Vergeving vragen en ontvangen

Een aantal weken geleden ben ik met een klasgenoot naar een conferentie van TRIN geweest, TRIN staat voor: Touch Reach Impact Nations. De conferentie stond in het teken van bidden en vasten. We zaten een beetje met elkaar te kletsen en plotseling kwam er een jongen op mij afgelopen. Direct kwamen er allerlei herinneringen boven. Ik herinnerde mij dat ik het een jaar of drie geleden totaal niet met deze jongen kon vinden. Samen deden we vakantiewerk bij een schoenenfabriek.

Na het werken fietste ik op mijn racefiets naar huis en kwam ik deze jongen tegen onderweg. Ik gaf hem een klein duwtje en fietste verder. Nu drie jaar later zag ik hem weer voor het eerst na dat akkefietje en kwam alles weer boven. Hij gaf me een handdruk en zei; “na dat akkefietje was ik nog weken enorm kwaad en zat ik vol wrok en bitterheid. Ik wil je daarvoor om vergeving vragen.” Ik stond daar met mijn mond vol tanden en voelde een stroom van liefde door mij heen gaan. Ik vroeg hem ook direct om vergeving en gaf hem nog een stevige handdruk…

Stel, voor zover het in uw macht ligt, alles in het werk om met alle mensen in vrede te leven. Romeinen 12:18
Heb jij vroeger anderen gepest? Anderen in je kinderjaren geschopt of geslagen? Heb jij langdurig geroddeld over bepaalde personen uit je omgeving? etc. Ik heb een poosje terug aan God gevraagd wie ik zou moeten vergeven. De afgelopen tijd heb ik al een aantal mensen mogen vragen om vergeving en heb ik God om vergeving mogen vragen. Soms zit er een bepaalde wrok en bitterheid in anderen tegenover jou. Of bij jezelf waar je zelf niets vanaf wist. Zo had die jongen bij trin een enorme wrok naar mij toe.

De wet der liefde in Lucas 6:36t/m 37:
Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is. Oordeel niet, dan zal er niet over je geoordeeld worden. Veroordeel niet, dan zul je niet veroordeeld worden. Vergeef, dan zal je vergeven worden.

Heb jij wel eens iemand na een (langdurige) periode om vergeving gevraagd? Hoe ga jij om met vergeving vragen en ontvangen?

Fijn weekend,
Rob

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *