Wie ben ik?

‘Er werd aan mij gevraagd of ik een gastlog wilde schrijven voor gebedsbroeders. Al snel werd mij duidelijk dat ik echt ervoor zou gaan zitten om wat te schrijven. Na een log te hebben geschreven en die gemaild te hebben was ik nog niet tevreden. Ik had vanuit mezelf een log geschreven terwijl mijn eigen weblog en logs altijd geinspireerd zijn door mijn Hemelse Pappa. Het zat me niet lekker. ‘

Terwijl ik ’s avonds er nog eens overna dacht wat er die dag was voorgevallen kwam in mij een oud nummer naar boven:  ‘Wie zijn wij’ – Ralph van Manen
Het zette me stil bij het feit dat we vaak maskers dragen om wie we werkelijk zijn. Misschien durven we wel niet uit te komen voor ons christen zijn. Wie ben je dan als de avond valt, het licht uitgaat en de mensen zijn verdwenen?

Wie ben ik? Ik dacht dat ik wel even vanuit mezelf een blog kon schrijven. Ik wilde voldoen aan het feit dat ik goede blogs schrijf. En dan, dan trap je in de valkuil van trots. Wie ben ik? Wie ben ik als de avond valt, en het licht uitgaat en alle mensen verdwijnen? Ben ik dan nog wel degene die men kent? Moet ik voldoen aan het beeld dat van mij verwacht wordt, of mag ik uitkomen voor het feit dat God het wederom door mij heeft gedaan?

Vanaf 2006 kwam er een verandering in mijn schrijven op mijn eigen blog. Ik merkte dat het broodje dagelijkse aap verhaaltje niet zoveel met me deed, en dat ik dieper wilde. God was de bron van inspiratie om elke keer weer een nieuwe log te kunnen schrijven. Zonder Hem zou het een pietjepraat verhaal worden.

Ik moest die avond terug naar wie ik was, en waar mijn identiteit ligt. In God. Ik moest eerlijk naar mezelf kijken en beseffen dat hoe graag ik het ook zelf wilde doen, mijn woorden die op mijn log staan: Inspired by God werkelijk waar zijn. God gebruikt mij, en ik ben het zelf niet die het doet, maar God door mij heen.
Wie ben ik dan..

Mijn masker misschien wel af doen, kwetsbaar en klein worden en beseffen dat ik eigenlijk zonder God niets ben. En juist door deze situaties, ook al is het klein vormt God mij tot de persoon die Hij voor ogen heeft. God heeft me gaven en talenten gegeven die ik soms alleen maar kan gebruiken op het moment dat ik met Hem afstem. Als ik stil word en naar Hem luister.

Weet je, God heeft iedereen gaven en talenten gegeven, en bij sommige talenten en gaven hoef je niet echt naar Gods stem te luisteren en kan je ze gewoon gebruiken. Maar er zijn in je ook verborgen talenten en gaven die God heeft gegeven, waarvan Hij van jou vraagt dat je naar Hem gaat luisteren.

Bidt dat God jou de gaven en talenten openbaart,  en dat Hij je wil laten ontdekken waarbij je Hem nodig hebt. Met vallen en opstaan zul je jezelf traingen en steeds meer beseffen dat dát wat je van God hebt gekregen bijzonder is. Het is niet om jezelf te verhogen, maar juist om je klein te maken, en te beseffen hoe groot God is.

Wie ben ik, als ik God niet heb? Een persoon, leeg van binnen, die door een maatschappij hobbelt met misschien talenten en gaven die nog niet ontdekt zijn.

Wie ben ik, nu ik God wel heb? Een persoon, gevuld van binnen met prachtige gaven en talenten die tot uiting mogen komen dankzij het luisteren naar Gods stem.

1 Corinthiërs 12: 3 – 7
Daarom zeg ik u nadrukkelijk: niemand kan ooit door toedoen van de Geest van God zeggen: ‘Vervloekt is Jezus,’ en niemand kan ooit zeggen: ‘Jezus is de Heer,’ behalve door toedoen van de heilige Geest.

Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest; er zijn verschillende dienende taken, maar er is één Heer; er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is één God die ze allemaal en bij iedereen teweegbrengt. In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente.

Groetjes Els

Reacties

 1. ‘Het is zo mooi om te zien he? Dat God overal is en dat hij je overal mee helpt. God is ook voor mij het ALLERBELANGRIJKSTE!
  Ik vind dit mooi geschreven en laat hij jou zegenen.
  Zelf ben ik ook aan het schrijven en ik wil mij er steeds meer op toe leggen.
  God heeft mij deze gave gegeven omdat ik erom heb gevraagd.
  Ik zou zeggen, laten we met al onze gaven de wereld stukje bij beetje veranderen. Laten we de wereld op zijn festen SCHUDDEN, zodat er verandering plaats kan vinden. Laten we ons talenten en krachten bundellen om zo ook onze zwakke kanten te ontplooien, het vergt toewijding in alles wat we doen. Het vergt in de grootste mate, toewijding aan onze Vader. Onze HEER die hemel en aarde gemaakt heeft!
  Laten we met zijn allen, zo ook online onze krachten bundelen en diverse plaatsen een ontmoetingsplaats worden waarin we ook God’s woorden kunnen verspreiden?
  En als ik de vraag aan mijzelf stel?
  Wie ben ik?
  Om heel eerlijk te zijn weet ik dit niet eens, ik denk dat God is, en ik ben in Hem….
  ga vooral zo door!!!!

 2. Dat klopt inderdaad, inderdaad is niet iedere boodschap geschikt om online te zetten.
  al hoewel begin ik steeds meer mijn eigen mening te geven, en als mensen het dan niet aantsaat, ja oké dan moeten ze het maar niet lezen.
  mijn verleden is een goede graadmeter voor waarover ik schrijf.
  maar ja, tnx voor je reactie!
  jij gezegend!

 3. @ Jan,
  dqt herken ik zel. Het bezig zijn met God is niet zo´n probleem opzich, maar er echt voor gaan zitten is lastiger. Die leegte herken ik wel, maar het is niet erg vind ik zelf om ff een paar weken niet te schrijven. Komt vanzelf zel, en ook niet elk verhaal is geschikt voor blog ofzo.
  Zegen! Els

 4. Ja, dank je wel, jij ook veel zegen toegewenst in het schrijven.
  Zo nu en dan merk ik dat ik erg leeg ben, maar ja, dat komt door dat ik misschien niet altijd inspiratie heb.
  Toch vind ik het moeilijk om mij op God te laten inspireren met schrijven.
  Het toewijden vergt meer moeite dan het kost.
  Het is moeilijk om iedere dag met God bezig te zijn, het zal wel een stukje van tijd kosten…

 5. @ Jan, bedankt voor je reactie op mijn geschreven blog. Inderdaad soms is het goed om onze krachten te bundelen om zo ergens te komen. Als ik vanuit mijzelf ga schrijven wordt het een ander verhaal als dat ik schrijf geinspireerd door God. Jij ook veel zegen toegezenst in je schrijven!
  Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *