Vervolging, een adembenemend paradijs

De afgelopen week ben ik begonnen de Bergrede in Matteüs 5-7 te bestuderen, telkens wanneer ik het intensief aan het uitpluizen ben heb ik het gevoel dat ik tussen al die mensen inzit, dat ik deel ben van de grote groep mensen die aan het luisteren was naar de toespraak die Jezus gaf.

Gelukkig wie vanwege de gerechtigheid vervolgd worden, want voor hen is het koninkrijk van de hemel. Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. Verheug je en juich, want je zult rijkelijk worden beloond in de hemel; zo immers vervolgden ze vóór jullie de profeten. Matteüs 5:10-12

Probeer het je eens voor te stellen. Misschien herinner je een relaxed kamp van de kerk of een ander speciaal moment. Na zo’n bijzondere tijd ben je vaak een periode zo vol van Hem, dat iedereen wel kan denken/zeggen dat je nu misschien een beetje doordraait in je christelijk geloof. Jou maakt het op dat moment niets uit wat anderen denken/zeggen, jij weet wel beter en blijft voor de volle 100% voor Hem gaan, je blijft dicht bij God.

God zal ons door al alle ellende die ons te wachten staat leiden, blijf op Hem vertrouwen, blijf dicht bij Hem. Verheug je en juich, want weet dat het niet lang meer zal duren..

‘Dat alles is het begin van de weeën. Dan zal men jullie onderdrukken en doden, en jullie zullen door alle volken worden gehaat omwille van mijn naam. Velen zullen dan ten val komen, ze zullen elkaar verraden en elkaar haten. Matteüs 24:8-10

Het lijkt mij een vreselijke periode. Honderden mensen die jou uitschelden, haten, vervolgen en van allerlei ellende beschuldigen. Maar als deze tijd eindelijk achter de rug is, dan mogen we genieten van een hemelse prijs; het eeuwige leven. Het lijkt me een adembenemend paradijs.

En als die tijd niet verkort zou worden, dan zou geen enkel mens worden gered; maar omwille van de uitverkorenen zal die tijd worden verkort Matteüs 24:22

Verheug jij je op de terugkomst van Jezus of zou je eerst nog willen trouwen, werken, kinderen krijgen/zien opgroeien etc. ?

Kom maar op met jullie reacties!
Het is een kleine moeite en we waarderen het enorm!

Groeten,
Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. He Anoniem,

  Ja, God aanbidden 24 uur per dag, opmerkelijke gedachte eigenlijk hé?

  ‘..ze zijn dan als engelen in de hemel.’ Matteus 22:30b

  Maar het lijkt me ook wel een heel mooie gedachte.. Gaaf.
  Thanks voor je aanvulling, anoniem.

  Zegen en alvast een fijn weekend toegewenst!

  Rob

 2. Hallo,

  ik denk dat als we eenmaal in de hemel zijn dat alles zal draaien om God aanbidden. Ik geloof dat relaties zoals we die nu kennen met andere mensen, niet meer zo zullen zijn. Ik denk dat we allemaal een zullen zijn in Hem, en dat we elkaars warmte niet meer nodig hebben. Ik denk dat we allemaal broers en zussen van elkaar zijn, niets meer niets minder. Maar ach waar maken we ons druk om, uiteindelijk zijn we daarvoor geschapen, dus het zal niet tegenvallen.

  groetjes!

 3. He mr president,

  Thanks voor je reacties
  Na de opstanding trouwen de mensen niet meer en worden ze niet meer uitgehuwlijkt. Nee, de mensen zijn dan als engelen in de hemel.

  Lees maar eens Matteüs 22:23-33

  Sorry voor de late reactie.
  Greetz Rob

 4. heb geen id eigenlijk..Ik vraag het God vanavond even;)

 5. Als Jezus terug komt, komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, alles zal beter zijn. Ik denk dat je daar dan wel kan trouwen, leven, werken etc. dat was in het begin toch ook de bedoeling?

  In het begin waren Adam en Eva voor elkaar gemaakt dus neem ik aan dat ze getrouwd waren enzo ;)! Hier begint het leven, zo had God het bedoelt(neem ik aan). Dus ik denk dat het ook de bedoeling wordt voor de nieuwe wereld, gewoon leven maar alles is dan beter, toch?

  Natuurlijk wil ik nog trouwen, werken, leven enzo, maar als het in de hemel kan, is het altijd beter, toch? Ik weet niet, wat stellen jullie je voor bij de hemel? Corrigeer me maar, want zoveel weet ik er niet van! Thx,

  Liefs, SuuS

 6. Zou je in de hemel ook trouwen of zijn we dan met Jezus getrouwd.

  Kent iemand daar een bijbel tekst over?

 7. Vorig jaar ben ik met een vriend meegeweest die in Albanie lessen over de bergrede gaf. Dat waren 5 dagen intensief zoveel mogelijk leren over de bergrede. Het is echt heel bijzonder wat daar allemaal in staat. Heb er heel veel van geleerd.

  Als Jezus vandaag zou terugkomen zou ik denk ik gewoon heel blij zijn! Ik heb wel wensen voor de toekomst, maar waarom zou je denken dat die dingen in de hemel niet kunnen?
  Een nieuw lichaam krijgen lijkt me sowieso heerlijk. Eindelijk geen last meer van dat vervelende been!

  Ben wel benieuwd hoe anderen hier tegen aan kijken?

  Groet,
  Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Worden wij vervolgd?

Ruim een week geleden was het de zondag van de Vervolgende Kerk. Zodoende was er een spreker van Open Doors uitgenodigd en...

De vervolgde christenen…

Laatst zag ik een filmpje van Opendoors waarin een pastor in Inda werd opgezocht in zijn eigen kerkje en werd mishandeld met...