Grenzeloos verliefd

Sinds een tijdje ben ik tot over mijn oren verliefd.  Op alle mogelijke manieren probeer ik de vrouw van mijn dromen duidelijk te maken dat ik vreselijk veel om haar geef. Ik zit de hele dag aan mijn telefoon gekluisterd om ieder berichtje van haar zo vlug mogelijk te beantwoorden.. Mijn gedachten en gevoelens maken overuren en iedere gelegenheid grijp ik om haar te vertellen dat ik haar écht geweldig vind.

Het heeft even geduurd voordat zij werkelijk wilde en kon geloven dat zij de vrouw is waarmee ik popel om een groots avontuur aan te gaan. Ik ben zo gegrepen door haar schitterende verschijning en haar geweldige karakter dat ik haar niet wil loslaten. Toch moest ik haar een aantal keren heel bewust loslaten en het overgeven aan God. Liefde komt van twee kanten en in het begin was dat niet altijd zo. Met pijn in mijn hart gaf ik het over aan God en probeerde ik het met rust te laten. Maar keer op keer beantwoorde zij weer de liefde voor elkaar. Heel bijzonder 🙂

Toen ik onlangs op een bankje zat vlakbij mijn werk werd ik bepaald bij DE ONUITSPREKELIJKE LIEFDE van God de Vader. Zijn hart gaat uit naar die van ons allemaal en ik geloof dat Hij tot over Zijn oren verliefd is op ons. Maar velen van ons beantwoorden Zijn liefdesverklaring niet. We begrijpen geen moer waarom een oppermachtige God Zijn eigen Zoon naar de aarde zond om te sterven voor ons. Met ons natuurlijke verstand ontbreekt het ons begrip om Zijn grenzeloze liefde te pakken.

Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde genoemd wordt, 16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht  gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde  geworteld en gefundeerd bent, 18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, 19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.

Net zoals ik tot over mijn oren verliefd ben op haar en iedere keer aan haar vertel hoe vreselijk veel ik om haar geef, zo heeft ook God jou laten weten dat hij ongekend veel van je houd. Beantwoord jij Zijn liefde voor jou?

De genade van de Heere Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap van de Heilige Geest zij met u allen. 2 Korintiers 13:13

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *