Man and Woman Sitting on Bench in Woods

Partnerkeuze & het Internet

Ik heb vier weken een relatie gehad met een erg leuk meisje uit Meppel. Ik leerde haar kennen via christianmatch, een ontmoetingsplek voor christenen. Er zaten ons toch wat dingen dwars, na een goed gesprek te hebben gehad, hebben we besloten onze relatie even stop te zetten.

Kunnen christenen de “ware” wel vinden op het Internet?

Tegenwoordig komen er steeds meer christelijke datingsites, denk aan populaire sites als FunkyFish en Christianmatch. Als je alle reacties leest van christenen die hun ware hebben gevonden, klinkt dat allemaal veelbelovend. Ik zie het meer als een hulpmiddel, zonder Internet vind ik mijn ware ook wel, maar het is wel een gemakkelijk hulpmiddel. Vooral als je zo in je eigen leefwereldje leeft. Maar ook voor christenen die sociaalvaardig niet erg sterk zijn kan het een goed werkend hulpmiddel zijn.

Ik ga in ieder geval niet echt met veel nieuwe mensen om, iedere dag in mijn zelfde leefwereldje met de zelfde mensen. Wanneer ik in contact kom met nieuwe mensen via een christelijke studenten vereniging, christelijke evenementen etc. dan zal ik meer jongeren tegen komen. En zou ik misschien eerder de ware vinden.

Het Internet is voor mij een gemakkelijk hulpmiddel om nieuwe mensen te ontmoeten. Natuurlijk moet je oppassen met het Internet. Ook met christelijke dating sites. Omdat ook hier vaak rare figuren lopen, maak daarom geen overhaaste beslissingen. Ik heb eerst 3 maanden met “haar” super veel gechat en gesmst, pas toen ik een duidelijk beeld van haar had, besloot ik ons eerste afspraakje te plannen. Vooral wanneer je een meisje bent, raad ik altijd om samen met een goede vriendin naar je eerste afspraakje te gaan.

Het is belangrijk om God erbij te betrekken en wanneer jij er rust over hebt mag je erop vertrouwen dat het goed zit. Laatste wat ik wil meegeven; maak geen overhaaste beslissingen. Kom op lieve mensen, relaxt en onthaast.

Groeten Rob

Like deze blog!


Reacties

 1. Je hebt het goed beschreven, zelf heb ik ook een jongen leren kennen via christian match. Niet denken dat ik wanhopig was, maar via mensen kwam ik te weten over die site. Ik dacht waarom ook niet, is kijken wat voor mensen erop zitten. Ik weet niet of jullie zo’n vooroordeel over die mensen hebben die op zo’n site zijn aangemeld. Maar ik had dat wel, ik had echt het idee van dat er alleen maar van die wanhopige saaie lui erop zouden zitten. Maar toch is dit niet helemaal waar, ik kwam mensen tegen die net als mij voor de fun een kijkje kwamen nemen. En hier kwam ik mijn vriend tegen. Ik denk inderdaad net als Rob dat dit een handig hulpmiddel kan zijn. Als je maar niet te snel verwacht dat je daar de ware tegenkomt. Maar ga er vooral op om nieuwe mensen te ontmoeten die net als jou geloven in God.
  En doe vooral rustig aan als je iemand leert kennen, uit mijn ervaring nam ik te snel een beslissing. Soms denk je iemand beter te kennen dan je diegene in werkelijkheid kent!!
  Maar this zeker is de moeite waard om een kijkje te nemen op die site!!

  En Rob zou je het zo weer doen?:P

 2. Hey Rob,
  Ik ben het met je eens dat je de ware hoogstwaarschijnlijk vanzelf wel tegen komt. Dat kan ik natuurlijk niet beloven want er zijn vast ookal wel mensen die hun ware nooit zijn tegen gekomen. Maar ik denk dat je er ook niet naar op zoek hoeft te gaan.
  Op zich heb ik niks tegen op christelijke datingsites maar vraag ik me wel af of het echt relevant is. Ten eerste kan op internet alles mooier en beter zijn dan het in de werkelijkheid is. En daarnaast ga je opzoek naar iemand. Terwijl als wij geloven dat God ons leven leidt Hij ons hier dan toch ook op Zijn tijd in zal voorzien?
  Ik zal zelf niet gebruik maken van een datingsite! Laat ik nu ookal ruim 1,5 jaar de leukste vriendin van de hele wereld hebben, dus is het ook helemaal niet nodig! 😛
  Groet Matth

 3. De ware is zo relatief ? wie is de ware ? en is er maar een voor een ?

  In mijn geval, mijn ware is is een amerikaan, ik leerde haar kennen toen ik 18 was aan boord van een christelijk hulpverleningsschip…

  we hadden aan boord van het schip nooit een relatie gehad, en we waren elkaar een beetje uit het oog verloren…

  totdat ik mijn bijbelschool deed, en God ons via email weer samen in contact bracht…

  Nu, een paar jaar later woon ik in de VS, heb 2 kids, een van 2 en een van 6 maand en zijn we bijna 3 jaar getrouwd ( we zijn eerste getrouwd, en toen zwanger geworden, ja dat was snel 😀 )

  zou zij de enige ware voor mij zijn ? dat weet ik niet… maar ik weet wel dat als Gods zegen rust op een huwelijk, dat er veel moet gebeuren voordat dat huwelijk stuk loopt

  B

 4. Ik geloof dat God 1 persoon speciaal voor jou bedoeld heeft. Dat betekent dat er dus een ware bestaat. Ik heb mijn vriend via internet leren kennen en ben ervan overtuigd dat hij de ware is. Ik was uit mezelf nooit op zo’n christelijke datingsite gaan kijken, maar God liet mij heel duidelijk zien dat ik dit wel moest doen. Het is Zijn wil geweest en dus was het goed. Maar ik zou mensen niet aanraden op zo’n site te gaan kijken zonder God daarin te betrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs

Grenzeloos verliefd

Sinds een tijdje ben ik tot over mijn oren verliefd.  Op alle mogelijke manieren probeer ik de vrouw van mijn dromen duidelijk...

Heb jij aandacht voor de ander?

Afgelopen maandagavond stond ik op een treinperron bij Amsterdam Centraal. Zoals een veehandelaar bedachtzaam zijn vee uitzoekt, zo liet ik mijn weloverwogen...

Zij gelooft, hij niet

Vorige week kregen wij de suggestie van iemand om iets te schrijven over het hebben van een relatie met iemand die niet...