Uit je dak gaan!!

Vanavond wordt er een vriendschappelijke voetbalwedstrijd gespeeld; Nederland – Denemarken. Velen straten zijn al weken geleden feestelijke versierd en ‘iedereen’ ziet uit naar het EK. Gaat het Nederland lukken om verder te komen dan vorig jaar? Met vrienden en familie thuis op de bank wordt er gezamenlijk naar voetbal gekeken. En bij een doelpunt voor Nederland, gaat iedereen uit zijn dak!

Genieten is belangrijk. We mogen blij worden van een goede pot voetbal. Ik vind het soieso belangrijk om dagelijks verheugd te zijn, gelukkig door een stel goede vrienden om je heen, gelukkig door een welgevallige studie, gelukkig door.. gelukkig door.. Misschien zijn het zaken waar jij je heel bewust van bent..

Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Filippenzen 4:4

En gaan we tegenwoordig nog geregeld uit ons dak voor God de Vader, Voor zijn zoon Jezus Christus die aan het kruis is gestorven om onze zonden te dragen?! Zijn we ons ervan bewust hoe verheugd we eigenlijk mogen zijn? Ik zelf denk niet iedere dag aan het grote offer wat Jezus voor mij heeft gedaan, dit zou ik eigenlijk wel willen doen, want weetje; Als ik stilsta bij dat grote offer; dat Jezus zijn leven heeft gegeven voor mij, zodat ik in vrijheid mag leven omdat de zonde die ik geregeld bega niet meer telt, dan kan ik alleen maar verheugd zijn en uit mijn dak gaan voor God!

Zo prijst ook David de mens gelukkig die door God rechtvaardig wordt verklaard zonder dat hij enige verdienste heeft: ‘Gelukkig is de mens wiens onrecht is vergeven, wiens zonden zijn bedekt; gelukkig is de mens wiens zonden de Heer niet telt.’ Romeinen 4:7-8

Uit je dak gaan voor God, hoe denk jij erover?

Greetz Rob

Reacties

 1. Wat dacht je er van als je naar de kerk gaat.
  Ik kan daar absoluut niet stil en chagerijnig op een stoel zitten. Je moet De Heer danken in alles wat je doet, niet alleen dingen waarin je Hem echt ziet bewegen. maar ook in de dagelijkse dingen. Dit betekent dat je helemaal gaat flippen als je bedenkt dat alles om je heen bedekt zijn met God’s vinger afdrukken, is het niet geweldig?

  Robert

 2. Wit Gettho??

  Laatst zat ik met wat lui in een wijkcentrum in Zwolle, samen met allochtonen en autochtonen hebben we lopen juichen voor elk doelpunt van Oranje.

  Kijk op festivals. Is het allemaal wit?

 3. Hoe komt het dat dit zo’n wit getto is en vieren jullie weleens feest met andersdenkenden; bv humanisten, moslims of franse Katholieken of Surinamers; hindu’s of boedisten of aanhangers van het shinto geloof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *