Uitstellen of in actie komen?

Mijn slaapkamer was al de hele week een enorme bende, het probleem was alleen dat het me nog niet was gelukt om de ‘wilsdaad’ te voltooien. Het lukt me niet om de stap te zetten om mijn slaapkamer daadwerkelijk op te ruimen. Het voornemen is er, het verlangen naar een opgeruimde kamer is er alleen de ‘wilskracht’ ontbreekt nog…

‘Rooob je kamer is al de hele week een zooitje, doe er eens wat aan!’
‘Ja mam, ik ga het zo doen…’

 

Gisteren zette ik de knop om, ik besloot in actie te komen. Ik ging enthousiast te werk om mijn slaapkamer weer keurig op orde te brengen. Na een klein half uurtje zag mijn kamer er weer mooi opgeruimd uit. Met een voldaan gevoel kroop ik weer achter mijn computer..

Ik had al een aantal dagen het verlangen om mijn kamer op te ruimen, maar telkens bleef ik het uitstellen. Misschien herken jij je wel in dit voorbeeld en bevind jij je in een soortgelijke situatie..

Soms zijn er momenten dat je diep van binnen graag iets wilt ondernemen. Je hebt een enorm verlangen en je bent verheugd naar het moment dat je het daadwerkelijk hebt ondernomen. Het enige wat je nog resteert, is dat je ‘even’ een knop moet omzetten.
Ga naar de mieren, luiaard,
kijk hoe ze werken en word wijs.
Hoewel er onder hen geen leider is,
geen aanvoerder, geen koning,
halen ze in de zomer voedsel binnen,
leggen ze in de oogsttijd een voorraad aan.

Hoe lang nog, luiaard, zul je blijven slapen,
wanneer kom je uit bed?
Nog even dan? Nog even slapen, nog een beetje rusten,
een ogenblik nog blijven liggen?

Spreuken 6:6-10

Blijf je uitstellen met het maken van keuzes? Of zet je vandaag de stap om in actie te komen?

Zegen,
Rob

Reacties

  1. Whaha, hoezo herkenbaar!

  2. Ik wil al 2 jaar naar de kerk en heb me net 5 minuten geleden ingeschreven bij een bijeenkomst en nu lees ik dit haha echt toevallig! het zal me helpen om door te zetten

  3. He Micheal! Wat gaaf dat jij je hebt ingeschreven bij een kerk! Wens je heel veel zegen bij het bezoeken van de kerkdiensten en hoop je nog eens terug te zien op Gebedsbroeders.nl

    Groetjes,
    Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *