Jouw doelstellingen voor komend jaar?!

Ten eerste wil ik jullie een fantastisch en gezegend 2008 toewensen! Als ik nu terugblik op het jaar 2007 dan is alles voor mijn gevoel enorm snel gegaan. Veel bijzondere, leerzame en relaxte dingen heb ik mogen ondernemen en ervaren maar ook veel dingen die ik graag anders had willen aanpakken, dingen waar ik minder tevreden over ben.

In onderstaande Bijbelteksten schrijft Johannes namens God telkens naar een engel, een soort beschermheilige van elke gemeente. (iedere gemeente had kennelijk haar eigen engel)

Word wakker, versterk uw laatste krachten: u bent op sterven na dood. Want ik merk dat uw gedrag tekortschiet in Gods ogen. 3 Herinner u dat u de boodschap hebt ontvangen en begrepen. Houd eraan vast en breek met het leven dat u nu leidt. Openbaringen 3:2-3

Misschien zijn er vlakken in het jaar 2007 geweest waar je minder trots op bent, waar je mee worstelt of waar jij je misschien zelfs voor schaamt (zelfbevrediging, rook/porno/ alcoholverslaving, identiteit etc.)

Breek met het leven dat u nu leidt en doe weer als vroeger. Openbaringen 2:5b

Een goed voornemen voor 2008 klinkt misschien iets wat afgezaagd, maar toch vind ik het een mooie gedachte. Ik gooi het alleen over een andere boeg. Geen voornemen maar een doelstelling.
Iets waar je koste wat het kost voor wilt gaan, en wat je mag gaan bereiken met vallen en opstaan.

Ik weet wat u doet, hoe u niet koud bent en niet warm. Was u maar koud of warm! Openbaringen 3:15

Ik wil jullie aanmoedigen om bij jezelf stil te staan. Wat zou jij graag willen veranderen? Twijfel niet langer, wees niet warm en niet koud maar maak een duidelijke keuze, een duidelijke doelstelling voor 2008

Zet u dus volledig in en breek met het leven dat u nu leidt. Openbaringen 3:19b

Wij weten nu, dat(God) alle dingen doet meewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepen zijn. (Romeinen 8:28)

Mijn doelstelling voor 2008 is om meer tijd met God door te brengen, meer te werken aan een hechte relatie met mijn Vader in de hemel. Hoe beter we Hem kennen hoe meer we van Hem zullen ontdekken.

En wat is jouw doelstelling voor het komend jaar?!

Zegen,
Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Al een oud toppic maar toch wil ik hier op reageren met het oog op het nieuwe jaar 2010.

  Ik wil dan gestopt zijn met roken,geen alcohol meer drinken,soberder gaan leven,meer geven aan de armen en zwakkeren minder zelf nemen.Geen relaties meer aangaan alleen maar op vriendschapelijke basis verder dus niet meer.En regelmatig weer naar de kerk gaan.

 2. Hoi Cindy, ik weet natuurlijk niet hoe diep je in al die hartstochten vast zit, maar mijn eigen ervaring is dat je niet alles tegelijk moet willen, want dan red je het niet. Drank is een hele heftige omdat die je oordelingsvermogen aantast. Ik heb op alcohol wel eens iemand mee naar huis genomen, waarvan ik de volgende morgen nuchter panisch was en dacht: wat heb ik gedaan, hoe kom ik hier weer uit, uit deze situatie. En autorijden. Zo dronken dat ik mijn hand op 1 oog moest doen omdat ik anders 2 witte strepen zag. O, als ik geen beschermengel gehad had, was ik al vele malen verongelukt. Ik heb wel eens vrijwillig mijn autosleutels op het politieburo afgegeven en gezegd: ik kom ze maandag wel weer halen als ik nuchter ben. Dank U Vader, dat U me altijd bent blijven beschermen. Nuchterheid is een zeer groot goed voor mensen die problemen hebben met alcohol en voor iedereen. Tegenwoordig ben ik 24 uur per etmaal nuchter en dat betekent ook dat ik 24 uur per etmaal beschikbaar ben. Dat roken, ach, dat beïnvloedt je denken niet. Het is wel ongezond en het is natuurlijk een tikkeltje eigenaardig om veel geld uit te geven om je gezondheid te mogen beschadigen, maar dat komt dan wel een keer. Ik doe dat ook niet meer, maar ik doe helemaal niks meer. Eerlijk gezegd heeft me dat wel bijna mijn hele leven gekost om af te komen van dingen, driften, slechte gewoontes, waar ik voor mijn 20e mee begonnen ben. Maar ga niet te hard, wil ik alleen maar zeggen. Pak één hartstocht (Gal. 5:24) aan, concentreer je daarop en roei hem uit met wortel en tak. Neem de tijd. En zoek hulp als je rondjes draait. Het heeft bij mij veel te lang geduurd voor ik de weg naar de AA vond. Dat scoorde. Alleen had ik het nooit gered. Maar eigenwijs hè? God verlos mij van de alcohol. Dat deed Hij door me naar de AA te brengen, toen ik eraan toe was. Lotgenotencontact, dus met ervaringsdeskundigen, is van wezenlijk belang bij dit soort dingen. Mijn kuisheid bv. probeer ik nu te stabiliseren door contacten met priesters en religieuzen. Zoek altijd hen die verder zijn dan jij, dat helpt enorm. Het maakt ook nederig en doet je beseffen dat je het gebed en het voorbeeld van anderen niet kunt missen. Je kunt je eraan optrekken en tegen jezelf zeggen: wat zij kunnen kan ik ook. Succes met alles en ben ervan overtuigd dat je de juiste richting te pakken hebt en dat God je hierin leidt. Bless u sister, Jan Paul

 3. Hallo iedereen,
  Ik vind het altijd mooi dat vele mensen, waaronder ik doelstellingen of voornemens hebben voor het komende jaar. Nog één maand en dan is het jaar 2009. Hoe kijken jullie terug op jullie gestelde doelstellingen/voornemen?

  Ik had twee doelstellingen, namelijk God op nummer één zetten door meer tijd en energie en jezelfd meer afhankelijk te stellen tegenover Hem en als tweede meer energie en tijd in vrienden/familie te steken. Ik moet je eerlijk vertellen dat, dat veel energie heeft gekost maar uiteindelijk veel heeft opgeleverd.
  Ook al was het niet altijd gemakkelijk!

 4. mijn doel voor dit jaar is om een nog diepere relatie met God te krijgen en me nog meer afhankelijk van Hem te stellen. Zodat de Geest steeds meer ruimte krijgt om Zijn wil te doen.
  Ik verwacht het van Hem die mij kracht geeft!
  bless, Maria

 5. Het is cliché geworden te zeggen dat je niet aan goede voornemens doet, dus doe ik er wel aan 😉 en dan op het gebied van:
  Mn P halen, rijbewijs halen, verder komen in mijn relatie met God, meer afrekenen met rom 7 en meer gaan staan in rom 8, het daarmee volgend jaar niet meer nodig hebben goede voornemens te nemen, etc…

  Ik wens iedereen iig een goed, gelukkig, gezellig en gezegend 2008!

  Zegen, Jarik

 6. Spreuken zegt: “Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting die hij gaat”. (16:9)

  We mogen zelf onze wegen uitzoeken, die we willen volgen. God zal de richting bepalen. We mogen zelf doelstellingen maken, God zal richting geven aan onze gemaakte doelstellingen.

  Zegen

 7. Mijn doelstelling/voornemen is dat ik dit jaar meer op God mag gaan vertrouwen. Ook om meer de rust op te zoeken, eerder “nee” te zeggen tegen afspraken die ik toch niet na kan komen.

  Dit jaar hoop ik samen met vrienden/familie God te zien werken in onze levens, en anderen bij God te mogen brengen. En natuurlijk:

  Veel lachen met vrienden:D

 8. – Gezond leven
  – Duidelijkheid over bepaalde relaties
  – Meer uit relaties halen (God, fam, vrienden)
  – M’n school halen
  – Met saar carren door Frankrijk en surfen! haha

 9. Heey Rob!
  Ik weet niet zo goed wat mijn doelstellingen zijn, maar ik weet dat ik het van God mag verwachten. Hij is degene van wie ik het leven heb gekregen en die een doel met mij voor ogen heeft.
  Ik kan natuurlijk wel zeggen wat ik graag zou willen. En dan zou ik zeggen dat ik verder in de muziekwereld wil. Maar nogmaals, ik weet niet wat God met mij voor ogen heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Ga jij je doel achter na?

Afgelopen zaterdag heb ik in Zwolle de 4 Engelse mijl hardgelopen. Door een vriend van mij was ik uitgedaagd om aan dit...

Oh, Oh mijn hart!

Het zou stom zijn om teveel energie en tijd in uiterlijke schoonheden te stoppen, toch?! Teveel is nooit goed. Smaken veranderen, gadgets...