“Underground prayer-event Shockwave”

Yüksel werd vervolgd om haar geloof Yüksel (24), een Turks meisje uit Overijssel, werd vijf jaar geleden christen. Yüksel groeide op in een Turks gezin. Haar oudere broer was christen geworden en de familie wilde niets meer met hem te maken hebben. Yüksel leerde thuis over de islam.

Kerk
Door een vrouwelijke collega op haar stage werd ze steeds met het christelijke geloof geconfronteerd. Ze wilde daar in eerste instantie niets van weten, maar ze was wel nieuwsgierig. Op een dag kocht Yüksel een Bijbel en begon er in te lezen. Omdat ze zich begon te verbazen over Gods schepping, ging ze op een dag ook naar de kerk. Dat veranderde haar leven: “Ik begon te huilen vanaf het moment dat ik binnenkwam. Het kwam niet door de mensen, de muziek of iets anders. Ik wist alleen: ‘God is hier’.”

Geheim
Drie maanden lang kon Yüksel geheim houden dat ze christen was. Maar toen haar ouders erachter kwamen, probeerden ze haar te dwingen de islamitische geloofsbelijdenis op te zeggen. Yüksel werd geslagen en bedreigd. De familie wilde dat ze koranschool in Turkije zou gaan doen. Bij haar kerk werden ruiten ingegooid en haar voorganger werd onder druk gezet. Maar gelukkig waren de christenen heel aardig voor haar.

Dienen
Yüksel moest vluchten voor haar familie. Ze besloot DTS (discipelschap trainingsschool) te gaan doen. Ze werd aangesproken door de dienende houding van Jezus en besloot voor een half jaar terug te gaan naar haar ouders om te dienen. Daardoor heeft ze veel respect en liefde gewonnen. Ze heeft ook mensen kunnen vergeven. “Ze zagen dat ik nog gewoon Yüksel was en dat ik ook nog steeds Turkse ben. Maar ik ben ook gelukkig met God. Hij is overal.”

Vervolging
Het verhaal van Yüksel lijkt uniek, maar is dat niet. Veel jonge christenen wereldwijd worden dagelijks onder druk gezet, vervolgd of gevangen gezet om hun geloof. Dat gebeurt zowel in moslimlanden als daarbuiten. Jongeren in China bijvoorbeeld kunnen alleen in het geheim samen komen. En in Eritrea zitten meer dan 2000 christenen onschuldig gevangen in zeecontainers. De meeste van hen zijn onder de twintig. Deze jongeren hebben hulp nodig. Underground staat voor hen op!

Shockwave
Kom op zaterdagavond 1 maart naar het Underground prayer-event Shockwave in de WRZV-hallen in Zwolle. Hier zul je meer horen over Chinese jongeren uit de Vervolgde Kerk en samen met duizenden wereldwijd voor hen bidden. Natuurlijk is er ook goede worship met Hemelhoog én Rachel Haverkamp van Soul Survivor! Verder werken mee: Frank van der Velde van de EO Jongerendag, Anne van der Bijl van Open Doors, Hans Leeflang van DTS/YWAM en Theo van den Heuvel van Atletes in Action. De avond wordt gehost door de coördinator van Underground, Sven Leeuwestein, die je misschien nog kent van Soul Survivor seminars of the Noise evangelisatie acties.

Al deze mensen geven hun tijd om de Vervolgde Kerk te steunen. Ben jij ook bereid om te investeren in deze broers en zussen?

Tip: Kom met je hele jeugdgroep naar dit gratis prayer-event! Kijk op odshockwave en bestel direct gratis kaarten.

Underground brengt vervolging in jouw wereld.

Reacties

  1. wat zijn jullie zielig dat jullie geloven in een sprookje en daar dan ook je tijd aan verdoet. de enige reden waarom jullie in ”god” geloven is omdat jullie iets niet kunnen verklaren.

  2. Gaaf Rob dat je hier aandacht voor vraagt.. ik kom ook! adios

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *