Afgeleid door…

Mijn naam is Matthias, 28 jaar, ik woon in Apeldoorn en heb mijn leven bijna drie jaar geleden helemaal aan Jezus gegeven en mijn wens is dat het steeds meer van Hem gaat worden.

Er zijn zo van die periodes dat ik me afvraag: wat heeft God nou aan mij? Dat zijn misschien wel regelrechte aanvallen van de duivel op mijn verstand. Maar ik heb er dan soms ook geen zin in om ervoor te vechten. En dan ga ik maar iets doen als afleiding, in plaats van God op te zoeken en te rusten bij Hem.

En dan iets schrijven over hoe geweldig het leven is met Jezus en welke bijzondere dingen je allemaal meemaakt met God. Ik denk dat ik bezig ben om te leren dat ik gewoon eerlijk mag zijn over hoe het echt is.

Een poosje geleden zat ik ook in een dergelijke periode dat ik uit mijn normale ritme was. Ik voelde mij verloren en misschien herken jij het ook wel? Overdag liep ik met God in de supermarkt en was ik superblij, maar over het algemeen had ik een hele week het gevoel ‘er net onder te zitten’. Het leek wel alsof er een “deksel” over mij heen was gezet.

Aan het eind van de week bekeek ik ‘s avonds laat de “One Thing Jerusalem conferentie” op God TV. Ik zag allemaal Joodse, Palestijnse en jongeren van andere nationaliteiten God aanbidden, hun leven opnieuw of voor het eerst overgeven en elkaar vergeven. Het was net alsof ik er zelf bij was. Ik bleef kijken tot diep in de nacht.

Het was niet zomaar even een ‘boost’ die ik kreeg die je kent van conferenties en diensten, maar het was alsof het geestelijke “deksel” van mij gehaald werd. Ik wil je daarom aanmoedigen om God te blijven zoeken en je niet af te laten leiden, ook niet door je gevoel. Laat God altijd je eerste liefde en hulp zijn! Hij blijft dezelfde en verandert nooit.

Welke dingen houden jou van God af? Laat jij je (af)leiden door gevoel?

Groeten Matthias

P.S: (De genoemde conferentie wordt, naast andere goede conferenties, ook deze zomer nog af en toe herhaald. Er zijn verschillende programma’s op God TV te vinden voor Amerika, Europa, enzovoort. Kijk op deze link us.god.tv voor de uitzendschema’s. De doelstelling van de zender is om “Gods aanwezigheid over de hele wereld in de huiskamer te brengen”. 

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs

    Een tiende van mijn tijd

    Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn...