Onderwijs over Geest, Ziel en Lichaam (1)

En Hij, de God des vredes, heilige u geheel en al, en geheel uw geest, ziel en lichaam moge bij de komst van onze Here Jezus Christus blijken in allen dele onberispelijk bewaard te zijn. 1 Tessalonicenzen 5:23.. Gods Woord leert ons dat we bestaan uit drie delen, geest ziel en lichaam.

De meeste mensen geloven dat ze bestaan uit een lichaam en een ziel. Er zijn maar weinig christenen die de verschillen kennen tussen geest en ziel. In de komende maanden wil ik mijn overdenkingen richten op het onderwerp; Geest, Ziel & Lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer dit onderwijs over je geest, ziel en lichaam zich zal wortelen en gevestigd zal worden in je denken, er in je ziel, een proces van inzichten, groei en volwassenheid begint te komen. Voor mijn overdenkingen over dit onderwerp maak ik gebruik van het boek, Geest, Ziel & Lichaam  wat is geschreven door Andrew Wommack. Dit boek is hier te bestellen

Je ziel en je lichaam zijn constant met elkaar in contact. Als je voor de spiegel staat kun je je lichaam zien, en door in je denken je gemoedstoestand te bekijken, kan je lichaam je direct vertellen hoe je jezelf voelt. Eigenlijk hoef je er niet eens over na te denken omdat je lichaam je voortdurend voedt met zulke informatie.

Je kunt als het ware je ziel polsen en meteen weten hoe het met je gaat. Het zal geen lastige klus voor je zijn om te checken of je gelukkig bent, teleurgesteld, vermoeid, depressief, onzeker etc.. bent. Altijd staat je lichaam in contact met je ziel. Maar met je Geest kun je op geen enkele natuurlijke manier contact hebben.

In Johannes 3:6 staat het volgende; Wat uit het vlees geboren is, is vlees, en wat uit de Geest geboren is, is geest.

Zaterdag krijgen jullie deel II

Goed weekend!

Rob

Like deze blog!


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Andere blogs