Worden wij vervolgd?

Ruim een week geleden was het de zondag van de Vervolgende Kerk. Zodoende was er een spreker van Open Doors uitgenodigd en deze vertelde over de vervolgde kerk over heel de wereld. Ook deze keer raakte mij het kaartje met landen waar christenvervolging is. Dit kaartje is triest gekleurd. Op deze momenten realiseer ik mij dat ik het een voorrecht vindt om zonder problemen iets te kunnen zeggen of schreeuwen over de liefde van Jezus.

De voorganger vertelde over de ontmoetingen die hij had gehad met vervolgde christenen. Deze christenen roepen de mensen in het westen op om hen te bemoedigen en voor hen te bidden. Persoonlijk denk ik dat dit een belangrijke taak is voor ons in dit vrije land. Bidden en bemoedigen, gebed is daarbij erg belangrijk want wij kunnen bergen verzetten in een land waar vervolging plaats vindt.

Het voorrecht wat wij hier hebben om vrij van vervolging te zijn, heeft ook een keerzijde. Ik denk namelijk dat dit er voor zorgt dat wij geen keuzes hoeven te maken en daarmee een grijs onopvallend leven te kunnen leiden. Ook hiermee wint de satan terrein. In een vervolgd land is het moeilijk om over Jezus te horen en als iemand het hoort en Jezus aanneemt, is de prijs groot. En in de niet-vervolgde wereld verloopt het leven zo dat het licht van Jezus niet verspreid wordt. Ik weet niet waardoor dat komt. Misschien leven wij in een te grote vrijheid? Zien wij de noodzaak niet om van Jezus te vertellen?

De voorganger vertelde een verhaal van een voorganger in een vervolgd land. Hij was in zekere zin blij met de vervolging, want in zijn vervolging zag hij welke wonderen God deed, de wonderen waar zijn leven afhankelijk van was. Hij zag de hemelse legers zoals Elisa en zijn knecht die zagen. Ik citeer uit de Bijbel: “De dienaar van de man Gods stond heel vroeg op en ging naar buiten, en zie, een leger met paarden en strijdwagens omringde de stad. Toen zei zijn knecht tegen hem: Ach, mijn heer! Wat moeten wij doen? Hij zei: Wees niet bevreesd, want die bij ons zijn, zijn méér dan die bij hen zijn. En Elisa bad en zei: HEERE, open toch zijn ogen, zodat hij ziet. En de HEERE opende de ogen van de knecht, zodat hij zag; en zie, de berg was vol paarden en strijdwagens van vuur rondom Elisa” (2 Koningen 6 vers 15-17). Deze voorganger weet dat Hij beschermd wordt en mocht hij komen te overlijden, dan weet hij dat hij mag binnengaan in de hemel.

Gods zegen!

Adriaan

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *