Passie voor God

Ik ben Julian en ben 21 jaar. Op dit moment ben ik hard aan het sparen voor een huwelijk met mijn geliefde Elsa. Mijn taak in de gemeente (VEZwolle) is muziek en zangleiding binnen de tieners, jeugd en jong volwassenen.

Passie
Ik weet het wanneer de passie in mij voor God omhoog borrelt. Mijn hart gaat sneller kloppen, ik word een beetje zenuwachtig en in mijn hoofd speelt zich een chaos af van hoe en wat ik precies ermee moet gaan doen. Dit gebeurt vaak tijdens bidden, muziek luisteren, Bijbel lezen of het over God hebben met vrienden.

Dit laatste is afgelopen maand gebeurd. Al enige tijd merk ik dat mijn hart weer veel sneller gaat kloppen voor God.

Nadat ik samen met iemand naar de jeugd was geweest om de muziekband te steunen in gebed en gewoon goede gesprekken met mensen te hebben, ging ik samen met diegene bij een andere vriend wat drinken omdat we elkaar lang niet meer hadden gezien. Op een gegeven moment hadden we het over ’Christelijk Nederland’ wat mij heel erg aansprak.

Waar wij van bewust werden is dat de christenen in Nederland best tam zijn geworden (en ikzelf ben dat ook vaak). We hebben ons leven met God, vermengd met de wereld. Dat kun je zien in heel veel dingen zoals waar we op tv of Internet naar kijken. Veel dingen zijn niet goed maar zien we vaak door de vingers, omdat we anders niet eens meer een film kunnen kijken. We praten mee over de raarste dingen, we roddelen en slaan vaak gemakkelijk vuil taalgebruik uit.
Aan de andere kant zijn er zoveel mooie dingen aan de gang in Nederland. We hebben sinds een tijdje een zeer christelijk kabinet bij elkaar gekozen, wat ook iets zegt over de Nederlandse bevolking. Ook kom ik steeds meer mensen tegen die dingen gaan ondernemen zoals gebedsgroepen en dergelijke.

Toen ik hier over nadacht, wilde ik zo graag het verschil maken door opnieuw 100% voor God te gaan. Hierdoor kwam ik bij de vraag: Hoe breng ik mijn passie voor God over op andere mensen? Wat ik voor mezelf heb ontdekt is dat het bij mezelf begint. Of beter gezegd begint het vaak bij God die een verlangen in je hart legt.

Mijn verlangens die ik heb, moest ik zelf gaan uitvoeren. Zo heb ik laatst met een groep vrienden een weekend van vasten en bidden gehad. Dit had wat voorbereiding nodig, maar dan zie je later wel dat het wat met iedereen doet. In ieder geval bracht het een éénheid en vrijmoedigheid onder ons. Hierdoor ontstaat er ook steeds meer fijngevoeligheid omdat we elkaar steeds beter leren kennen.

Hiernaast ben ik de afgelopen maanden bezig te starten met onze eigen worshipband ‘Ambiance Unknown’. Hierin willen wij alle eer aan God geven en nieuwe dimensies van God meemaken d.m.v. krachtige muziek en aanbidding. We willen jongeren mee krijgen in aanbidding voor God en duidelijk maken dat we samen als éénheid Hem moeten aanroepen. Waarvoor wij staan:

Een 100% leven met de God die ons alles heeft gegeven!!!

Like deze blog!


Reacties

 1. Ga zo door jonge man de jongeren hebben God nodig en christelijke jongeren kunnen goed hun bijdrage daaraan leveren.ik zezgen je in Jezus naam dat je nederig blijf om God’s zegen niet te blokeren. grt. Inez

 2. Beste Julian,

  Het is al een tijdje geleden dat je deze blog hebt geschreven, en ik vroeg me af of je ondertussen bent getrouwd.

  Ik ben zelf een stukje ouder als jij, maar ik ben ervan overtuigd dat jouw generatie op dit moment geroepen wordt om zich toe te wijden aan God, omdat Hij door jullie heen de wereld wil vernieuwen, en nog een keer een grote oogst wil binnen halen voordat Jezus terugkomt.

  God zal Zijn verlangen in hart leggen en Hij hoopt dat jij dan zult zeggen “spreek Heer, Uw dienaar luisterd”.

  Groetjes en Gods zegen toegewenst,
  Kees

 3. nog een getuigenis, niet zo vers meer. Ik was laatst aan het autorijden met mijn vriendin, terug van de appie. De Heer zei: strek je hand uit over het dashboard en zalf de auto in de naam van Jezus. Terwijl ik dat zei, werd mijn vriendin zich bewust van een auto die van rechts kwam, zij reed, die had ze niet gezien. Dhr. achter het stuur was nogal opgefokt en aggressief, druk gebarend. Omdat ik de zegen al had uitgesproken gingen we naar huis. En bleven we in de rust.

 4. Mooi stukje Juul. God doet mooie dingen in je! Veel zegen en we spreken elkaar er nog over! 😉
  Greetz Mattie!

 5. Gods zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Prijs God in al je nood

Afgelopen tijd las ik een Psalm van David. In deze Psalm prijst David God en vertelt hij over God. Deze week wil...

My Soul Must Sing

Hallo, mijn naam is Anja en ik studeer sinds kort fagot aan het conservatorium van het verschrikkelijk noordelijke Groningen (zoek op youtube...

Uit je dak gaan!!

Vanavond wordt er een vriendschappelijke voetbalwedstrijd gespeeld; Nederland – Denemarken. Velen straten zijn al weken geleden feestelijke versierd en ‘iedereen’ ziet uit...