Alles overgeven aan God (3)

Een kleine twee maanden geleden heb ik mijn laptop weggegeven aan mijn vriendin. Vanaf de basisschool heb ik een eigen computer en ben niet anders gewend. Al geregeld heb ik geprobeerd te minderen in mijn computer gebruik. Je zult er zeker een aantal posts van me over terugvinden op Gebedsbroeders.nl. Sommige dingen kunnen je opslokken en ontnemen je ware vrijheid. Niet dat het direct een verslaving is, maar het ontneemt sowieso je tijd.

Misschien ben jij ook iemand die de hele dag gekluisterd kan zitten achter je computer. Je herhaalt de hele dag een aantal sites die je graag bezoekt en uren razen aan je voorbij. Voor dat je het weet, kijk je op je klok aan het einde van de dag en besef je dat nauwelijks kunt vertellen wat je eigenlijk allemaal hebt gedaan achter je laptop al die tijd.

Ik merkte dat het tussen God en mij instond en dat ik mijn laptop op de eerste plaats zette. Ik ging er als het ware mee naar bed en werd er mee wakker. Tijdens mijn ontbijt, uit mijn werk, de avond, en nog even voor het slapen gaan. Het had simpelweg mijn prioriteit. Twee maanden geleden heb ik besloten om mijn meest dierbare bezit aan mijn vriendin te geven. Als een teken van overgave naar haar en naar God toe.

Een kleine twee weken geleden heb ik besloten om 3 weken afstand te doen van mijn X-box 360 en tv. Niet omdat het slecht is en je als christen het beter niet kunt hebben, maar juist omdat ik er niet goed genoeg mee om kan gaan. Ik blijf er gevoelig voor en wordt er door opgeslokt. Het rooft al mijn tijd.

Ik wil er helemaal voor gaan. Alles wat mij belemmerd om er voor de volle 100% voor te kunnen gaan zal wijken. Relaties zijn het waard om in te investeren. God is het waard om op de eerste plaats te staan. Ik heb ontzag voor Hem en wil niet langer laten leiden door mijn eigen wil. Staat Hij ook op jouw eerste plaats?

Leven door de Geest

13 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ 15 Maar wanneer u elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat u niet door elkaar wordt verslonden. 16 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. 17 Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt. Galaten 5:13-17

Maar maak jullie geen zorgen. Mijn vriendin zit niet de hele dag achter mijn laptop. Ze heeft de laptop twee maanden geleden bovenop haar kast gelegd. Daar ligt hij nog steeds en daar zal hij blijven liggen. Ik ga even een paar dagen op vakantie, maar vanaf dinsdag ben ik er weer.

Groetjes Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *