Alles overgeven aan God (2)

Vorige week vertelde ik over alles overgeven aan God. Een onderwerp wat nog steeds speelt in mijn gedachten. Ik merk opnieuw, dat wanneer ik Jezus met heel mijn leven wil volgen, ik waarlijk moet gaan kappen met bepaalde gedragingen en slechte gewoontes. Mijn computer stond de afgelopen week centraal. Dit is niet een nieuwe gedachte, maar een gedachtespinsel  die weer kwam boven dwarrelen nadat deze vier maanden was weggestopt.

Teleurstellend om te zien dat ik  na vier maanden nog in hetzelfde schuitje zit wat betreft mijn computer gebruik. Ik zit er geen uren meer achter, maar merk wel dat sommige dingen nog verslavend werken. Dagbladen bijvoorbeeld, dit geld voor mij persoonlijk. Dit wil niet zeggen dat dagbladen slecht zijn!

Ik wil een heilig en puur leven leiden. Dat is mijn grote verlangen. Wanneer ik merk dat bepaalde dingen een blokade gaan vormen tussen God en mij dan wil ik daar afstand van nemen. Het is makkelijk om het te negeren, dat zou de gemakkelijkste weg zijn. Als het aan onze eigen wil ligt, dan doen we waar we zelf zin hebben en wat ons het gemakkelijkst is.

Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. Romeinen 8:12-13

Misschien strijd jij ook al weken/maanden/jaren.. Wat een gevecht he?! Met vallen en opstaan vecht je geregeld voor je gevoel een hopeloze strijd. Maar God moedigt ons aan om deze strijd niet op te geven. Je strijd is niet hopeloos, Jezus  heeft de strijd  zelf al gestreden en overwonnen. Wij moeten wel kappen met onze zondige levensstijl en satan op zijn schouders tikken dat hij allang heeft verloren en geen recht van spreken heeft. Breek met jezelf, verlies je eigen leven, en ontvang leven en vrede.

Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. Wat onze eigen natuur wil brengt de dood, maar wat de Geest wil brengt leven en vrede. Onze eigen wil staat vijandig tegenover God, want hij onderwerpt zich niet aan zijn wet en is daar ook niet toe in staat. (Romeinen 8:5-7)

Ik probeer me te laten leiden door de Geest, en mijn eigen wil aan de kant te zetten. Zoals Victor ooit zo mooi schreef in de post; Geestelijke zelfmoord. Vreselijk moeilijk om alles over te geven aan God en mijn oude mens af te leggen. Maar wel de moeite waard!

Ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden.' Marcus 8:2

Strijd de strijd die je moet strijden en wees daarbij vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, Go For it!

Succe, Rob

Reacties

 1. Hey,

  Ik merkte vanochtend in de dienst heel erg die strijd tussen mijzelf en volledige overgave aan God. God klopte heftig op de deur van mijn hart en ik wilde hem ook graag binnen laten, maar iets in me hield me toch bij mezelf. Ik wil graag mijn hele leven in de handen van God leggen, en mijzelf zien zoals God mij ziet en de dingen doen die Hij voor mij van plan is. Ik vond het daarom mooi dat je in het vorige stukje schreef dat overgave aan God ook een proces is, want ik heb al vaker mijn leven gegeven aan Jezus, zo ben ik ook tot geloof gekomen. Maar ik denk dat God daarin steeds verder gaat. Wat daarover gaat in de bijbel is denk ik dit vers: ” Over uw gemeenschap aan het Evangelie, van de eerste dag af tot nu toe, vertrouwende dat Hij , Die in u een goed werk begonnen heeft, dat voleindigen zal tot op den dag van Jezus Christus”. Filippensen 1 : 5, 6
  Ik hoop daarom ook dat de Heilige Geest in mij blijft werken en telkens weer mij confronteert met dingen die ik voorheen niet op wilde geven aan God, zodat ik echt veranderd kan worden door Hem en zo tot het doel van mijn schepping kan komen.

 2. Satan ziet ook wanneer iemand zich zelf wil geven aan God en zal daar altijd op in gaan spelen vooral met je gedachten.
  Maar geef nooit toe roep Jezus altijd aan blijf dichtbij hem waar een wil is is een weg dus je kan het zeker wel. Ik vindt het prachtig Jesse dat je met zoveel overgave er voor wil gaan mag het voor altijd zo zijn. Jezus is altijd met je.

 3. Heey, dit is echt bijzonder.

  Ik gebruik dit meteen als een getuigenis.
  Ik was even aan het lezen he, mooie tekst hoor.
  En had net te kampen in deze dagen met zwaare strijd met satan, problemen, maar ik heb op een goede manier gereageerd.
  En ik las een paar zinnen, en ik zag mezelf in een beeld, met satan aan het strijden en satan was in een gedaante van een mens, hij was ontwapend(hij had geen zwaard meer)
  hij ging op de knieen en ik sloeg zn hoofd er af.
  Dit voelde echt als verlossing en overwinning.
  Er zat zoveel kracht van God op het beeld, dat ik er van begon te lachen.
  Wat een overwinning halleluja!
  Dank U Jezus.

 4. Hallo Rob,

  Het doet me goed om dit te lezen.
  Momenteel zit ik ook met een strijd.. Strijd met mijn eigen ik. Soms heb ik het gevoel dat ik het maar moet opgeven, maar ik heb ik de liefde van God al gevoeld en dat zou ik nooit meer willen missen. Het is soms moeilijk om tegen je wil te vechten voorral als je dat altijd al gedaan hebt. Maar nu heb ik en wil ik mezelf aan de Heer geven, maar het lijkt alsof de strijd steeds zwaarder wordt. Ik geloof aan de Heer en ik weet dat hij dit gevoel bij mij weg zal halen en daar vertrouw ik op!

  God bless you.

 5. He Jenny, Jaahs het zijn die kleine dingen (voor je gevoel) Natuurlijk blijft het oude roepen, het botst frontaal met de Geest.

  Romeinen 8:7 verklaart het gegeven: Onze eigen wil staat recht tegen over de wil van de Geest.

  “En gelukkig maar dat wij het niet zelf hoeven doen” Nou, laten wij het mogelijke doen, en God vragen het onmogelijke te doen en ons te snoeien. Laten we iig God er volledig in betrekken. Als we alles aan Hem overgeven, dan zal Hij voor ons zorgen.

  Fijne dag nog 🙂

 6. Hallo Rob!

  het lijkt echt alsof we met hetzelfde bezig zijn. Ik leef ook in die strijd van…wat brengt me van God weg…wat doe ik allemaal terwijl ik me op God moet richten (idd achter computer blijven zitten, met vriendinnen afspreken zodat geen tijd meer hebt voor God) allemaal moeilijke dingen! Sterven aan jezelf. Ik wil het wel! Mijn nieuwe Geest wilt het heel graag. Maar het oude blijft roepen. En toch mag ik weten, dat God zal overwinnen in mij. Het goede werk wat Hij in ons begonnen is zal Hij ook voltooien! Daar mogen we op vertrouwen. En gelukkig maar dat wij het niet zelf hoeven doen…want dan zou het niks worden 😉 Amen?! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *