“Elk probleem heeft een oplossing”

De herfstvakantie is aangebroken. Om 11:00 word ik wakker, ik draai me nog een keer om en vervolgens stap ik gaar uit mijn bed om 12:45. Ik strompel mijn bed uit en druk mijn computer aan. Vervolgens eet ik snel een bak cruesli en duik ik achter mijn vertrouwde computer. Rond 15:00 besluit ik dat ik genoeg heb gemsnt en gesurft op het internet. Even knuffelen met de pups van onze hond en vervolgens even een paar tv programma’s bekijken op uitzendingemist. Even later voor mijn gevoel hoor ik mijn moeder schreeuwen: “Rob! We gaan eten!”

De afgelopen dagen voelde ik mij doelloos, nutteloos. Je kent het waarschijnlijk wel, van die momenten dat je voor je gevoel van alles doet en op het eind van de dag erachter komt dat je helemaal niets heb uitgevreten. Ik studeer Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en had nog een hoop werk te verrichten voor mijn studie.

Elk probleem heeft een oplossing, als er geen oplossing is dan is het geen probleem maar een feit.

Woensdagavond voelde ik mij opnieuw doelloos. Zoals je al las in de vorige post heb ik samen met Victor nagedacht hoe we dit doelloze gevoel konden tegengaan.
Ik vind het belangrijk dat je iemand hebt of meerdere vrienden hebt bij wie je dit soort gevoelens kunt delen. Iemand die je weer overeind helpt wanneer je bent gevallen en niet meer weet hoe je moet opstaan.
De rode draad van Gebedsbroeders is ook de Bijbeltekst prediker 4 “Beter met zijn tweeën dan alleen”.
Vandaag kun je het hele Bijbelgedeelte beluisteren en of downloaden op onze website. (dit komt er nog op te staan)

Bekijk ook eens de post "gebedsbroederen".

Ik ben van de extreme veranderingen, keuzes en heb besloten mijn volledige dag in te plannen ( studie, vrijetijdsbesteding en eetmomenten)
De afgelopen twee dagen heb ik heel nauwkeurig het schema gevolgd en ben ik enorm opgeschoten met mijn studie. Ik bedoel hiermee te zeggen dat een oplossing soms in een klein hoekje ligt.

Wanneer heb jij je het laatst doelloos (nutteloos) gevoeld en door welke oplossing voelde jij je niet meer doelloos?

Groeten Rob

Reacties

 1. hey Rob
  Je hebt met deze post gelijk, ik heb dat ook wel eens en dan op het eind van de dag besef je pas dat je niks hebt gedaan.Ik wil en probeer daarin ook te veranderen maar dat valt niet altijd mee. echt een goede post om eens bij stil te staan. Liefs Rosalie

 2. De laatste keer dat ik mijzelf doeloos voelde was afgelopen dinsdag, ik verveelde me werkelijk (oké, bijna) dood, alhoewel ik nog zat werk te doen had was ik te lui om er aan te beginnen, dan zou ik namenlijk de rest van de dag er mee bezig zijn.

  Dit heb ik ALTIJD op de 2e dag van de vakantie, wanneer ik niks moet… ik had niks te moeten, 11 uur uit bed (maandag 11.59, nog net ’s octends) geen school, geen muziek les, geen drama oefenen, weg ouwe vertrouwde drukke leventje, 12 keer gebedsbroeders.nl opgezocht om te kijken of jullie eindelijk een update hadden 🙂 toen het er donderdag weer op begon te lijken een saaie dag te krijgen ben ik maar gaan opschrijven wat ik nog kom/moest doen voor aankomende maandag, weg probleem zat te dnoen dus, iets voeger me bed uit, ’s avonds nog wat folders van de kerk verspreiden, smiddags wat geld wisselen, ik heb me geen minuut verveeld .

  Je hebt gelijk, oplossingen liggen in een kleinen hoek..

  Robert

 3. Hoi Rob
  Mocht je, je weer een keer doelloos voelen, ik heb werk zat voor je en volgens mij zou je tuin waar jij ook bij woont, ook heel blij zijn als jij zo een doelloos moment gebruikt om bv bladeren te harken;)

 4. Hey Aa-landen
  Mijn tuin heeft 2 dennebomen die geen bladeen laten vallen, dus dat valt af, maar eh, wat schuift het om een slangs te komen in Aalanden?

  🙂

 5. Hé Rob,

  Ik heb ook zo’n periode gehad, waarbij ik bij mezelf geen structuur herkende.
  Oplossing is voor mij een rooster maken en hieraan houden!

  Alwin

 6. Hey Rob,

  Deze post komt net op ’t goede moment, zeg. Vandaag was ook weer een niks-doen-dag en er is nog veel te doen, dus na dit berichtje is het eens tijd om de pc uit te zetten en actief te worden. 🙂

  We worden ook zo makkelijk ‘geleefd’. Ik kan uren op YouTube filmpjes kijken of blogs lezen en uiteindelijk geeft die ‘entertainment’ industrie helemaal niks van waarde.

  Nou, adios!
  Groetjes, Anne

 7. Hoi Robert, Het schuift altijd bladeren en ook koffie/thee. Daarbij een goed gesprek is Aa-landen ook niet vies van. Maar doelloos helaas ik ken het nog niet.

 8. af en toe is ook lekker om gewoon lekker doelloos te zijn 😉

  voor heel even dan, een dagje, of een weekendje. en dan moet het werken enzo toch weer door gaan!

 9. Hee, bedankt voor al jullie reacties.
  Ik wilde toch nog even reageren op deze post en jullie gegeven reacties..
  Bedankt voor al jullie bemoedigingen en ideen. Afgelopen vakantie heb ik mogen ervaren dat het ook wel eens heerlijk is om van te voren met jezelf af te spreken. De hele vakantie ga ik heerlijk genieten en pas de laatste drie dagen ga ik beginnen met mijn studie.

  Op deze manier heb je tijdens je vakantie geen last meer van schuldgevoelens en kun je heerlijk genieten van je vakantie, zonder last te hebben van een doelloos gevoel.

  Ik hoop dat jullie ook een beetje hebben genoten van de kerstdagen en oud en nieuw.

  Zegen,
  Rob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *