Zijn Liefde.

  Voorbeelden hierin worden gegeven door heiligen. Heilige priesters en kloosterlingen maar ook leken die in de loop van de geschiedenis hun stempel op de wereld hebben gedrukt en daarmee bronnen zijn geworden van om God’s Liefde te leren kennen. Een ding hebben deze mensen gemeen: de onvoorwaardelijke liefde voor God en zijn Schepping óók als deze liefde door de Schepping waar de liefde aan wordt gegeven, niet beantwoord wordt.

  Groetjes,
  Rudy Kinds

 3. Hoi Dieke,

  Geweldig dat ook jij Jezus wil volgen, maak je geen zorgen over de vraag wanneer je wel of niet een dicipel (leerling) ben, je geloofd in Hem, je hebt ja tegen Hem gezegd, lees deze tekst, daar gaat het allemaal om, er te zijn voor die ander, dat is Zijn opdracht, GOD lief te hebben boven alles en onze naaste als onszelf, daar hebben we allemaal een volle dagtaak aan dicipel of niet.

  “Heer, wanneer hebben wij u hongerig gezien of dorstig, als vreemdeling of naakt, ziek of in de gevangenis, en hebben wij niet voor u gezorgd?” [45] En hij zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie: alles wat jullie voor een van deze onaanzienlijken niet gedaan hebben, hebben jullie ook voor mij niet gedaan.” Matt. 25

  Hieruit blijkt dat wat we ook doen voor de ander, incl. het geven van een kopje suiker, we dat voor Jezus doen.

  Gr. en GOD’S zegen, Geert

 4. Hej, het is echt cool om dit te lezen. Ik ben nog een kind als het gaat om geloven. Ik geloof in Gods almacht maar ben er nog niet achter wat ik allemaal kan doen door Gods kracht. Afgelopen zondag tijdens de dienst erg bemoedigd. De spreker had het over dat jezus een nachtlang bad op de berg, toen zijn discipelen erbij haald een toen pas er op uit ging.
  Ook zoals Paulus zei dat hij jarenlang is voorbereid op het werk wat hij ging doen. Ik ben benieuwd wat GOd voor mij ‘in store’ heeft. Hij is nu bezig mij toe te rusten en mijn geloof te versterken zodat ik meer en meer aan zal kunnen. Jezus heeft ook ontmoeting met God nodig voor hij er op uit kan trekken! en hij is jaaaaaarenlang voorbereid op zijn werk. Pas op zijn 30e ging hij verkondigen.
  Toch wil ik ook kwijt dat mensen die niet de gave van genezing, spreken in tongen, of het demonen uitdrijven ook discipelen van God kunnen zijn. Puur door in Hem te geloven en hem uit te willen dragen in hun doen en laten. En dat kan al zijn door een kopje suiker aan de buurvrouw te lenen (ik bedoel: je kan het ook niet doen!)

  Be blessed
  Dieke

 5. Hallo Rob,

  Bedankt voor deze post!!!!
  Ik stoei al een hele tijd met deze tekst (al enkele jaren)ik geloof namelijk heel sterk dat Jezus(God)ook in onze tijd grote dingen wil doen altans voor ons grote dingen, voor Hem is het een fluitje van een cent, ik wordt er de laatste tijd heel vaak bij bepaald dat het nu! de tijd is. Misschien klinkt het hoogmoedig, maar een tijdje geleden droomde ik dat ik op een podium stond in het Gelredome tijdens een genezingsdienst waarbij vele mensen genezen werden, ik heb die droom bij de Heer gebracht en Hem gevraagd of Hij mij een en ander duidelijk wilde maken. Het wonderlijke is nu dat ik van diverse kanten bevestigingen krijg, afgelopen zondag kwam een oudere vrouw naar me toe die mij vroeg of ik de gave van genezing had, zij had dat zo doorgekregen, ik schrok daar wel van maar het zette mij ook weer aan het denken, dit geld ook nu bij het lezen van jouw verhaal.

  Ik wilde dit verhaal even kwijt omdat het me heel erg bezig houd.

  Groeten en God’s zegen,

  G.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *