Angstige momenten…

Vandaag werd ik met een heerlijk gevoel wakker. Een gevoel van; vannacht heb ik fantastisch geslapen. Er gaat hier een verhaal aan vooraf. Mijn vader is sinds twee dagen erg grieperig 39,5 graden koorts etc. Door de griep hield mijn vader mijn moeder ‘s nachts wakker.

De volgende avond werd ik door mijn moeder gevraagd of ik in de schuur wilde slapen zodat mijn moeder op mijn kamer kon slapen. Rond een uur of 1 ‘s nachts liep ik met mijn spulletjes naar de schuur.  Het maakte mij angstig dat ik voor het eerst alleen was in een groot huis met allemaal rare geluiden die je voorheen niet kende. Ik ervaarde deze nacht veel angstige momenten, en kon erg moeilijk in slaap komen. Ik moet je wel zeggen dat ik een fantastische stille tijd heb gehad. Nadat ik ieder kamertje had gezegend, en langzaam voorzichtig in bed was gekropen deed ik een poging om te slapen. Telkens wanneer ik angstige momenten kreeg bad ik weer tot God.

En vulde ik mijn angstige momenten door tijd met God door te brengen. Na ik eenen hoop strijd had gehad viel ik eindelijk in een vredige slaap. De volgende morgen ging mijn oudere broer weer terug naar Nijmegen. Mijn moeder kon nu op mijn broers kamer slapen en dit betekende dat er weer plek was op mijn eigen kamer. Maar ik besloot het anders te doen. Ik besloot in vol vertrouwen nog een nacht te slapen in de schuur. Dit keer kwam ik met veel meer rust in de schuur terwijl het tijdstip precies hetzelfde was. Ik dankte God voor de rust die hij mij gaf en hield mijn stille tijd. (stilletijd betekent voor mij persoonlijk; tijd voor God apart zetten d.m.v. bidden en lezen in de bijbel etc )

Nadat ik mijn stille tijd had afgerond viel ik vrijwel direct in een vredige slaap. Vanavond ga ik nogmaals in de schuur slapen ook al heb ik nu geen angsten meer. Ik dank God voor zijn goedheid, Hij gaf mij deze avonden de rust die ik nodig had om vredig te kunnen slapen. Hij nam mijn angsten weg die mij wakker hielden. Gebed heeft kracht, woorden hebben kracht. Vaak bid ik voor iets bijvoorbeeld voor bepaalde situaties. En dan denk ik er na die tijd helemaal niet meer over na. Vaak is het zo dat God gebeden verhoort maar dat we zelf die gebeden zijn vergeten. En hierdoor ook niet God de eer geven voor het verhoren van deze gebeden.

Ik vind het daarom belangrijk om mijn gebeden op te schrijven zodat ik God kan bedanken wanneer ik besef dat God mijn gebeden heeft verhoord.

Bid en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. Want een ieder die bid, ontvangt, die zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden. ( Mattheüs 7:7-9 )

Groetjes Rob

Like deze blog!


Reacties

  1. – het huis was dus de schuur. Wel positief dat de stille tijd zo goed was. Het is ook mijn ervaring dat God je van angst af kan helpen, zo was ik vroeger verschrikkelijk panisch voor de tandarts, maar dat is helemaal weg, met Gods hulp, dat wel, maar kaakchirurg etcetera, ik draai mijn hand er niet voor om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Echte levenshelden in beeld

In mijn werk in de psychiatrie komt het voor dat cliënten met suicidale gedachten zichzelf geregeld proberen van het leven te beroven....